Τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, τους καταδίκασε το ποδόσφαιρο

Τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, τους καταδίκασε το ποδόσφαιρο

Το σημερινό είναι απλά η επιβεβαίωση για τους κανόνες που υπάρχουν γύρω μας.

«Αφελής» ο Βαγγέλης Γραμμένος. Ο «δικός μας πρόεδρος» της ΕΠΟ που θέλησε σε παγκόσμια πρώτη να «νομιμοποιήσει» την πολυδιοκτησία στο ελληνικό ποδόσφαιρο έξι μήνες πριν την δημοσιοποίηση της υπόθεσης ΠΑΟΚ-Ξάνθης. Ο ίδιος που τελικά όταν τον έπιασαν με την γίδα στην πλάτη απλά διέγραψε το σχετικό άρθρο από τον ΚΑΠ.

Της «πλάκας» η Κυβέρνηση της ΝΔ, που μέσα σε 12 ώρες από την ανακοίνωση του πορίσματος της ΕΕΑ άλλαξε πέρσι τον αθλητικό νόμο για να μην υποβιβαστούν οι δύο ΠΑΕ.

«Κορόιδα με περικεφαλαία» και οι Πανόπουλος-Συγγελίδης που με συνοπτικές διαδικασίες άφησαν την Ξάνθη να υποβιβαστεί (δεν πήγαν στο CAS) και έπειτα πούλησαν και τις μετοχές της.

«Πρώτος μάγκας» ο Ιωάννης Καλπαζίδης. Κάποιος που αναζητά ολόκληρη η Ελλάδα εδώ και έναν χρόνο. Που δεν εμφανίστηκε ούτε μια φορά σε ένα δικαστήριο. Που δεν εξήγησε ποτέ πως από σερβιτόρος έγινε εκατομμυριούχος σε σημείο να αγοράζει γηπεδικές εγκαταστάσεις και να δανείζει οικονομικά μεγέθη όπως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Και τελικά δικαιώθηκε για την επιλογή του.

«Στρατηλάτης» και ο Μάκης Γκαγκάτσης που σήμερα παρήγγειλε «αγιογραφίες» για την δικαίωση του. Κάποιος που βγήκε σε live τηλεοπτικό χρόνο να απειλήσει τη κοινωνική συνοχή της χώρας λέγοντας ότι «θα κόψει την Ελλάδα στα δύο». Δεν τιμωρήθηκαν άλλοι και άλλοι. Σιγά μην τιμωρηθεί αυτός.

Όχι δεν είναι δικά μας τα συμπεράσματα. Πολλώ δε μάλλον οι χαρακτηρισμοί. Τα πνευματικά δικαιώματα προφανώς και ανήκουν στην Επιτροπή Εφέσεων: Και στη σημερινή της απόφαση για την πολύκροτη υπόθεση. Μας διαφώτισε για όλα τα παραπάνω. Και μάλιστα με σκεπτικό που έφτασε στις 100 σελίδες.

Και αν κάποιοι ήδη την κατηγορούν πως άφησε απέξω πράγματα αυτονόητα στη διαδρομή ως την απόφαση της; Υπάρχει πάντα εκείνο το «ρητό» που θέλει τη μάνα του φευγάτου να μην έκλαψε ποτέ. Τι έπαθαν οι προηγούμενοι της Επιτροπής Εφέσεων που τιμώρησαν τον ΠΑΟΚ; Στοχοποιήθηκαν, απειλήθηκαν και υποχρεώθηκαν σε παραίτηση. Για να μείνει το ποδόσφαιρο δίχως Δικαιοσύνη για τρεις-τέσσερις μήνες. Ως ότου η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ (δηλαδή οι βλαχοπρόεδροι) ως άλλοι κατασκευαστές πλυντηρίων να «εγκρίνουν» τους τωρινούς. Όλοι όσοι μπήκαν στην Επιτροπή πήραν από 40 ως 45 ψήφους. Όσες και οι ΕΠΣ που ελέγχουν οι αφεντάδες της Ομοσπονδίας.

Οι νυν της Εφέσεων λοιπόν δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τίποτα. Τέλος καλό, όλα καλά.

Και όσο για το επιμύθιο; Δεν αθωώθηκε ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε η Ξάνθη. Δεν περίμενε το ποδόσφαιρο από τις Επιτροπές του. Καθάρισε μόνο του. Όπως μόνο εκείνο ξέρει.

Η Ξάνθη είναι σήμερα στη Β΄Εθνική. Απαξιωμένη, έστω και αν βρήκε τρόπο να συμμετέχει εκεί με το μεγαλύτερο μπάτζετ της κατηγορίας. Όποιος ζει στο ποδόσφαιρο ξέρει. Και όποιος ξέρει απλά χαμογελά για την τύχη μιας ομάδας που κάποτε θεωρούνταν μαγαζί γωνία.

Ο ΠΑΟΚ πάλι από άλογο κούρσας στον πρωταθλητισμό, είναι σήμερα στο -17 από την κορυφή ανησυχώντας για τη βαθμολογική συγκομιδή του Αστέρα Τρίπολης. Με το ρόστερ του μισό σε σχέση με πέρσι. Και με την αβάντα της διαιτησίας (τα είπε πάλι σήμερα ο Κλάτενμπεργκ για το ματς με τον Απόλλωνα) να μην φτάνει ούτε για να εξασφαλίσει θέση για την Ευρώπη. Υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία από αυτή;

ΥΓ. Στο μεταξύ ο Ιβάν είναι από τότε –κοντά ένα χρόνο- μόνιμος κάτοικος Ροστόφ. Και ο Μπαλτάκος ο επόμενος του κινήματος «ήσουν Παναθηναϊκός, έγινες ΠΑΟΚτσης, εξασφάλισες θέση στο σάιτ του Καλπαζίδη». Ο τελευταίος, η εταιρία του RFA δηλαδή, έχει μεταξύ άλλων και τον γνωστό ιστότοπο της αλήθειας. Που και αυτή δικαιώθηκε σήμερα. Είναι προφανές πια ότι δεν ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ