Grexit απαιτεί η ΕΠΟ από τη FIFA!

Grexit απαιτεί η ΕΠΟ από τη FIFA!

Χρησιμοποιείται ο Ολυμπιακός και η συμμετοχή του στο Europa League για να επιζήσει το παρασιτικό σύστημα των ΕΠΣ και να καλοπερνάνε, πουλώντας εκδουλεύσεις, οι πρόεδροί τους, παρέα με τα τρωκτικά του ελληνικού ποδοσφαίρου, τους στοιχηματζήδες και τους φουσκωτούς.

Τόπε και το ‘κανε η ΕΠΟ! Υλοποιώντας μια απόφαση που έλαβε η Εκτελεστική της Επιτροπή τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου απέστειλε, αφού ανέμενε και τις σχετικές απόψεις των δύο επαγγελματικών Λιγκών, επιστολή στη FIFA με την οποία καταγγέλλει τις επίμαχες διατάξεις της νέας αθλητικής νομοθεσίας και «απαιτεί» την επιβολή της «εσχάτης των ποινών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δηλαδή στην ίδια».

Grexit, είτε ως ευθεία απειλή, είτε ως σαφέστατη προειδοποίηση επιζητεί η ΕΠΟ. Ψάχνει, δηλαδή, μια διατύπωση στην απαντητική επιστολή της FIFA, που θα μπορεί να την πάρει και να τη στείλει στην κυβέρνηση, διατυπώνοντας, παράλληλα, την απαίτηση της να σταματήσει κάθε νομοθετική διαδικασία επειδή «επηρεάζεται ή απομειώνεται ή καταργείται το ποδοσφαιρικό αυτοδιοίκητο».

Τι σημαίνει Grexit είναι σαφές και γνωστό. Πρόκειται για τη διαδικασία εκείνη που η FIFA τιμωρεί μια εθνική ομοσπονδία με την ποινή της «αναστολής ιδιότητας μέλους» εξαιτίας κυβερνητικών παρεμβάσεων στη Ρήτρα Ανεξαρτησίας του ποδοσφαίρου (αυτό είναι το αυτοδιοίκητο).

Η ποινή είναι άμεσης εφαρμογής από την ώρα που θα ληφθεί με τις διαδικασίες της FIFA (δεν είναι τόσο άμεσες όσο παλιότερα) και μπορεί να ανασταλεί αν η εθνική ομοσπονδία ενημερώσει ότι η κυβέρνηση απέσυρε τις επίμαχες διατάξεις και δεν θα τις νομοθετήσει.

Ποιος επηρεάζεται από ένα Grexit; Ολόκληρο το εθνικό ποδοσφαιρικό οικοδόμημα, δηλαδή οι ομάδες, οι εθνικές ομάδες, οι παράγοντες, οι διαιτητές, οι προπονητές και κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα και συναλλαγή που εξελίσσεται γύρω από το άθλημα με βάση τους κανονισμούς του.

Στην υποθετική περίπτωση που το πρωί της Δευτέρας 01.03.2021 η FIFA ενημέρωνε την ΕΠΟ ότι είναι τιμωρημένη με την ποινή της «αναστολής ιδιότητας μέλους» κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα της ΕΠΟ, των Μελών της ΕΠΟ (Ενώσεις και Λίγκες) και των Μελών των Μελών της ΕΠΟ( δηλαδή των Ομάδων) με αντίστοιχες εκτός συνόρων θα σταματούσε αμέσως.

Σε απλά ελληνικά ο Ολυμπιακός δεν θα υποδέχονταν στο Καραϊσκάκη την Άρσεναλ στις 11 Μαρτίου και δεν θα έμπαινε στο αεροπλάνο για το Λονδίνο για τη ρεβάνς στις 18 Μαρτίου, επειδή θα είχε ανασταλεί η ιδιότητα Μέλους της FIFA για την ΕΠΟ.

Ουσιαστικά, μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου και με τις επίσημες μετεγγραφικές περιόδους ολοκληρωμένες, μια εθνική ομοσπονδία μπορεί να «απειλήσει» μια κυβέρνηση προστρέχοντας στη FIFA μόνο με τον αποκλεισμό εθνικών ομάδων ή ομάδων από διεθνείς διοργανώσεις.

Αυτό, ακριβώς, κάνει σήμερα η ΕΠΟ. Απειλεί την κυβέρνηση και απαιτεί να ακυρωθεί ή να ανασταλεί η νομοθετική της πρωτοβουλία με «όπλο» τον Ολυμπιακό, τη μόνη ομάδα που μετέχει σε μια διεθνή διοργάνωση, στο UEFA Europa League με αντίπαλο την Άρσεναλ. Χρησιμοποιεί τον Ολυμπιακό και τη συμμετοχή του σε μια ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση για να αναγκάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διακόψει ή να αναστείλει το κυβερνητικό νομοθετικό έργο.

Η ομοσπονδία που υπάρχει μόνο και μόνο για να εξυπηρετεί, με κάθε κόστος, τα συμφέροντα των γνωστών αντιπάλων του Ολυμπιακού σε καθεστώς εξυγίανσης και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να δυσκολέψει τη ζωή του, χρησιμοποιεί ασύστολα, ξεδιάντροπα, αισχρά τον νταμπλούχο για να πετύχει τι; Να διατηρήσει εν ζωή τους διαβόητους βλαχοπροέδρους και τις περιβόητες Ενώσεις των οχτώ, δέκα και δώδεκα ερασιτεχνικών σωματείων με τη μηδενική αγωνιστική κίνηση και τους επαγγελματίες προέδρους.

Χρησιμοποιείται ο Ολυμπιακός και η συμμετοχή του στο Europa League για να καταφέρει να επιζήσει, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες,  το παρασιτικό σύστημα των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων και να καλοπερνάνε, πουλώντας εκδουλεύσεις, οι Πρόεδροι των ΕΠΣ παρέα με τα τρωκτικά του ελληνικού ποδοσφαίρου, τους στοιχηματζήδες και τους φουσκωτούς.

Γιατί ο Ολυμπιακός; Επειδή εντός του Μαρτίου μόνο οι ερυθρόλευκοι έχουν διεθνείς αγωνιστικές υποχρεώσεις και υπόκεινται στην ποινή που η ΕΠΟ καλεί τη FIFA να της επιβάλλει, εξαιτίας της κυβερνητικής δραστηριότητας. Οι εθνικές ομάδες καλούνται προς το τέλος του μήνα να προσέλθουν για να αγωνιστούν και έως τότε η ΕΠΟ ελπίζει, σε περίπτωση επιβολής ποινής, ότι η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί και δεν θα χρειαστεί να ρίξει στα λιοντάρια και την Εθνική Ομάδα προς χάριν της διάσωσης του χειρότερου είδους του ζωϊκού βασιλείου που ενδημεί μόνο στην Ελλάδα, δηλαδή των βλαχοπροέδρων.

Γι’ αυτό τώρα η επιστολή με τη διατύπωση της απαίτησης για την επιβολή ποινής στο ελληνικό ποδόσφαιρο μέσω της Ομοσπονδίας.

Είναι ιδανικές οι συνθήκες για τους έγκλειστους του Πάρκου Γουδή. Και την επιθυμητή πίεση ασκούν και την κυβέρνηση στριμώχνουν και στον Ολυμπιακό δημιουργούν τεράστια προβλήματα.  Τόσο απλά!!!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ