Και τώρα παρακαλάτε να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην Α1, γιατί…

Και τώρα παρακαλάτε να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην Α1, γιατί…

Το μπάσκετ δεν χρειάζεται μεταγραφές-υποκατάστατα. Ανταγωνισμό χρειάζεται. Και αυτό μπορεί να τον φέρει μόνο η επιστροφή των Ερυθρόλευκων.

Το χάρηκαν με τη ψυχή τους χθες οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Χρόνια ολόκληρα περίμεναν εκείνη τη στιγμή που η ΚΑΕ θα ανακοινώσει ξανά έναν παίκτη από το πάνω ράφι. Έναν Χεζόνια δηλαδή.

Και ήρθε η ανακοίνωση λίγα 24ώρα μετά από εκείνη του Ολυμπιακού για τον Κώστα Κουφό.

Λες και μας πήρε ο ύπνος και ξυπνήσαμε στο 2009.

Εγώ κομπλεξικός δεν είμαι για να χαλάω την χαρά των άλλων. Απλά βαριέμαι τις τσάμπα εντυπώσεις.

Και ο Χεζόνια και Κουφός ήρθαν για τον ίδιο λόγο. Ξέμειναν. Ψάχνουν ρυθμό. Ου μην και μια ευκαιρία επιστροφής στις εθνικές τους ομάδες σε καλοκαίρι Ολυμπιακών Αγώνων.

Και τι θα γίνει ως το καλοκαίρι; Οι Ερυθρόλευκοι θα βαράνε μύγες από τον Απρίλη που τελειώνει η Ευρωλίγκα. Και οι Πράσινοι θα παίζουν μόνοι τους στην Α1, που είναι για γέλια δίχως σοβαρό αντίπαλο. Δίχως δηλαδή έναν Ολυμπιακό.

Στην πραγματικότητα δηλαδή ούτε οι από εδώ, ούτε από εκεί είχαν ανάγκη αυτές τις μεταγραφικές ιστορίες. Τις κάνουν για λόγους επικοινωνιακούς πρωτίστως. Και με τη λογική του «κάτσε να δούμε τι θα γίνει» εν όψει της νέας σεζόν.

Τι έχω να πω σε όλους μαζί; «Παρακαλάτε να επιστρέψει ο Ολυμπιακός ξανά στην Α1». Γιατί αλλιώς; Και οι Χεζόνια και Κουφοί θα επιστρέψουν δεδομένα από εκεί που ήρθαν. Και άλλους τέτοιους δεν θα δούμε.

Ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι απειλείται να χάσει Μήτογλου και Παπαγιάννη. Χωρίς Ολυμπιακό στην Α1 δεν θα μου φανεί απίθανη μια τέτοια εξέλιξη. Διότι και τα παιδιά αυτά θα θέλουν χρήμα και υψηλότερο επίπεδο. Και γιατί οι Πράσινοι είναι άγνωστο αν σε αυτό το αδιάφορο περιβάλλον θα «τσιγκλήσουν» ξανά… χορηγούς.

Ο Ολυμπιακός χωρίς Α1 είναι μια ομάδα χωρίς στόχους. Δεν είναι στόχος η 8άδα της Euroleague. Αν είχε τώρα πρωτάθλημα μπροστά δεν θα έμοιαζε παρατημένος στη μοίρα του.

Άντε λοιπόν να τελειώνουμε. Να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα σοβαρά. Να αναγκαστούν και οι δύο από τον ανταγωνισμό, να κάνουν πράγματα παραπάνω. Γιατί αν δεν το προσέξατε, σε αυτά τα δύο χρόνια και οι δύο βήματα πίσω κάνουν. Κανένας μπροστά. Ο Παναθηναϊκός μάλιστα περισσότερα.

Η Α2 ξεκινά. Ο Ολυμπιακός θα ανέβει βαθμολογικά. Ο Βασιλακόπουλος πάει σπίτι του, καθώς ο εκλεκτός του για να συνεχίσει το πάρτι στην ΕΟΚ, δεν θα βρει ούτε την ψήφο του. Οι υπόλοιπες ομάδες κατάλαβαν τι σημαίνει και εμπορικά πρωτάθλημα δίχως τους Πειραιώτες, και τη χυδαιότητα της ΚΕΔ.

Οπότε οι συνθήκες είναι καλές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ