Ιδιοι στόχοι, διαφορετικό πλάνο πολέμου

Ιδιοι στόχοι, διαφορετικό πλάνο πολέμου

Σαββίδης και Μελισσανίδης θέλουν το νταμπλ, όμως ο μεταξύ τους «εμφύλιος» είναι και θέμα φιλοσοφίας της κάθε πλευράς.

Οι δυο Δικέφαλοι τα δίνουν όλα για κατακτήσουν τα πάντα. Το νταμπλ είναι ο κοινός στόχος. Αλλά και ένα από τα πολλά που τους… χωρίζει. Από την άλλη πλευρά, θα πει ψέματα όποιος υποστηρίζει ότι γνωρίζει την εξέλιξη του πολέμου, καθώς μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει την πλειοψηφία στην ΕΠΟ, όμως μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού ο «υδραυλικός», υψηλόβαθμος παράγοντας στο Πάρκο Γουδί, που «καθαρίζει» για λογαριασμό της, κατά σύμπτωση ανέβασε στο instagram δυο φωτογραφίες, η μια με… φιλάκια και η άλλη με βεγγαλικά φιέστας. Την ίδια ώρα στην Θεσσαλονίκη πανηγυρίζουν για τη νίκη στα Γιάννινα και επειδή η ΑΕΚ νίκησε τον Ολυμπιακό!

Μπερδευτήκατε; Κι όμως, η κατάσταση, όσον αφορά στο μεταξύ τους ανταγωνισμό στο παρασκήνιο και στη διαιτησία, με φόντο το πρωτάθλημα και το κύπελλο, μπορεί να παρομοιαστεί και με ένα κουβάρι. Στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ, μαθαίνουν από το χθες, κοιτάζουν το σήμερα και ονειρεύονται ότι στο τέλος ο καθένας θα πανηγυρίσει για λογαριασμό του, έχοντας κοινό στόχο το νταμπλ.

Προς το παρόν ο ΠΑΟΚ «γεμίζει», κλέβοντας τις εντυπώσεις, ενώ η ΑΕΚ έχει διαφορετική τακτική, προτιμώντας να μην ανοίγει τα χαρτιά της αλλά την ουσία. Πρόκειται για εμφύλιο πόλεμο και η στρατηγική, ή αν προτιμάτε η φιλοσοφία, είναι τελείως διαφορετική.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης δεν αρκείται μόνο στο να πάει καλά ο ΠΑΟΚ. Επιδιώκει και τις εντυπώσεις, είτε μέσω δηλώσεών του, είτε μέσω μηνυμάτων του γιού του, Γιώργου στα social media. «Μετά τα Χριστούγεννα και με την έναρξη του νέου έτους πρέπει να πούμε: εμείς και κανένας άλλος. Μόνο εμείς μπορούμε και πρέπει να γίνουμε πρωταθλητές Ελλάδος στο ποδόσφαιρο», είχε δηλώσει ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ παραμονές Χριστουγέννων και η επίδειξη δύναμης στη διαιτησία πάει από το καλό στο καλύτερο. Ο Σαββίδης θεωρεί ότι το μπλοκ του βορρά έχει πλειοψηφία (7-4) στην ΕΠΟ και θα επικρατήσει στην κρίσιμη στροφή. Παράλληλα δεν ξεχνά ότι το τρελό σπρώξιμο των κορακιών στον ΠΑΟΚ άρχισε μετά τη συνεδρίαση της ΕΠΟ στο «Μακεδονία Παλλάς» και όταν παράλληλα ο ίδιος και ο Σαββίδης τζούνιορ ξεκίνησαν να διατυμπανίζουν «πρωτάθλημα εμείς ή κανείς». Φανταζόμαστε την ίδια άποψη έχουν οι Μίχελ, Τεβεκέλης, Σαραϊδάρης, οι οποίοι είναι πρώην διαιτητές και στελέχη του ΠΑΟΚ.

Στην ΑΕΚ άρχισαν να ενοχλούνται με διάφορα σφυρίγματα υπέρ του ΠΑΟΚ, κάτι εμφανές αφού διέρρευσαν ότι «σαν το πέναλτι που πήρε στο Αγρίνιο, εμείς έπρεπε να πάρουμε δυο στο ματς με τη Λαμία σε παρόμοιες φάσεις». Την έχουν ξαναπάθει στον τελικό κυπέλλου, με την… περίπτωση Καλφόγλου και ο Μελισσανίδης δεν είναι από τους ανθρώπους που ξεχνάνε.

Η ΑΕΚ έχει δικούς της ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά στην ΕΠΟ, όπως ο πρώην διευθύνων σύμβουλός της, Αλέξης Δέδες και ο αναπληρωτής πρόεδρός της Νίκος Βακάλης, ο οποίος είναι και πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου που έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα για να πηγαίνει τακτικά στο Ολυμπιακό Στάδιο και μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό, καθώς πρέπει να αποφασίσει αν πληροί τις προϋποθέσεις για αγώνες της Εθνικής, άσχετα αν η Τούμπα πέτυχε το πρώτο γκολ, καθώς θα φιλοξενήσει το φιλικό με την Ελβετία στις 23 Μαρτίου. Αξιο αναφοράς ότι στην ετήσια εκδήλωση της ΕΠΣ Αθηνών, ο Βακάλης καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τους Μελισσανίδη και Θωμά Μητρόπουλο. Ο τελευταίος ως γνωστόν θεωρείται «γκουρού» του παρασκηνίου και της διαιτησίας και με τέτοιες παρέες επιβεβαιώνεται ότι η ΑΕΚ «ακουμπά» πάνω του.

Στην εκδήλωση της ΕΠΣ Αθηνών δεν υπήρχε «συμμαχικός» ανταγωνισμός. Ωστόσο η… ρήξη φάνηκε στην ετήσια εκδήλωση της ΕΠΣ Φθιώτιδας και του συνδέσμου διαιτητών. Από τη μια πλευρά ο Μάλαμας Τεβεκέλης και ο διευθυντής ακαδημιών του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος και από την άλλη ο Γιαννάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει και γραφείο στην ΑΕΚ, καθήμενοι σε διαφορετικά τραπέζια. Επίσης, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι δυο πλευρές δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα, δείχνοντας και το παραγοντικό… χάσμα. Ο μεν Πουρλιοτόπουλος καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ και πρόεδρο της ΕΠΣ Πέλλας, Στέργιο Αντωνίου, ο δε Παπαδόπουλος συζητούσε πολλά και διάφορα με τον πρόεδρο της Λαμίας, Πανουργιά Παπαιωάννου.

Πάντως, στην ΕΠΣ Θράκης αποφεύχθηκε η ανοιχτή ρήξη. Η ακριτική ένωση είχε εκλογές στις 9 Φεβρουαρίου και ο Μάνος Γαβριηλίδης, πρόεδρος της ένωσης που ανήκει στη σφαίρα επιρροής του Μάκη Γκαγκάτση, ήταν ο μοναδικός υποψήφιος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιαννάκης Παπαδόπουλος ανέβηκε στην Κομοτηνή για να διερευνήσει την περίπτωση υποψηφιότητας του Μιχάλη Κακουλίδη, προέδρου της τοπικής ΠΑΕ Ποντίων, όμως δεν διαπίστωσε πιθανότητες, με συνέπεια να μην κατέβει υποψήφιος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ