Το «θαύμα» του Άρη, η «εξυγίανση» και η Τούμπα…

Το «θαύμα» του Άρη, η «εξυγίανση» και η Τούμπα…

Ο Άρης πιστοποίησε απέναντι στον Ολυμπιακό πως είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Και αν δεν υπήρχε «εξυγίανση» θα το έδειχνε ξεκάθαρα και ο βαθμολογικός πίνακας…

Η ευφυία του Μπουχαλάκη. Το λάθος του Κουέστα. Μια αποστολή που έμοιαζε πως θα ήταν επιτυχημένη. Ο Άρης θα έμπαινε στα ημιτελικά του Κυπέλλου έχοντας αποκλείσει την καλύτερη ομάδα της χώρας. Έχοντας την δυναμική για να πάρει το Κύπελλο. Στην ΕΠΟ του «δικού μας» κατά τον Ιβάν Σαββίδη, Βαγγέλη Γραμμένο, είναι πάντα δύσκολο το κύπελλο να πηγαίνει αλλού, εκτός των δύο ομάδων της «εξυγίανσης».

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ συνήθισαν να παίζουν τελικό στα χρόνια του… Γραμμένου. Όπως και να αποφεύγουν τις… κακοτοπιές μέχρι να φτάσουν εκεί. Με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ο Άρης ήταν ο άτυχος της κλήρωσης του… Γαβριηλίδη. Το «έφτιαξαν» το έργο οι «εξυγιαντές», ελπίζοντας μάλιστα πως θα βγει από το «κάδρο» ο Ολυμπιακός. Ο Άρης βλέπετε έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ομάδα που είναι καλύτερη και από τους άλλους τρεις. ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΠΑΟ. Το απέδειξε και στο χορτάρι. Και αν μάλιστα δεν είχαμε… εξυγίανση με το απρόκλητο «σπρώξιμο» των «εξυγιαντικών» ομάδων, τότε η διαφορά του Άρη με τους υπόλοιπους θα φαινόταν ακόμη μεγαλύτερη και στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο Άρης του Καρυπίδη έχει κάνει φέτος ένα μικρό «θαύμα». Ξεπέρασε το σοκ του αποκλεισμού από την Ευρώπη τόσο γρήγορα και με τον Μάντζιο στον πάγκο απέκτησε ταυτότητα!

Είναι ομάδα με αρχή και τέλος, με πλάνο και με προοπτική. Ομάδα με ρόλους, με καλούς ποδοσφαιριστές και πλέον μετά και τις προσθήκες του Ιανουαρίου και με βάθος. Είναι η δεύτερη καλύτερη ελληνική ομάδα, κάτι που απέδειξε με την εικόνα που είχε και στα 4 ματς που έχει δώσει με τον Ολυμπιακό. Και στην πράξη, απέναντι στους άλλους τρεις διεκδικητές της δεύτερης θέσης.

Το ερώτημα που υπήρχε από την αρχή ήταν μέχρι που μπορεί να πάει ο Άρης. Πότε θα… ξεφουσκώσει, έλεγαν οι αντίπαλοι του. Τελικά ξεφουσκώνουν αυτοί! Ο ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία, μια παρατημένη ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Με έναν προπονητή Κ19 που αποδεικνύει συνεχώς πως μέχρι εκεί είναι. Η ΑΕΚ του Χιμένεθ; Δεν υπάρχουν λόγια για να την περιγράψουν. Μέχρι και ότι ο ίδιος ο Χιμένεθ «σαμποτάρει» την ομάδα του ακούστηκε, ουσιαστικά από την ίδια την ομάδα. Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει.

Ο Παναθηναικός του Μπόλονι; Νίκησε τον Ολυμπιακό, όπως τον νίκησε, και τέλος και για φέτος. Ήρθε η κατρακύλα γρήγορα, στα αποδυτήρια «σκοτώνονται», το Κύπελλο χάθηκε γρήγορα και το μόνο που απομένει είναι να σώσει την Ευρώπη. Αν και ο Αστέρας τον απειλεί με προσπέραση…

Εν κατακλείδι, ο Άρης είναι με το «σπαθί» του στη δεύτερη θέση. Και θα ήταν πολύ πιο άνετα αν δεν είχαμε… εξυγίανση. Στην Τούμπα αύριο έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδείξει πως είναι το φαβορί για την δεύτερη θέση και πως είναι πλέον το μεγάλο αφεντικό στην πόλη. Καλύτερη ομάδα έχει. Αν δεν μπουν τίποτα… εξυγιαντικά εμπόδια μπορεί να το αποδείξει και πάλι.

Αυτός ο Άρης είναι άλλωστε φτιαγμένος για σπουδαία πράγματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ