Βαγιαννίδης όπως… Μπεργκ

Βαγιαννίδης όπως… Μπεργκ

Η περίπτωση Βαγιαννίδη και οι ομοιότητες με εκείνες του Μάρκους Μπεργκ που - υποτίθεται πως - έριχνε γέφυρες επιστροφής, αλλά την ίδια ώρα κρατούσε το στυλό των υπογραφών του νέου συμβολαίου με την Κρασνοντάρ.

Θα μπορούσαν να ενωθούν ξανά οι δρόμοι του Παναθηναϊκού και του Γιώργου Βαγιαννίδη; Ίσως. Στο μέλλον. Το… μακρινό μέλλον. Αν ο νεαρός δεξιός μπακ δεν καταφέρει να βρει τον χρόνο που επιθυμεί σε μια ομάδα ενός προηγμένου πρωταθλήματος και αποφασίσει να γυρίσει σε γνώριμα λημέρια. Κάτι που αυτή τη στιγμή που μιλάμε δύσκολα μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Το όνομά του επανήλθε στην επικαιρότητα μεν, πλην όμως ο τρόπος με τον οποίο – μπορεί και να – θέλει να τον φέρει πίσω ο Παναθηναϊκός έχει τις ίδιες πιθανότητες επιτυχίας με εκείνες που είχε και η περίπτωση του… κλεισμένου Μάρκους Μπεργκ, πέρσι τέτοια εποχή. Διότι οι πράσινοι – φέρονται να – θέλουν τον Βαγιαννίδη ως ελεύθερο! Δηλαδή η Ίντερ, που πέρσι το καλοκαίρι έδωσε τροφεία στον Παναθηναϊκό για τον ποδοσφαιριστή, να τον αφήσει ελεύθερο έξι μήνες μετά, δίχως καλά – καλά να τον έχει αξιολογήσει. Σοβαροί να είμαστε…

Ο Βαγιαννίδης βρίσκεται στο Βέλγιο, προπονείται με τη Σιντ Τρούιντεν, αγωνίζεται σε φιλικά παιχνίδια, αλλά επίσημη συμμετοχή δεν έχει πάρει. Διότι τον πήγε πίσω ένας τραυματισμός που είχε.

Αυτό δε σημαίνει πως οι Βέλγοι δεν τον βλέπουν καν. Το αντίθετο. Από το προπονητικό επιτελείο του έχουν μεταφέρει πως σύντομα θα έρθει η σειρά του. Πως θέλουν να δουλέψουν μαζί του. Να δουν την προοπτική του. Και φυσικά, πως έχουν την… εντολή από την ομάδα στην οποία ανήκει ο παίκτης, την Ίντερ δηλαδή, να μη μένει ανενεργός.

Τούτη την ώρα, πάντως, δεν είναι στις προτεραιότητες του Βαγιαννίδη η επιστροφή του στον Παναθηναϊκό και γενικά στην Ελλάδα. Το παιδί έχει φιλοδοξία, έχει όραμα, έφυγε για να παίξει και όχι να γυρίσει μετά από λίγους μήνες ως… αποτυχημένος. Και κυρίως ως… αναπληρωματικός.

Διότι είναι κι αυτό ένα ζήτημα. Άντε και έριχνε γέφυρες επιστροφής ο Βαγιαννίδης. Άντε και ζητούσε διακαώς να φορέσει ξανά την πράσινη φανέλα. Από αναπληρωματικός στη Σιντ Τρούιντεν θα ερχόταν για να γίνει αναπληρωματικός ή – ακόμα χειρότερα – τρίτος δεξιός μπακ στον Παναθηναϊκό; Ποιος ο λόγος; Για να κάνει προπονήσεις σε ήλιο και όχι σε μουντό περιβάλλον;

Αυτή τη στιγμή ο Μπόλονι υπολογίζει σχεδόν ισάξια τον Μολό με τον Σάντσες για το δεξί άκρο της άμυνας. Ο Αργεντινός μάλιστα έχει και υψηλό συμβόλαιο. Θα το… παρκάρει ο Παναθηναϊκός για να δώσει φανέλα βασικού στον Βαγιαννίδη; Δύσκολο. Σχεδόν απίθανο.

Θέμα Βαγιαννίδη δεν προκύπτει για τους πράσινους. Ούτε καν θέμα δεξιού μπακ δεν προκύπτει αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Το ταμείον είναι μείον. Και ο Ντρεοσί με τα λίγα χρήματα που έχει διαθέσιμα θέλει να κλείσει χαφ, γιατί αυτή είναι η προτεραιότητα του Μπόλονι. Αν… περισσέψει τίποτα, ίσως να κοιτάξει κι άλλους ποδοσφαιριστές.

Για την ώρα, όμως, και τον χρόνο να πιέζει, ο Γάλλος διευθυντής του Παναθηναϊκού που ούτως ή άλλως έχει καθυστερήσει πάρα πολύ στον σχεδιασμό, παλεύει με τα… θηρία για να πάρει κάποιον χαφ της προκοπής.

Το θετικό με τον Ντρεοσί είναι πως δεν αποτελεί άνθρωπος της ρήσης «μεταγραφή για τη μεταγραφή». Γι’ αυτό και… ταλαιπωρείται. Αν βρει παίκτη να του κάνει τη διαφορά θα τον πάρει. Αλλιώς δεν πρόκειται να φέρει… Αγιούμπ, που σε ένα χρόνο θα ψάχνει να τον αποδεσμεύσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ