Ο Μανόλο θέλει την ΑΕΚ στην «τοπ γραμμή». Η διοίκησή της;

Ο Μανόλο θέλει την ΑΕΚ στην «τοπ γραμμή». Η διοίκησή της;

Ο Μανόλο Χιμένεθ άνοιξε τα χαρτιά του για το τι θέλει να κάνει στην ΑΕΚ, αλλά προς το παρόν οι κινήσεις και οι βουλές της διοίκησης δείχνουν άλλα πράγματα.

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Η δήλωση του Μανόλο Χιμένεθ μετά το πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν ενδεικτική: «Αν θέλουμε να είμαστε μια ομάδα που θα βρίσκεται στη δεύτερη γραμμή, τότε είμαστε ΟΚ. Αλλά αν θέλουμε να είμαστε στην τοπ γραμμή, πρέπει να κάνουμε άλματα σε όλα». Το μήνυμα ήταν σαφές. Ο 4Η φορά προπονητής της ΑΕΚ δεν μασάει τα λόγια του. Ζητάει αλλαγές. Αμεσες, δραστικές. Σε όλα τα επίπεδα. Και επειδή οι αλλαγές πάντα κοστίζουν, ουσιαστικά ζητάει λεφτά. Επένδυση. Κανονική. Στο πραγματικό ποδόσφαιρο και σε πρόσωπα που μπορούν να αλλάξουν την εικόνα της ΑΕΚ.

Θα γίνει, όμως, αυτή η επένδυση; Ο Μανόλο θέλει πώς και πώς να αλλάξει τα πράγματα. Θέλει να ανεβάσει επίπεδο την ΑΕΚ. Και το φωνάζει. Αλλά οι πιθανότητες είναι εναντίον του. Η πραγματικότητα είναι εναντίον του.

Για την ακρίβεια, φαίνεται ότι οι μοναδικοί που θα την πληρώσουν σε αυτή τη φάση θα είναι ο Βασιλαντωνόπουλος και Παουλίνιο. Οι δύο… δεξιοί μπακ, οι οποίοι δεν κάνουν στον νέο προπονητή. Θέση στην οποία θα υπάρξει ενίσχυση. Αλλά από εκεί κει πέρα ουδέν. Με βάση τη «γραμμή» της ΑΕΚ, δε, προκύπτουν δύο νέα ζητήματα.

Το ένα αφορά τους Λιβάγια και Ολιβέιρα, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν. Και σύμφωνα με τους μπροστάρηδες της επικοινωνιακής ομάδας του Μελισσανίδη στα media, εάν δεν ανανεώσουν, θα μείνουν στον «πάγο». Πρακτικά, δεν θα πάρουν τα λεφτά που θέλουν και εάν υπάρξει «κεντρική οδηγία», δεν θα παίζουν έως το τέλος. Αρα η διοίκηση δεν θα δώσει τα λεφτά που πρέπει, για να κρατήσει δύο από τους ποιοτικότερους παίκτες της. Ένα το κρατούμενο.

Το δεύτερο αφορά στις επιλογές. Προς ώρας γκολκίπερ για βασικός δεν υπάρχει στον χάρτη και δεν προβλέπεται μεταγραφή. Για τον στόπερ η αναζήτηση έχει τελειώσει στον… Βράνιες, που κάνει προπαγάνδα μέσω… Instagram. Οι υπόλοιπες θέσεις δεν δείχνουν να απασχολούν. Και κάπως έτσι, ο νέος τεχνικός διευθυντής της Ενωσης, Παναγιώτης Κονέ, πρέπει να βρει λύσεις, χωρίς να πρέπει να πληρώσει. Και αυτό είναι πολύ δύσκολο, ειδικά για κάποιον που δεν την ξέρει αυτή τη δουλειά και τώρα εκπαιδεύεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ