Η σαλάτα του Μαρκ πέτυχε, ο σεφ έκανε τη δουλειά του…

Η σαλάτα του Μαρκ πέτυχε, ο σεφ έκανε τη δουλειά του…

Έπαιζε ο πρώτος της βαθμολογίας με τον δεύτερο. Σε ένα πρωτάθλημα που οι ξένοι διαιτητές έρχονται για τα μεγάλα ματς. Και όμως. Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ αποφάσισε να στείλει ξένους σε ΟΑΚΑ και Περιστέρι. Και τον Σιδηρόπουλο στο σημαντικότερο παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής. Γιατί άραγε;

Αν έβλεπε κανείς τη βαθμολογία πριν τον αγώνα; Πρώτος ο Ολυμπιακός, δεύτερος ο Άρης. Σε μια παγιωμένη – μέχρι και πολύ πρόσφατα – τακτική εδώ και 2-3 χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα να ορίζονται ξένοι διαιτητές στα ματς μεταξύ των πρώτων του βαθμολογικού πίνακα, στα ντέρμπι του πρωταθλήματος, θα περίμενε κανείς στο Ολυμπιακός – Άρης να δούμε από τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ μια τέτοια επιλογή. Έναν ξένο διαιτητή, που θα έρθει, θα σφυρίξει και θα φύγει. Χωρίς να ασχοληθούμε ιδιαίτερα μαζί του πριν και μετά τον αγώνα.

Ο Βρετανός αρχιδιαιτητής τα έκανε… σαλάτα. Ξανά. Μια σαλάτα για την οποία από τη μέρα των ορισμών σας είχε προειδοποιήσει to10.gr. Σε μια απόφαση εντελώς παράξενη. Εντελώς… έξω απ’ αυτό που είχαμε συνηθίσει στην Ελλάδα και στα μεγάλα ματς των τελευταίων ετών. Ο πρώτος Ολυμπιακός φιλοξενούσε τον δεύτερο Άρη. Και όμως: διαιτητής ο Σιδηρόπουλος.

Σε μια αγωνιστική που ήρθαν στην Ελλάδα ξένοι διαιτητές. Αλλά όχι για το σπουδαιότερο ματς του τριημέρου. Ο Κλάτενμπεργκ έστειλε τον Βόσνιο, Ορφάν Πέλιτο στο ΟΑΚΑ για το ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης. Και τον Αζέρο, Άλιγιαρ Αγκάγεφ στο Περιστέρι για το Ατρόμητος – ΑΕΛ. Χωρίς, φυσικά, να εξηγήσει τις επιλογές του.

Θέλετε κι άλλο παράδοξο; Στο ΑΕΚ – Αστέρας και στο Ολυμπιακός – Άρης διαιτητής VAR ήταν ο ίδιος άνθρωπος. Ο Ισπανός Αλεχάντρο Ερνάντες. Κι ακόμα ένα; Ο Αγκάγιεφ, που το Σάββατο ήταν στο Περιστέρι, την Κυριακή ήταν VAR στο Βόλος – Απόλλων Σμύρνης. Διπλό μεροκάματο και για τους δύο. Αλλά στο Φάληρο έστειλαν τον Σιδηρόπουλο.

Το αποτέλεσμα; Ξύλο και των… γονέων. Ένα πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ του Ολυμπιακού. Σε μια εικονική πραγματικότητα που διαμόρφωσε ο… κορυφαίος. Ο Σιδηρόπουλος που φαίνεται πως στην ΚΕΔ έχουν αποφασίσει να τον στέλνουν συχνά στα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Δεύτερη φορά στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια.

Και φυσικά οι επιλογές γεννούν ένα σωρό ερωτήματα. Γιατί ο Σιδηρόπουλος είναι δεύτερη φορά στα τέσσερα τελευταία ματς του Ολυμπιακού; Γιατί δεν υπήρξε ξένος διαιτητής στο Ολυμπιακός – Άρης; Από που κι ως που ορίζεται ξένος διαιτητής σε παιχνίδια του τέταρτου (ΑΕΚ) με τον έκτο (Αστέρας Τρίπολης) και όχι σε αυτό του πρώτου με τον δεύτερο; Δεν θεωρούν στην ΚΕΔ πως πρέπει να υπάρχει ξένος διαιτητής σε ένα ματς ανάμεσα στις δύο καλύτερες (βάσει αποτελεσμάτων) ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος; Θεωρούν πιο σημαντικό να φέρνουν διήμερο ταξιδάκι ξένους ρέφερι και να τους κάνουν… βόλτα από το Μαρούσι στο Περιστέρι στον Βόλο;

Η… σαλάτα του Μαρκ πέτυχε. Και ο… σεφ Σιδηρόπουλος έκανε τη δουλειά του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ