Να γιατί με την «εξυγίανση» είναι όλα πολύ καλύτερα: Φιλικό ματς, φιλικοί βοηθοί, φιλική εξέδρα!

Να γιατί με την «εξυγίανση» είναι όλα πολύ καλύτερα: Φιλικό ματς, φιλικοί βοηθοί, φιλική εξέδρα!

Ο Βασίλης Δεκάρικος εξηγεί γιατί το ιστορικό παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ αποτελεί το απαύγασμα του «ήρθαμε να αλλάξουμε τα πράγματα, να φέρουμε πίσω τις Κυριακές σας» της εξυγίανσης.

Εάν υπάρχει ένα παιχνίδι για το οποίο η «νέα τάξη πραγμάτων» του ελληνικού ποδοσφαίρου (θα) είναι περήφανη (μέχρι το επόμενο), αυτό αδιαμφισβήτητα θα είναι το σημερινό ΠΑΣ ΓιάννιναΠΑΟΚ. Απολύτως λογικά, βεβαίως. Διότι, φίλε αναγνώστη, αυτό ήταν το απαύγασμα του «ήρθαμε να αλλάξουμε τα πράγματα, να φέρουμε πίσω τις Κυριακές σας».

Αυτό ήταν το παλλαϊκό αίτημα των απανταχού υγιών οπαδών. Και αυτό μας προσφέρει απλόχερα νέα διοίκηση της ΕΠΟ του «αυτός είναι δικός μας» (κατά Ιβάν Σαββίδη) Βαγγέλη Γραμμένου. Και η Πολιτεία, βεβαίως, που -να είναι καλά οι άνθρωποι, που μας νοιάζονται- έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να διαλυθεί αυτό το διαβολεμένο σύστημα που κυριαρχούσε όλα αυτά τα χρόνια και μας χάλαγε τις Κυριακές.

«Ου, ου, ου σατανάδες του παλιού καιρού. Φάτε τα τώρα», που θα κραύγαζε με κατανυκτική συγκίνηση και η Ελένη Λουκά, βλέποντας τους βελζεβούληδες του παρελθόντος να κατατροπώνονται από τους Αγίους της εξυγίανσης. Αυτό, βλέπετε, δεν είναι εξυγίανση, αυτό είναι θρησκευτική ανάταση, νεκρανάσταση φίλε μου. Ένα πραγματικό θαύμα. Αν και η αλήθεια είναι ότι και ο Λάζαρος (ο αναστηθείς, ντε) θα έβλεπε τον Πέλκα που ήταν ενάμιση μέτρο οφσάιντ. Αλλά τι να κάνει και ο Καλφάκης, τόσες χιλιάδες οπαδούς του ΠΑΟΚ είχε μπροστά του, πού να διακρίνει τον (μικρό το δέμας, είναι η αλήθεια) παίκτη του Δικεφάλου;

Το μήνυμα φίλε αναγνώστη, εν Χριστώ και εν Ιβάν (το ίδιο δεν είναι;) αδελφέ είναι ξεκάθαρο. Με εξυγίανση όλα είναι καλύτερα. Και κυρίως επικρατεί η αγάπη, η ομόνοια και η φιλία. Και αυτό το τελευταίο κρατήστε το καλά, όπως οι παίκτες του ΠΑΣ τον ταχυδυναμικό Πρίγιοβιτς.

Διότι καλοί μου συμπολίτες της Ζανζιβάρης, η φιλία αναδείχθηκε, έλαμψε στο παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΠΑΟΚ. Η αγνή, καθαρή, δίχως δόλο και δίχως προσμονή για αντάλλαγμα φιλία. Αυτή που όλοι θέλουμε για το ποδόσφαιρό μας. Ολοι εμείς που ονειρευόμαστε όπως ο Βαγγέλης Γραμμένος και οι υπασπιστές της κάθαρσης. Όπως ο ιστορικός υπουργός Κοντονής, ο παρεμβατικός και πάντα καίριος υφυπουργός Βασιλειάδης.

* Θέλουμε φιλία όπως αυτή που αναδείχθηκε στο πρόσφατο τετ-α-τετ του Χριστοβασίλη με τον Μάκη Γκαγκάτση στο «Μακεδονία Palace».
* Θέλουμε φιλία όπως αυτή που είδαμε στο αγωνιστικό σκέλος του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ.
* Θέλουμε φιλία όπως αυτή που έδειξε ο βοηθός Καλφάκης στον Πέλκα και τον ΠΑΟΚ, αφήνοντάς τον να σκοράρει όντας σχεδόν δυο μέτρα οφσάιντ.
* Θέλουμε φιλία όπως αυτή που έδειξαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στους Γιαννιώτες φιλάθλους. Στενή φιλία. Τόσο στενή που τους έβγαλαν από τις εξέδρες των Ζωσιμάδων για να καθίσουν οι διεκδικητές του τίτλου.

Ναι φίλοι μου. Κι αν είδατε τίποτε από αυτά τα κακόβουλα βίντεο που μοιράζουν διάφοροι κακεντρεχείς, με επιθέσεις και «ντου» των οπαδών του ΠΑΟΚ, είναι παραπλάνηση. Fake news. Απλώς τα παιδιά ήθελαν να ρίξουν τα τείχη του μίσους και να δείξουν την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ