Η NOVA πάει για μεμονωμένες συμφωνίες με τις ΠΑΕ

Η NOVA πάει για μεμονωμένες συμφωνίες με τις ΠΑΕ

Το συνδρομητικό κανάλι που χρόνια τώρα αιμοδοτούσε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αποχωρεί από την κεντρική διαχείριση και θα συνάπτει ξεχωριστές συμφωνίες με τις ομάδες που το ενδιαφέρουν.

Όσα ξέραμε από το 1994 μέχρι σήμερα, σχετικά με την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην χώρα μας παύουν να ισχύουν από την νέα αγωνιστική περίοδο. Η αλλαγή μπορεί να αποβεί περισσότερο οδυνηρή για πολλές ΠΑΕ που θα πρέπει να αναζητήσουν τηλεοπτική στέγη με πολύ μικρότερες απολαβές από αυτές που απολάμβαναν μέχρι σήμερα.

Το σίριαλ των τελευταίων μηνών με τα τηλεοπτικά της Σούπερ Λιγκ και τη σχέση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος με τη Nova, η οποία εδώ και χρόνια είναι το τηλεοπτικό δίκτυο που μεταδίδει τη διοργάνωση, έχει από σήμερα ένα καταληκτικό επεισόδιο. Όπως έγινε γνωστό, η NOVA, άσκησε το μονομερές δικαίωμά της για τον πρόωρο τερματισμό της Σύμβασης Κεντρικής Διαχείρισης (ΣΚΔ) που είχε με τη λίγκα (15 ΠΑΕ εκτός του ΠΑΟΚ) για την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2018-19). Για το υπόλοιπο της τρέχουσας σεζόν δε θα υπάρξουν αλλαγές.

Η NΟVA εδώ και πάρα πολύ καιρό προσπαθεί να πείσει τους παράγοντες των ομάδων να υπάρξουν συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις στο πρωτάθλημα, ώστε το ποδοσφαιρικό (και παράλληλα τηλεοπτικό) προϊόν να αναβαθμιστεί και η ίδια να μην αισθάνεται πως πετά στον κάλαθο των αχρήστων τις δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που πληρώνει για τη μετάδοση των αγώνων. Να θυμίσουμε ότι πριν από δύο χρόνια η NΟVA είχε προτείνει στη Σούπερ Λιγκ τη μείωση των ομάδων από 16 σε 12 καθώς και την ανάδειξη του πρωταθλητή από play offs. Σε ανάλογα συμπεράσματα κατέληξε και έρευνα διεθνών συμβουλευτικών οίκων που είχε παραγγείλει η ίδια η λίγκα. Όμως το καλοκαίρι του 2017 οι παράγοντες των ΠΑΕ αναίρεσαν μέσα σε λίγους μήνες τη δική τους απόφαση σχετικά με τη μείωση των ομάδων.

Έτσι φτάσαμε στη σημερινή απόφαση η οποία, όμως, δε σηματοδοτεί την αποχώρηση της NOVA από το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Το δίκτυο είναι αποφασισμένο να ακολουθήσει το «μοντέλο ΠΑΟΚ», δηλαδή να υπογράψει και με άλλες ομάδες συμβάσεις για τη μετάδοση των εντός έδρας ματς της επερχόμενης σεζόν, όπως ακριβώς έχει κάνει με τον «Δικέφαλο». Δηλαδή, να έρθει σε συμφωνία ξεχωριστά με κάθε σύλλογο. To ύψος των διμερών συμβάσεων που θα συνάψει η NOVA με τις ΠΑΕ, θα είναι προσαρμοσμένο στα σημερινά οικονομικά δεδομένα της ελληνικής τηλεοπτικής αγοράς και σε καμία περίπτωση δε θα περιλαμβάνει και τις 16 ομάδες.

Στελέχη της Κάντζας, ανέφεραν ότι «πέρα από την προάσπιση των εμπορικών και οικονομικών συμφερόντων της εταιρείας, ελπίζουμε η κίνηση αυτή να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να αποτελέσει ευκαιρία για restart που τόσο πολύ χρειάζεται ο συνεταιρισμός της Σούπερ Λίγκας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ