Ντόουγκλας Αουγκούστο: Από «σάμπα στην Τούμπα»… εξέδρα στην Τούμπα

Ντόουγκλας Αουγκούστο: Από «σάμπα στην Τούμπα»… εξέδρα στην Τούμπα

Πώς ο Ντόουγκλας Αουγκούστο, από «αστέρι της Σελεσάο» του ΠΑΟΚ, έφτασε να «κοπεί» από τον Πάμπλο Γκαρσία και να... κοιτάζει από την εξέδρα.

Η μεταγραφή του, το καλοκαίρι του 2019, αποτέλεσε λόγο πανηγυρισμών για τον ΠΑΟΚ. Ενάμιση χρόνο μετά, ο Ντόουγκλας Αουγκούστο Σοάρες Γκόμες δεν θυμίζει σε τίποτα τον ποδοσφαιριστή που… διαφήμιζε ο σύλλογος. Το αντίθετο. Είναι ένας παίκτης με μόνιμη θέση, πλέον, στην εξέδρα. Με τον Πάμπλο Γκαρσία να τον θέτει εκτός πλάνων. Βάζοντάς τον στο «ψυγείο».

Πώς, όμως, ένας ακόμη φέρελπις και ταλαντούχος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, μόλις στα 24 του χρόνια (13/01/1997), βρέθηκε να θυμίζει παίκτη σειράς; Πώς έφτασε στο σημείο να μην τον νοιάζει τίποτε, τόσο ώστε να ανοίγει το κινητό του τηλέφωνο και να… σερφάρει στο διαδίκτυο όταν έγινε αλλαγή στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και ενώ βρισκόταν στους αναπληρωματικούς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ;

Πώς ένα παιδί που πριν έναν χρόνο καλούνταν στην εθνική Βραζιλίας που θα συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έφτασε στην απόλυτη απαξίωση; Μην αποτελώντας καν… αξιόπιστη λύση για τη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ, που φέτος δεν τη λες και υπερπλήρη ή ότι σε σφύζει από ποιότητα. Κι όμως, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ενα παιδί που όταν αποκτήθηκε μετά από καριέρα σε Φλουμινένσε και Κορίνθιανς και διαφημιζόταν ως μια πρώτης γραμμής προσθήκη για τον ΠΑΟΚ, κόστισε σχεδόν 3.000.000, έχει συνολικά 40 συμμετοχές, 3 γκολ και 2 ασίστ σε 1,5 χρόνο. Οχι άσχημα νούμερα. Αλλά το μέλλον προδιαγράφεται σκοτεινό. Καθώς ο Πάμπλο Γκαρσία αποφάσισε ότι ο Αουγκούστο δεν είναι πνευματικά έτοιμος να βοηθήσει.

Για την ακρίβεια, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να τον… ξεφορτωθεί άρον άρον τον Ιανουάριο, αλλά δεν τα κατάφερε. Οπως δεν κατάφερε να βρει παίκτη να τον αντικαταστήσει και για αυτόν τον λόγο αυτή τη στιγμή ίσως τον χρειαστεί. Κάποια στιγμή. Διότι τώρα, ο Γκαρσία δεν τον «βλέπει». Δεν τον ενδιαφέρει ο Αουγκούστο. Και το έχει ξεκαθαρίσει.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο παίκτης και ο ατζέντης του, πάντως, δεν μένουν άπραγοι. Ο Αουγκούστο ψάχνεται ήδη να την κάνει από την Τούμπα. Και ήδη λέγεται πως υπάρχουν επαφές με ομάδες από τη Βραζιλία. Χωρίς βιασύνη. Διότι το πρωτάθλημα στη χώρα του ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα και αρχίζει ξανά τον Μάρτιο.

Εως τότε, θα μείνει στον ΠΑΟΚ. Και θα περιμένει. Χωρίς να έχει καμία διάθεση να αλλάξει. Εξάλλου, όσα συνέβησαν με τον Λέο Ζαμπά έχουν παίξει τον ρόλο τους. Η ταλαιπωρία που υπέστη το φιλαράκι του, τόσο ιατρικά όσο και ψυχολογικά, έχει καθορίσει τη στάση του. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συνέχεια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ