Ο Μπέος, η θεσούλα στην ΠΑΕ, το «ξέπλυμα» του Ιβάν, ο «γραμμιτζής» Κάκος και οι… Πορτογάλοι

Ο Μπέος, η θεσούλα στην ΠΑΕ, το «ξέπλυμα» του Ιβάν, ο «γραμμιτζής» Κάκος και οι… Πορτογάλοι

Ο Μπέος ανέλαβε να πάρει την πάσα του Κάκου και να αλλοιώσει την πραγματικότητα, διότι είναι γνωστό πως καμία εξυπηρέτηση στον... Ιβάν δεν είναι «τσάμπα».

Λέει ο Κάκος στον Θωμαΐδη για τη φάση του νικητήριου γκολ του Ολυμπιακού στον Βόλο: «Υπάρχει παράβαση μιας και από τη θέση που βρίσκεται ο επιθετικός επηρεάζει τον τερματοφύλακα, μειώνει την οπτική του ικανότητα. Το VAR είχε διαφορετική άποψη, υπήρχε διχογνωμία με τον διαιτητή, ο οποίος έπρεπε να πάρει την τελική απόφαση. Αυτή ήταν πως δεν επηρεάζει τον τερματοφύλακα. Θεωρώ πως ήταν λάθος η απόφαση των Πορτογάλων διαιτητών, έπρεπε να ακυρωθεί το γκολ».

Τι λέει ο Κάκος; Όχι το προφανές. Όχι αυτό που λέει ο κανονισμός. Όχι αυτό που είδε όλη η Ελλάδα. Αλλά αυτό που «πρέπει». Αυτό που ούτε το σύστημα του ΠΑΟΚ δεν τόλμησε να υποστηρίξει το βράδυ της Δευτέρας. Οφσάιντ, λέει ο Κάκος. Και πετάει μια δήθεν δικαιολογία, με σκοπό να «ορίσει» τη γραμμή της επόμενης ημέρας. Βέβαια, ποιος είναι ο Κάκος για να ορίσει τη γραμμή; Μπορεί να έκανε δημοσιογραφικές υποδείξεις στους υπαλλήλους του Ιβάν προ ημερών, αλλά δεν είναι και είναι δα και μετρ της επικοινωνίας, όπως τα άλλα τσακάλια του «πατερούλη». Τι δουλειά πάντως, την κάνει. Και αυτοί που πρέπει, τα πιάνουν τα μηνύματα.

Ο Αχιλλέας Μπέος, για παράδειγμα. Δίνει το σύνθημα ο αμισθί Κάκος από το Open, τρέχει ο δήμαρχος να δείξει παρέχει τις πολύτιμες υπηρεσίες του ακόμη και αμισθί. Όχι τυχαία, βεβαίως. Όχι δίχως λόγο. Αλλά γιατί, καλέ μου αναγνώστη, εσύ ξέρεις, έχεις διαβάσει και έχεις ενημερωθεί εγκαίρως και σε βάθος, ότι ο λόγος που κόπτεται και καίγεται να γίνει βασιλικότερος του βασιλέως είναι άλλος. Είναι η θεσούλα στο διοικητικό οργανόγραμμα του ΠΑΟΚ του Ιβάν. Αυτός είναι ο μεγάλος καημός. Και η στόχευση.

Το πιο «ωραίο» που είπε ο Μπέος στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ήταν αυτό για τον Πορτογάλο διαιτητή και το γεγονός ότι είναι συμπατριώτης του Μαρτίνς και παικτών του Ολυμπιακού. Βεβαίως, για τον Αχιλλέα δεν παίζουν ρόλο τα πραγματικά γεγονότα. Αυτά είναι άνευ ουσίας όταν πρέπει να τηρηθεί η γραμμή. Δεν πειράζει, λοιπόν, που ο Πορτογάλος που έπαιξε πέρυσι στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ στο Καραϊσκάκης, ακύρωσε γκολ (για δήθεν χέρι του Γκιλιέρμε, έναν μήνα πίσω) και δεν έδωσε ούτε τον πυρετό του στον Ολυμπιακό, επειδή τον είχε φέρει ο Περέιρα. Τότε δεν υπήρχε κανένα θέμα. Τότε δεν ήταν… συμπατριώτης του Μαρτίνς.

Πάμε, όμως, και παρακάτω για να καταλάβεις τι παίζεται. Μόλις σκοράρει ο Εμβιλά, ο βοηθός Δημητριάδης ενημερώνει τον Βερισίμο ότι ο Χασάν είναι εκτεθειμένος, αλλά δεν σηκώνει τη σημαία. Ο Πορτογάλος διαιτητής σηκώνει τα χέρια του και δείχνει στον βοηθό του ότι δεν επηρεάζει τη φάση. Με αποτέλεσμα ο Δημητριάδης να μείνει, μεν στη θέση του, λόγω αμφιβολίας, αλλά να μη σηκώσει τη σημαία. Κάτι που έκανε μόνο όταν ο VAR του αγώνα, Μπρούνο Εστέβες, τσέκαρε για οφσάιντ.

Η κατακύρωση του γκολ έγινε αμέσως από τον Βερισίμο, αλλά απόφαση άλλαξε από τον VAR. Για να πάει ο διαιτητής στην οθόνη του γηπέδου (όπως πήγε ο ρέφερι), πρέπει να υπάρξει διαφορετική άποψη του VAR με τον διαιτητή. Άρα ο Βερισίμο πήγε στην οθόνη γιατί του είπε ο VAR ότι έχει διαφορετική άποψη. Και ο Βερισίμο έκανε το προφανές: Επιβεβαίωσε ότι το γκολ πρέπει να μετρήσει, καθώς ο Χασάν δεν επηρέαζε τον τερματοφύλακα. Όταν ο VAR συμφωνεί με τις αποφάσεις διαιτητή ή βοηθού δεν πηγαίνει στην οθόνη. Ο Εστέβες, λοιπόν, τι είναι; Δεν είναι συμπατριώτης του Μαρτίνς και των λοιπών Πορτογάλων του Ολυμπιακού

Μάλιστα ο Εστέβες, ο VAR που υποδεικνύει στον διαιτητή να πάει να κάνει review για το ακυρωθέν από τον βοηθό γκολ, δεν έρχεται πρώτη φορά στην Ελλάδα. Εχει οριστεί ξανά ως VAR και μάλιστα σε συνεχόμενα παιχνίδια. Μεταξύ άλλων, δε, ήταν στα εξής ματς: 1) 1η αγωνιστική 16/12 ΑΕΚ – ΟΣΦΠ, 2) 22η αγωνιστική 14/2 ΠΑΟ – ΟΣΦΠ (σ.σ. δεν μπόρεσε να έρθει τελικά), 3) 22η αγωνιστική 15/2, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΟΚ. Σε όλα τα ματς, έχει οριστεί ως διαιτητής  VAR.

Πάμε, όμως, πάλι στον Μπέο. Ο οποίος προφανώς δεν έμεινε ικανοποιημένος με το να παίρνουν (έστω κάποιες) σωστές αποφάσεις οι διαιτητές. Προφανώς ήθελε να τον σφυρίξει και φέτος ο Φωτιάς, με τον Ευαγγέλου στο VAR. Ετσι, για να ξαναδούν όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι ξανά το ίδιο χειρουργείο. Καθαρό Γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ και διπλό πέναλτι να μην δίνετε…

Πάμε και παρακάτω. Ο Μπέος αποφάσισε να βάλει μπροστά τα στήθη του για χάρη του Ιβάν. Για να καλύψει το μπάχαλο που επικρατεί στον ΠΑΟΚ. Για να καλύψει τις επιθέσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ και να αλλάξει την κουβέντα, παίρνοντάς την από το «αφεντικό». Με κωμικό τρόπο. Για αυτό, ο Ιβάν, αντί να επενδύσει και να σοβαρευτεί, επενδύει στη λάσπη των διάφορων «Κάκων» και των διάφορων κλόουν που ζήλεψαν το ευγενές αυτό επάγγελμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ