Ο Βιγιαφάνιες στέλνει τον Ιβάν στον αθλητικό εισαγγελέα

Ο Βιγιαφάνιες στέλνει τον Ιβάν στον αθλητικό εισαγγελέα

Η δήλωση του Αργεντινού ποδοσφαιριστή για τον περσινό ημιτελικό υποχρεώνει τον αθλητικό εισαγγελέα να ανοίξει φάκελο για τον ΠΑΟΚ. Η ιστορία Φύσσας- Σάντος-Σα Πίντο τα εξηγεί όλα...

Απίστευτες καταγγελίες, και μάλιστα direct. Όχι κάποιος που… μου είπε ότι του είπαν, αλλά ένας ποδοσφαιριστής πρώτης γραμμής που πλέον δεν έχει κανέναν ανάγκη στα μέρη μας μιας και απολαμβάνει ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο στην Τουρκία. Ναι, έχουν σημασία τα λεφτά για αυτό και τα αναφέρουμε προκαταβολικά. Αλλιώς να έλεγε όσα ειπώθηκαν κάποιος που πέρασε λίγο από την Ελλάδα για να πάρει ένα συμβόλαιο των 50.000 ευρώ και που φεύγοντας παραμένει έρμαιο του κάθε μάνατζερ, και άλλο ένας ποδοσφαιριστής που πλέον αμείβεται με 1,3 εκατ ευρώ τον χρόνο. Κάποιος σαν τον Λούκας Βιγιαφάνιες δηλαδή.

Ο Αργεντινός αποχαιρέτησε την Ελλάδα με μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ιστοσελίδα Sport24 και σε αυτή υποστήριξε κάτι που δεν έχει προηγούμενο. Μίλησε ανοιχτά για τον περσινό δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, λέγοντας πως ήταν «κανονισμένο από τους διαιτητές». Πως ακριβώς το είπε: «Ξεκάθαρα η διαιτησία επηρέασε. Εμείς, τις μέρες που προηγήθηκαν της αναμέτρησης, ξέραμε ότι οι διαιτητές θα ήταν μαζί τους. Δεν μου αρέσει να μιλώ για τέτοια πράγματα, αλλά είναι κρίμα μια τόσο όμορφη χώρα, με τόσο όμορφο κόσμο, με τόσο όμορφο ποδόσφαιρο να έχει τέτοια πράγματα. Να προσπαθείς με πονηριά να ξεγελάσεις του διαιτητές, με “κανονισμένα” παιχνίδια, με διαιτητές να σφυρίζουν υπέρ της μίας μόνο ομάδας. Είναι κρίμα. Αυτό το ματς, όπως νομίζω όλοι ξέρουν, ήταν κανονισμένο από τους διαιτητές».

Ο δημοσιογράφος σωστά θέλησε να τον ρωτήσει κάτι παραπάνω. Πως ένιωσε από την αδικία: «Ανίκανος. Σαν να μου πήραν τη δύναμη. Είναι πολύ άσχημο. Είναι άσχημα σε μια τέτοια χώρα να υπάρχουν αυτά τα πράγματα».

Όπως θα παρατηρήσατε από χθες το απόγευμα όταν έσκασε η βόμβα ελάχιστες ιστοσελίδες μπήκαν στην διαδικασία αναπαραγωγής της είδησης, πόσο μάλλον του σχολιασμού της. Όχι δεν είναι οι… ανούσιες κόντρες του επαγγέλματος. Απλά κάνει «τζιζ» το συγκεκριμένο θέμα. Διότι σήμερα κιόλας ο αθλητικός εισαγγελέας πρέπει να ανοίξει φάκελο για την υπόθεση. Φάκελο για την ομάδα που «κανόνισε» τους διαιτητές εκείνου του ανεπανάληπτου 4-0 με το οποίο ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης. Το προτελευταίο βήμα πριν από την κατάκτηση του κυπέλλου.

Φάκελο για τον Ιβάν Σαββίδη λοιπόν και για τον ΠΑΟΚ που όπως αποδεικνύεται από γεγονότα έχει σταθερά την εύνοια από εκείνον τον περίφημο ημιτελικό και έπειτα. Θυμίζουμε ότι το κύπελλο το πήρε με γκολ οφσάιντ του Πέδρο Ενρίκε. Θυμίζουμε ότι φέτος είναι ένα βήμα από τους ημιτελικούς με ένα άλλο γκολ οφσάιντ του Πέλκα στο πρόσφατο ματς με τον Ατρόμητο (2-0) στην Τούμπα. Και όλα αυτά χωρίς καν να χρειαστεί να αναφέρουμε τι συμβαίνει στο πρωτάθλημα. Χωρίς να χρειαστεί να θυμίσουμε τις δηλώσεις του Σαββίδη πως «είναι δικός μας» ο νυν πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος ο οποίος έφτασε στο σημείο να πάρει το συμβούλιο της Ομοσπονδίας πριν από λίγους μήνες και να το πάει στη Θεσσαλονίκη για να συνεδριάσει σε ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του αφεντικού του ΠΑΟΚ.

ΤΟ «ΠΟΡΙΣΜΑ ΚΟΡΕΑ»

Είναι πολύ σοβαρό το θέμα που προέκυψε από τις δηλώσεις του Βιγιαφάνιες. Και για να το καταλάβει κανείς φτάνει να σκεφτεί το «πόρισμα Κορέα» που συμπλήρωσε πενταετία ακόμη έχει σε ομηρία έναν σωρό ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Η περίφημη υπόθεση του «28» που μεταξύ άλλων εμπλέκει τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Γιώργο Σπανό τους τέως προέδρους Ολυμπιακού και Ατρομήτου αντίστοιχα. Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε το 2013. Αφού έλαβε δύο ανώνυμες επιστολές(!), ο τότε αθλητικός εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας ξεκίνησε μια έρευνα με θέμα τη διαιτησία και τις εκλογές της ΕΠΟ, που είχαν γίνει έναν χρόνο πριν. Σύντομα η έρευνα επικεντρώθηκε στον Ολυμπιακό και στελέχη της διοίκησής του. Μόνο που παρά τη μανιώδη προσπάθεια σοβαρά επιβαρυντικά στοιχεία δεν προέκυψαν. Ακολούθησε η εντολή να «ανοίξουν» τηλέφωνα κλπ και να παρακολουθούνται επί μήνες διάφοροι χωρίς να προκύπτει κάτι το μεμπτό σε ό,τι αφορά στις δύο ομάδες.

Ο ΦΥΣΣΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΩΡΓΕΑΣ

Έτσι, εμφανίζονται ξαφνικά δύο νέες ιστορίες. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ και της Βέροιας Νίκος Γεωργέας πηγαίνει στον ανακριτή για να δηλώσει πως, κατά τη γνώμη του, κάτι ύποπτο υπήρξε σε ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Βέροια και ο ίδιος το θυμήθηκε δυόμισι χρόνια αργότερα: τον διαψεύδουν οι πρώην συμπαίκτες του, μεταξύ των οποίων και ο ποδοσφαιριστής τότε του Παναθηναϊκού Νίκος Καλτσάς! Παράλληλα παρουσιάζεται στον Ανδρεάδη ο τότε τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟ Τάκης Φύσσας και ισχυρίζεται πως ο Ρικάρντο Σάντος, ανιψιό και σκάουτ του Φερνάντο Σάντος, του είπε ότι ο Πορτογάλος προπονητής του Ατρομήτου τότε Σα Πίντο πιέστηκε από παράγοντες της ομάδας του για να μη χρησιμοποιήσει κάποιους παίκτες σε ματς εναντίον του Ολυμπιακού. Κανείς δεν το επιβεβαιώνει και για αυτό στους ανθρώπους του Ατρομήτου, δηλαδή στον πρόεδρο της ομάδας Γιώργο Σπανό και στον τεχνικό διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλο, δεν μπαίνει κανείς περιοριστικός όρος. Οι δύο αυτές καταγγελίες, του Γεωργέα και του Φύσσα, δεν έχουν καμία σχέση με το πόρισμα Κορέα. Όμως με βάση αυτές διώκονται σήμερα για χειραγώγηση ποδοσφαιρικού αποτελέσματος οι (πρώην) πρόεδροι του Ολυμπιακού και του Ατρομήτου.

Ο Φύσσας είπε πως του είπε κάποιος που του είπε κάποιος άλλος. Ο Βιγιαφάνιες λέει «το ξέραμε» και μετά προσθέτει ότι ο περίφημος περσινός ημιτελικός της Τούμπας ήταν «κανονισμένος από τους διαιτητές». Τα υπόλοιπα είναι για… λαϊκή κατανάλωση. Και όποιος κατάλαβε… κατάλαβε!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ