Η βόμβα του Κούγια, οι φήμες για τον Ιβάν Σαββίδη και μια υπόθεση του ΠΑΣ που σε άλλη χώρα θα απειλούσε με… υποβιβασμούς

Η βόμβα του Κούγια, οι φήμες για τον Ιβάν Σαββίδη και μια υπόθεση του ΠΑΣ που σε άλλη χώρα θα απειλούσε με… υποβιβασμούς

Η… κουβέντα πίσω από τις αποκαλύψεις του ποινικολόγου, η πρώτη προειδοποίηση από τον Κούγια τον Οκτώβρη και η υποχρέωση των αρχών να ρίξουν φως σε μια υπόθεση που σηκώνει μέχρι υποβιβασμούς!

Και ξαφνικά ο Αλέξης Κούγιας άναψε το… φυτίλι σε μια ιστορία που μπορεί να κάνει «μπαμ» στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Που απειλεί όχι μόνο να ανατινάξει τον ΠΑΣ του Γιώργου Χρηστοβασίλη, αλλά να εμπλέξει σε σοβαρούς μπελάδες και τον ΠΑΟΚ, αν τέλος πάντων όσα κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες επιβεβαιωθούν. Γιατί έχει μεγάλη σημασία πέρα από τις εντυπώσεις, να προκύψει και ουσία. Να αποδειχθεί αν όντως κάτω από τη μύτη όλων εκείνων που δηλώνουν «υπεύθυνοι» έχει στηθεί μια τρόπον τινά ιδιοκτησιακή πυραμίδα στην Σούπερ Λιγκ ισοπεδώνοντας κάθε έννοια ανταγωνισμού και εφαρμογής των κανονισμών.

Όχι, ο Αλέξης Κούγιας ήταν πολύ προσεκτικός σε όσα δήλωσε. Πέραν του ΠΑΣ Γιάννινα δεν ανέφερε κάποιο άλλο όνομα είτε ομάδας, είτε ιδιοκτήτη. Από την στιγμή όμως που ξεφούρνισε εκείνο το «Για το ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του 51% της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα από 27/2/2015 θα ενημερώσω τόσο τους αρμοδίους, όσο και τους Έλληνες φιλάθλους στις 27/2/2018 όταν και θα συμπληρώνονται 3 χρόνια από τη μεταβίβαση του 51% των μετοχών αυτής της σημαντικής, για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την αξιοπιστία του, ελληνικής ομάδος» οι φήμες… τρέχουν. Και μάλιστα τρέχουν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση

Τι κυκλοφορεί; Το μεταφέρουμε φυσικά με κάθε επιφύλαξη που επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Λέγεται λοιπόν στα Γιάννενα πως από τον Φλεβάρη του 2015 εύπορος Γιαννιώτης είναι ο νέος –πραγματικός- ιδιοκτήτης του ΠΑΣ. Αγόρασε την ομάδα από τον Χρηστοβασίλη με χρήματα που εξασφάλισε από την πώληση ενός κτιρίου στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων. Η πώληση αυτή λοιπόν φέρεται να έγινε σε στενό συγγενικό πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη. Του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ ο οποίος αν μη τι άλλο έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια πως διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Γιώργο Χρηστοβασίλη και τον ΠΑΣ. Εξ ου και η απόφαση του, να παρακολουθήσει την περασμένη Κυριακή το ματς ΠΑΣ-ΠΑΟΚ από τις κερκίδες του γηπέδου.

Ξαναλέμε. Από τις 27 Φλεβάρη του 2015, ο ΠΑΣ φέρεται να έχει νέο ιδιοκτήτη, ο οποίος αγόρασε την ομάδα με χρήματα που εξασφάλισε από πώληση κτιρίου σε στενό συγγενικό πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη! Αυτή είναι η ιστορία.

Αν ισχύουν όλα αυτά: Θα το δούμε. Το σίγουρο είναι ότι ο Αλέξης Κούγιας είχε δώσει στίγμα για αυτή την υπόθεση από τον Οκτώβρη, έπειτα από την ήττα της Λάρισας από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Είχε φρικτά παράπονα η ΑΕΛ από την διαιτησία και ο Κούγιας είχε αναφέρει τότε κάτι… που έπρεπε να περάσουν μήνες για να το καταλάβουμε καλύτερα: «Θα σας το πω ευθέως, θα σας πω και τους αριθμούς δημοσίως, για να μην νομίζετε ότι λέω μπαρούφες. Υπάρχει το υπ’ αριθμόν 10.238 και υπ’ αριθμόν 10.239 συμβόλαια, στο συμβολαιογραφείο Δρόλια, στην Ακαδημίας, στο Μέγαρο Ερμής, τα οποία αποδεικνύουν ότι στις 27/2/2015 μεταβιβάστηκε ιστορική ομάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δυο χρόνια το ξέρουν όλοι και κανείς δεν το έχει αναδείξει. Γιατί υπάρχει τρόμος. Έχουμε αρχίσει να απολαμβάνουμε μια νέα μορφή τρόμου. Αυτό είναι η πραγματικότητα. Δεν θέλω να πω το όνομα. Είπα συμβόλαια, είπα το συμβολαιογραφείο, είπα το μέγαρο που εδρεύει το συμβολαιογραφείο, είπα και τους αριθμούς της σύμβασης». Από το Σάββατο ξέρουμε ότι η πώληση αφορά στον ΠΑΣ.

Φυσικά οι αρχές είναι εκείνες που πρέπει να ψάξουν τον… συμβολαιογράφο, τα συμβόλαια κλπ. Εκείνες είναι που πρέπει να ερευνήσουν το θέμα σε βάθος, και να διασταυρώσουν αν όλα όσα ακούγονται στα Γιάννενα (που ούτως ή άλλως βράζουν με τον Χρηστοβασίλη) είναι όντως και πραγματικότητα. Πόσο μάλλον αν όντως μπορεί ο ΠΑΟΚ να αποδειχθεί ότι εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση. Γιατί αν ισχύει, τότε και οι δύο ομάδες απειλούνται με υποβιβασμό! Ναι, και οι δύο με υποβιβασμό. Υπάρχει άλλωστε το σχετικό δεδικασμένο της Κέρκυρας πριν από μερικά χρόνια όταν έπεσε κατηγορία για ιδιοκτήτη «φάντασμα» ή πιο σωστά για «εικονικό» ιδιοκτήτη.

Θυμίζουμε τι λέει ο νόμος: «Απαγορεύεται και είναι απολύτως άκυρη η απόκτηση μετοχών Α.Α.Ε. από άλλη εταιρεία του ίδιου αθλήματος ή από μετόχους της τελευταίας, από το ιδρυτικό αθλητικό σωματείο άλλης Α.Α.Ε. ή υπό μέλη του ιδρυτικού αθλητικού σωματείου άλλης αθλητικής εταιρείας».

Προφανώς σε αυτόν δεν μπορεί να εμπίπτει ο ΠΑΟΚ αν η πώληση του Χρηστοβασίλη δεν έχει γίνει απευθείας στον Ιβάν Σαββίδη. Αν όμως ισχύει η… ιστορία που κυκλοφορεί; Αν μέσω των χρημάτων του Ιβάν Σαββίδη ο εδώ και τρία χρόνια «αόρατος» ιδιοκτήτης έχει αγοράσει τον ΠΑΣ; Τότε μιλάμε για μια κατάσταση πολύ σοβαρότερη από ότι φαίνεται σε πρώτη ανάγνωση. Βεβαίως ζούμε στην Ελλάδα. Στην χώρα που μόλις χθες ο Χρηστοβασίλης υποστήριξε ότι ο ΠΑΟΚ συμφώνησε να καλύψει τα έξοδα για τις ζημίες που έκαναν στους «Ζωσιμάδες» οι οπαδοί του, και ο Δικέφαλος δεν κλήθηκε ποτέ σε κανένα πειθαρχικό όργανο. Δεν είναι δηλαδή να περιμένει κανείς και… θαύματα. Δεν είναι όμως και να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, αν αποδειχθεί ότι ο Αλέξης Κούγιας στις 27 Φλεβάρη μιλήσει με διευθύνσεις και ονόματα.

Τι έχει σχολιάσει ο Χρηστοβασίλης για τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια: «Δεν θέλω να ασχοληθώ με αυτόν τον κύριο. Καλά θα κάνει να ασχοληθεί με την δική του ομάδα. Εμείς δεν είμαστε θυγατρική ομάδα κανενός». Ο Φλεβάρης μόλις απέκτησε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ