Ο Λεωνίδας του Γιαννάκη και του Μάκη

Ο Λεωνίδας του Γιαννάκη και του Μάκη

Ο Μπουτσικάρης έδειξε ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα συνείδησης να περάσει την αγχόνη στο ίδιο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο που εκπροσωπεί αρκεί να διασωθεί ο εσμός των επαγγελματιών προέδρων των ενώσεων και να επιβιώσει, με κάθε κόστος το σύστημα της «εξυγίανσης» του Πάρκου Γουδή.

Σε νέο αστέρα της εξυγίανσης και άκρως υποστηρικτικό παράγοντα στους σχεδιασμούς της παρέας που κάνει κουμάντο στην ΕΠΟ εξελίσσεται ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης.

Ο Πρόεδρος της Super League 1, που εκλέχτηκε από τη γνωστή και άμεσα διασυνδεδεμένη ομάδων των «οχτώ» ΠΑΕ τον Ιούνιο του 2020, σε μία, σύμφωνα με επιφανείς νομικούς, παράτυπη, τουλάχιστον, ψηφοφορία, επειδή πήρε μέρος και η γνωστή Ξάνθη, φαίνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα πήρε αποφάσεις που συνδέουν άμεσα το μέλλον του στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τον σκληρό πυρήνα της εξυγίανσης.

Διαβλέποντας την απόλυτη ανυπαρξία στελεχών στο Πάρκο Γουδή, που να μπορούν να διατυπώσουν έστω και μια πρόταση στα ελληνικά, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ξεκίθνησε και δείχνει ηγετικές τάσεις στο εσωτερικό της ομάδας της «εξυγίανσης» και δεν διστάζει, σε κάθε ευκαιρία, να υπερτονίζει την προσωπική του ικανότητα στη διαχείριση «σύνθετων» ζητημάτων, αρκεί αυτά να δημιουργούν τα «απαραίτητα» εμπόδια στον Ολυμπιακό.

Η δραστηριότητα του τις τελευταίες μέρες διοχετεύθηκε, τόσο στην ιστορία με την επιστολή της ΕΠΟ προς τη FIFA με αίτημα μια ευθεία απειλή Grexit για το ελληνικό ποδόσφαιρο με αφορμή την τελευταία κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία, όσο και στην απίθανη ψηφοφορία περί του «ακαταδίωκτου των μελών της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού».

Και στις δύο περιπτώσεις «ο κύριος Λεωνίδας», που ξεκίνησε (κατά Κούγια) από δικηγόρος του Γιώργου Τσακογιάννη στο Κοριόπολις, έδειξε χαρακτήρα. Ο δικηγόρος που ξεκίνησε από μέλος της εφορευτικής επιτροπής στις εκλογές της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» έγινε και παραμένει και σήμερα γνωστός στην ποδοσφαιρική πιάτσα ως κολλητός, απολύτως ελεγχόμενος λένε οι κακές γλώσσες, του πασίγνωστου Γιαννάκη Παπαδόπουλου. Οι σχέσεις του με τον «αόρατο» πρώην οδηγό του Γκαγκάτση και τα τελευταία χρόνια κουμανταδόρο του ποδοσφαιρικού παρασκηνίου είναι δεδομένες και ισχυρές, όσο κι αν ο ίδιος φροντίζει να μην τις παραδέχεται δημοσίως. Δεν είναι λίγοι εκείνοι στο παρά – ποδόσφαιρο που υποστηρίζουν ότι η ιδέα να γίνει πρόεδρος στη Super league 1πρόσωπος του Παναθηναϊκού και ειδικά ο Μπουτσικάρης ήταν του φίλου του Γιαννάκη, ο Μελισσανίδης με τον Σαββίδη ( δηλαδή τον Μάκη Γκαγκάτση) ακολούθησαν.

Ο «κύριος Λεωνίδας» όμως έχει και μια δεύτερη πολύ καλή σχέση (ποδοσφαιρική). Όταν βρίσκει ευκαιρία εμφανίζεται «γιέσμεν» και συνοδοιπόρος του Μάκη Γκαγκάτση, Σαββίδης είναι αυτός και ποτέ δεν ξέρεις τι ξημερώνει. Με την «ιδιότητα» αυτή προσπάθησε, ακόμη και σε βάρος του καταστατικού της Λίγκας, να ικανοποιήσει πλήρως τις επιδιώξεις των εξυγιαντών και να προσφέρει στην ΕΠΟ και στον ΠΑΟΚ τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη στους σχεδιασμούς τους.

Στη συνεδρίαση της Super League 1, την Πέμπτη 25.02.2021, δύο φορές πήρε φανερά και χωρίς την παραμικρή τσίπα τα κομμάτια των συμμάχων της εξυγίανσης και επιχείρησε να διαμορφώσει τους όρους που εξυπηρετούσαν τους σχεδιασμούς της ΕΠΟ απέναντι στην κυβέρνηση και εκείνους του ΠΑΟΚ απέναντι στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ).

Τι έκανε ο κύριος Λεωνίδας; Ξεκίνησε με την απόπειρα να φέρει προς συζήτηση και απόφαση στη συνεδρίαση θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, αναφορικά με τη στάση της ΕΠΟ απέναντι στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ενώ γνώριζε ότι για να εισαχθεί καν και να συζητηθεί απαιτείται ομοφωνία των ΠΑΕ – Μελών της Λίγκας.

Η σθεναρή στάση του Ολυμπιακού υπέρ του καταστατικού απέτρεψε τη συζήτηση και την έγκριση της πρότασης της ΕΠΟ που ζητούσε να στηρίξει η Λίγκα την απαίτηση της Ομοσπονδίας από τη FIFA για Grexit στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ώστε να εκβιαστεί η κυβέρνηση και να διασωθούν οι βλαχοπρόεδροι κολλητοί του Γιαννάκη Παπαδόπουλου και του Μάκη Γκαγκάτση.

Ο κ. Μπουτσικάρης έδειξε ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα συνείδησης να περάσει την αγχόνη στο ίδιο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο που εκπροσωπεί (αυτό θα είναι το μεγαλύτερο θύμα ενός πιθανού Grexit) αρκεί να διασωθεί ο εσμός των επαγγελματιών προέδρων των ενώσεων και να επιβιώσει, με κάθε κόστος το σύστημα της «εξυγίανσης» του Πάρκου Γουδή.

Στην ίδια συνεδρίαση προχώρησε σε μια παρανοϊκή ψηφοφορία χωρίς το παραμικρό πρακτικό αντίκρισμα, αρκεί που αυτή θα εξυπηρετούσε τον επικοινωνιακό χειρισμό του ΠΑΟΚ αναφορικά με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Μια απλή εκφορά γνώμης από τον Συνεταιρισμό στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο και ειδικά στην νομοτεχνική διατύπωση της διάταξης για το «ακαταδίωκτο των μελών της ΕΕΑ» κατέληξε, με πρωτοβουλία του κ. Μπουτσικάρη και σε ευθεία συνεννόηση με τον φίλο του Μάκη Γκαγκάτση, σε μια αστεία ψηφοφορία, στην οποία οι ΠΑΕ ενέκριναν «την διατύπωση γνώμης κατά της συγκεκριμένης διάταξης». Υπό την εποπτεία του κ. Μπουτσικάρη διεξήχθη ψηφοφορία «για διατύπωση γνώμης!!!!».

Ψήφισαν, δηλαδή, «οι οχτώ αδερφές» ( ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ, Λαμία, ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης, Βόλος και Παναιτωλικός) εναντίον της διάταξης για το «ακαταδίωκτο μιας ανεξάρτητης αρχής, όπως είναι η ΕΕΑ» λες και υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να επηρεάσει κατ’ ελάχιστο η γνώμη τους την κυβέρνηση. Ψήφισαν εναντίον μιας διάταξης που υπάρχει ουσιαστικά από το 2016 στην αθλητική νομοθεσία και τώρα απλώς διατυπώνεται νομοτεχνικά με διαφορετικό τρόπο.

Ανάλογες διατάξεις υπάρχουν και στα καταστατικά των ποδοσφαιρικών φορέων και αφορούν σε όλα τα όργανα κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας τους και της άσκησης της νόμιμης εξουσίας τους.

Δεν έκανε καν τον κόπο να εξηγήσει ο Λεωνίδας σε τι είδους ψηφοφορία οδηγείται η Λίγκα και τι μπορεί να προσδοκά μετά από τέτοιες ψηφοφορίες ο Συνεταιρισμός από την κυβέρνηση, σε ποια στήριξη προσβλέπει. Τσαλαβούτησε στα θολά νερά της επικοινωνίας του ΠΑΟΚ και έσυρε μαζί του τη Λίγκα για να ικανοποιηθούν στις πλάτες των ΠΑΕ συγκυριακοί σχεδιασμοί του ΠΑΟΚ.

Ο κ. Μπουτσικάρης διάλεξε στρατόπεδο ανοιχτά και χωρίς καμία αναστολή. Έδειξε ότι η «εξυγίανση» του πάει, αυτή θέλει να υπηρετεί, με τους δικούς της ανθρώπους νοιώθει καλά και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του να τους ικανοποιεί. Είναι ένας από αυτούς και του αρέσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ