Eγιναν Μπάγερν (και) στο μπάσκετ

Eγιναν Μπάγερν (και) στο μπάσκετ

Ο κατήφορος σταματημό δεν έχει.

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθώ συγκεκριμένες ελληνικές ιστοσελίδες να προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Ολυμπιακός δεν παλεύει για την 8άδα της Ευρωλίγκας επειδή φέτος έφτιαξε ένα ρόστερ της προκοπής, ούτε γιατί έφερε πίσω τον Σλούκα που εσχάτως οργιάζει.

Το κάνει γιατί τον αβαντάρουν οι διαιτητές μας λένε.

Και μιας και το παραμιλητό τους μόλις άρχισε; «Με τέτοιους διαιτητές θα γύριζε και στην Α1» προσθέτουν τα τσακάλια της ενημέρωσης που έχουν χάσει τα αυγά και τα καλάθια: ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο, -10 η αρμάδα του Ιβάν. Παναθηναϊκός στο μπάσκετ, προτελευταίος ο 6άστερος που εν το μεταξύ αλλάζει 7ο προπονητή σε οκτώ χρόνια. Ποιος φταίει για όλα αυτά; Μα φυσικά ο Ολυμπιακός.

Από τη μια τους καταλαβαίνω. Κάτι πρέπει να πουν. Κάπως να συντηρηθούν. Από την άλλη, ότι έγιναν και στο μπάσκετ Μπάγερν και Μακάμπι –στο ποδόσφαιρο έχουν γίνει χρόνια- με ξεπερνάει είναι αλήθεια. Στο μπάσκετ υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι. Και ένα καλύτερα εκπαιδευμένο κοινό. Ο κατήφορος του καθενός όμως είναι προσωπική υπόθεση. Οπότε δεν μας πέφτει λόγος.

Το σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός από την Α1 έφυγε μόνος του και δεν σκοπεύει να επιστρέψει αν δεν γίνουν δεκτοί οι όροι του.

Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να λέει πάλι καλά που υπάρχει και η φετινή Χίμκι στην Ευρωλίγκα. Και βέβαια ότι αυτή τη στιγμή οι Ερυθρόλευκοι παίζοντας μόνο στην Ευρωλίγκα, σε μια σεζόν δίχως έσοδα έχουν σχεδόν διπλάσιο μπάτζετ από τον αιώνιο αντίπαλο τους.

Το αν θα πετύχει ή όχι τους αγωνιστικούς στόχους της η ομάδα του Μπαρτζώκα δεν είναι στην ατζέντα. Το ότι ο Παναθηναϊκός ζει τις πιο δύσκολες μέρες του εδώ και τριάντα χρόνια επίσης.

Αντίθετα είναι εδώ κάτι άλλο: Το «μέχρι τέλους» που αγγίζει ποια την διετία. Δείτε που είναι εκείνοι που το είπαν. Δείτε που είναι εκείνοι που το άκουσαν. Και κάντε το ταμείο για πάρτη σας, χωρίς να ακούτε κανέναν. Πολλώ δε μάλλον κακομοίρηδες που έχουν χάσει τον ύπνο τους.

Για την ιστορία: Πέρσι η Ευρωλίγκα είχε βγάλει μια παρόμοια ανακοίνωση σαν τη σημερινή που έλεγε ότι κακώς δόθηκαν τρεις βολές στη Μακάμπι στο ματς με τον Ολυμπιακό. Βολές που έκριναν το ματς στο φινάλε. Τότε η Ευρωλίγκα για τους… ποντικούς της ενημέρωσης επιβεβαίωνε τη «σχέση» της με τον Ολυμπιακό. «Οι υπάλληλοι δεν ήθελαν να τους στεναχωρήσουν» μας έλεγαν. Τώρα που η ανακοίνωση λέει πως κακώς δεν δόθηκε φάουλ χθες στην τελευταία επίθεση της Μπάγερν; Οι διαιτητές κάνουν τα χατίρια του Ολυμπιακού. Βρε δεν πάτε για να κάνα απογευματινό μπάνιο. Μπας και… δροσιστείτε;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ