O νέος… σταρ είναι ο Μπουτσικάρης

O νέος… σταρ είναι ο Μπουτσικάρης

Δίπλα στον Μάκη και τα άλλα παιδία της Εξυγίανσης.

Οι μαγικές ικανότητες της ΕΠΟ συνεχίζουν να προσφέρουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο μια αίσθηση υπερβατική.

Αύριο στο Αγρίνιο θα είναι και η αποστολή του ΠΑΣ και του Παναθηναϊκού, περιμένοντας την απόφαση του Διαιτητικού δικαστηρίου.

Αν οι Γιαννιώτες δικαιωθούν για την «με το έτσι θέλω» μετακίνηση του πρώτου προημιτελικού μακριά από την πόλη τους; Τότε οι δύο ομάδες θα χαιρετηθούν και θα επιστρέψουν στη βάση τους. Ο πρώτος προημιτελικός του κυπέλλου θα αναβληθεί ξανά. Όπως ακριβώς πριν από μια εβδομάδα.

Τι θα ακολουθήσει; Ποιος ξέρει. Ότι προηγήθηκε. Δηλαδή ότι θέλει η ΕΠΟ.

Ίσως γίνει απευθείας η ρεβάνς της Λεωφόρου να τελειώνουμε. Ίσως προκύψει με κλήρωση «κεκλεισμένων των θυρών» το πρώτο αποτέλεσμα, σαν εκείνη που προέκυψαν και τα ζευγάρια των «8» – ο Παναθηναϊκός άλλωστε είναι φέτος τυχερός με τις κληρώσεις. Στους προημιτελικούς έφτασε δίχως αντίπαλο-. Ίσως κάποια στιγμή η Επιτροπή Κυπέλλου στείλει το ματς στη Ριζούπολη, όπως με το ζόρι ήθελε να διεξάγει εκεί τον περσινό τελικό. Με αυτούς που έχουμε μπλέξει όλα μπορεί να συμβούν. Και το σημαντικότερο; Τίποτα δεν προκαλεί πλέον εντύπωση. Οι μαγικές ικανότητες που λέγαμε…

Είναι ευθύνη των Πράσινων ότι συμβαίνει; Προφανώς όχι.

Είναι ευνοημένοι από όσα απίθανα γίνονται; Δεδομένα.

Συνδέονται αυτές οι δύο καταστάσεις με έναν τρόπο; Εξ ορισμού, από τη στιγμή που ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ είναι αυτομάτως και αντιπρόεδρος στην Ομοσπονδία. Στην προκειμένη περίπτωση ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης. Το νέο «αστέρι» που όπως φαίνεται παίρνει τη θέση του δίπλα στον Μάκη και τα άλλα τέκνα της Εξυγίανσης.

Σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν στην αντίστοιχη περίπτωση, στην παρωδία που εξελίσσεται ήταν πρωταγωνιστής-ευνοημένος ο Ολυμπιακός.

Ή ακόμη και ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ που χρεώνονται σχέσεις εξαιρετικές με το πάρκο Γουδή την τελευταία τετραετία. Ο Παναθηναϊκός το παίζει και θιγμένος.

Γιατί; Διότι γλίτωσε την εμβόλιμη υποχρέωση πριν το ντέρμπι των αιωνίων. Ετοιμάζεται να παίξει έναν προημιτελικό με το ένα ματς σε ουδέτερο και το δεύτερο στην έδρα του.

Τι άλλο δηλαδή θα μπορούσε να ζητήσει;

Και σου τα έλεγα από την περασμένη εβδομάδα. Με τον βασιλικό ποτίστηκε και η γλάστρα. Για άλλους ακατανόητους λόγους έπειτα από την αναβολή του ΠΑΣ-Παναθηναϊκός την περασμένη Πέμπτη μεταφέρθηκε στο Περιστέρι το ΠΑΣ-ΠΑΟΚ. Κάτι που θα συνέβαινε μόνο αν είχε γίνει ο προημιτελικός κανονικά, και είχαν επιβαρυνθεί οι «Ζωσιμάδες».

Γιατί το ματς δεν γίνεται στα Γιάννενα; Για την κακοκαιρία; Όχι, στην όμορφη λίμνη είχε σήμερα λιακάδα. Δεν γίνεται γιατί… έτσι. Η ΕΠΟ υποστηρίζει ότι σε τηλεφωνική συνομιλία του Γαβριηλίδη με τον Χριστοβασίλη ο δεύτερος δεν έδωσε εγγυήσεις ότι το ματς μπορεί να διεξαχθεί στους «Ζωσιμάδες».

Υπάρχει κάποιο έγγραφο που να επιβεβαιώνει αυτή την επικοινωνία; Υπάρχουν κάποιες αποδείξεις ότι έγιναν έτσι τα πράγματα; Διότι την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του ΠΑΣ λέει ότι η κουβέντα αυτή δεν συνέβη ποτέ. Εξ ου και προσέφυγε στο Διαιτητικό.

Υπάρχει κάποια χρονική πίεση για να γίνει το ματς αυτό αύριο; Όχι. Θα μπορούσε εύκολα να γίνει την άλλη εβδομάδα κανονικά στα Γιάννενα. Οι δύο ομάδες δεν έχουν άλλες υποχρεώσεις και η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τον Μάρτη.

Είναι ποτέ δυνατόν σε μια επίσημη διοργάνωση, από μια αναγνωρισμένη Ομοσπονδία, να εξελίσσονται τέτοιες «συνεννοήσεις» δίχως αλληλογραφία; Όχι. Αλλά δεν είναι δυνατόν και τέσσερα χρόνια τώρα το ποδόσφαιρο να ανέχεται ότι ανέχεται από αυτή την ΕΠΟ.
Κερασάκι στην τούρτα: Η πρόσθετη παρέμβαση του Παναθηναϊκού υπέρ της ΕΠΟ, στην αυριανή εκδίκαση; Ήταν ο Μπουτσικάρης δίπλα στον Γαβρηιλίδη όταν μιλούσε στο τηλέφωνο με τον Χριστοβασίλη;

Οι Πράσινοι λένε ότι βαρέθηκαν τα πήγαινε-έλα για αυτό παρεμβαίνουν. Δίκαιο. Αφού βαρέθηκαν όμως γιατί δεν πήραν εκείνοι τον Γαβριηλίδη να του πουν να βρει μια ημερομηνία να γίνει το ματς κανονικά στα Γιάννενα; Για να μην τους χρεώνει δηλαδή και συνολικά ολόκληρο το ποδόσφαιρο. Έλα ντε…

ΥΓ. Δική του η ευθύνη για όσα έγιναν και την Κυριακή στο ντέρμπι. Και ακόμη δεν παρενέβη κανείς.

ΥΓ2. Οι φίλοι του Γιαννάκη με τον έναν ή τον άλλο τρόπο βρίσκουν το δρόμο τους στο μονοπάτι της Εξυγίανσης. Τι σημασία έχουν τα χρώματα και οι φανέλες;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ