Το ντέρμπι της 27ης Μαρτίου: ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Βλαχοπρόεδροι κόντρα στο ποδόσφαιρο

Το ντέρμπι της 27ης Μαρτίου: ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Βλαχοπρόεδροι κόντρα στο ποδόσφαιρο

Ο νέος υποψήφιος πρόεδρος είναι σόι του Δέδε. Και η παρωδία συνεχίζεται.

Ούτε ένας, ούτε δύο. Πέντε διεθνείς ποδοσφαιριστές βρίσκονται από χθες το βράδυ σε τροχιά υποψηφιότητας για την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ. Σε μια εξέλιξη που αν μη τι άλλο δημιουργεί προσδοκίες. Άγγελος Χαριστέας, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Γιούρκας Σεϊταρίδης και Παντελής Καφές από την ιστορική ομάδα του 2004 που ανέβασε την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης. Και ο Γιώργος Ανατολάκης που με τη σειρά του φόρεσε 22 φορές το εθνόσημο στην εποχή του. Άνθρωποι με όραμα, με φιλοδοξία. Με γνώση. Και κυρίως με την επιθυμία να συνδράμουν ουσιαστικά ώστε να «γυρίσει» η σελίδα στο πολύπαθο ποδόσφαιρο μας.

Πέντε επώνυμοι διεθνείς που επί της ουσίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα –υπό τον Θοδωρή Ζαγοράκη- για την ανασύσταση και αναδιοργάνωση μιας Ομοσπονδίας που θυμίζει παρακμιακό «παραμάγαζο».

Και κάπου εδώ: ώρα για αποδείξεις. Για να πέσουν οι μάσκες. Και κυρίως για να φανεί πλέον σε κοινή θέα «ποιος» θέλει «τι». Διότι προς το παρόν το παραμύθι πάει σύννεφο.

Στηρίζει λέει το «μπλοκ» της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ την υποψηφιότητα Ζαγοράκη. Την ίδια στιγμή όμως εμφάνισε 11 «βλαχοπροέδρους» έτοιμους να αναλάβουν τις ισάριθμες θέσεις στο συμβούλιο της Εκτελεστικής Επιτροπής, σε μια επίδειξη ισχύος. Έντεκα και ο Λεουτσάκος –αδερφή ψυχή του Γιαννάκη Παπαδόπουλου- για τους 12 από τους 17 ψήφους του συμβουλίου. Άρα και για την διατήρηση του ελέγχου της παρτίδας. Ανεξαρτήτως προέδρου. Όπως ακριβώς συμβαίνει χρόνια τώρα με τον «αόρατο» Γραμμένο που εν το μεταξύ εδώ και μήνες τα έχει παρατήσει οριστικά.

Οι επτά από αυτούς τους έντεκα συμμετέχουν και σε αυτή την Εκτελεστική Επιτροπή. Οι άλλοι τέσσερις μπαίνουν σαν «αλλαγή» έτσι για τα μάτια του κόσμου. Η ουσία όμως δεν αλλάζει. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ θέλουν να κρατήσουν την ΕΠΟ σε ομηρία. Τσιφλίκι τους. Να κάνουν και τον Θοδωρή Ζαγοράκη «αχυράνθρωπο». Και να συνεχίσουν στο μονοπάτι που χάραξαν εδώ και μια 4ετία με τις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ. Ελέγχοντας μέσω των Επιτροπών και την διοίκηση, και την αθλητική δικαιοσύνη.

Χθες το βράδυ μάλιστα εμφάνισαν και μια άλλη υποψηφιότητα προέδρου: Έναν Νίκα από την ΕΠΣ Βοιωτίας. Παράλληλα μοιράζουν στον «ελεγχόμενο» Τύπο ένα σωρό από εμετικά δημοσιεύματα για τον Ζαγοράκη θέλοντας να τον εξωθήσουν να αποσύρει την υποψηφιότητα του για τις εκλογές. Η απορία είναι προφανής. Τι θα έκαναν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ αν δεν τον στήριζαν τον άλλοτε αρχηγό της εθνικής ομάδας;

Και θα ρωτήσει ένας κανονικός άνθρωπος, με διάθεση να καταλάβει. «Με ρε παιδιά ο «Τεό» δεν είναι παιδί του ΠΑΟΚ; Δεν έχει παίξει μπάλα και στην ΑΕΚ;». Δεν πρόκειται για μια επιλογή που θα έπρεπε να τους ευχαριστεί;  «Προφανώς» θα ήταν η απάντηση, αν συζητούσαμε και για κανονικό ποδόσφαιρο. Εδώ όμως μιλάμε για άλλα πράγματα. Μιλάμε για ένα σύστημα που πίνει… αίμα, που ελέγχει «παρασκηνιακά» οτιδήποτε και που η δράση του αργά ή γρήγορα θα στείλει στο πάρκο Γουδή κάποιον Εισαγγελέα (ή και περισσότερους από έναν). Σιγά μην αφήσουν τα… πόστα οι Γιαννάκηδες για να αναλάβει ο Ζαγοράκης και οι συμπαίκτες του. Και ο Κούδας με τον Μαύρο να ενώνονταν σε ένα πρόσωπο και να διεκδικούσαν την προεδρία, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ πάλι τους «βλαχοπρόεδρους» θα προτιμούσαν. Διότι με αυτούς κάνουν τη δουλειά τους.

Η σημερινή ΕΠΟ δεν ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο. Ασχολείται με τις… μπίζνες της. Και είναι αποφασισμένη να κρατήσει το «πόστο» με κάθε κόστος. Ακόμη και κάνοντας πλάκα στην Κυβέρνηση, την UEFA και την FIFA. Την ίδια πλάκα που κάνει στη φίλαθλη Ελλάδα.

Ο Νίκας, πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας, είναι υπόδικος για κακουργήματα. Έχει ασκήσει δίωξη Εισαγγελέας για τη… δράση του. Συνδέεται συγγενικά με τον Αλέξη Δέδε που η ΑΕΚ τοποθέτησε σε θέση εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΠΟ. Ο Δέδες έχει παντρευτεί λέει, μια ξαδέρφη του. «Πρόκειται για πρόσωπο 100% Μελισσανίδης» λένε. Παράλληλα η κόρη του λέγεται πως πέρασε και εκείνη από το «μισθολόγιο» του τηλεοπτικού σταθμού που ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη. Το ίδιο μισθολόγιο που μέχρι πρότινος τροφοδοτούσε την γυναίκα ενός διεθνούς διαιτητή και τον γιο ενός προέδρου της αθλητικής δικαιοσύνης. Αν είναι αλήθεια, για τον υποψήφιο πρόεδρο και την κόρη; Ποιος ξέρει… Το κακό είναι ότι πλέον έχουν συμβεί τόσα που το παράξενο θα είναι να μην ισχύει κάτι από όσα ήδη κυκλοφορούν.

Είπαμε: Δεν τους νοιάζει το ποδόσφαιρο. Τους νοιάζει ο έλεγχος. Τα πόστα. Εκείνοι δεν θέλουν να αλλάξουν κάτι. Θέλουν την ΕΠΟ όπως είναι σήμερα. Με τα δικά της παιδία να παίρνουν μισθούς golden boys, την εθνική με έδρα τη Ριζούπολη, την απαξίωση και τον κατήφορο δίχως σταματημό. Όσο πιο «παρατημένο» γίνεται το παιχνίδι, τόσο πιο εύκολα επιβάλλουν εκείνοι τους κανόνες τους.

Το θέμα είναι τι θα κάνει η Κυβέρνηση που έχει εξαγγείλει επανεκκίνηση με τον Πρωθυπουργό να ζητά και να παίρνει στα χέρια του την περίφημη «ολιστική μελέτη» της UEFA και της FIFA. Και βέβαια το θέμα είναι αν κάποια στιγμή αντιδράσει και η υγιής πτέρυγα του ποδοσφαίρου που ανέχεται όλο αυτό το θέατρο των σκιών. Θα φανεί ως τις εκλογές της 27ης Μαρτίου, τι ισχύει και τι όχι. Προς το παρόν μια επισήμανση με νόημα: Στις 21 Μαρτίου ανακοινώνονται επίσημα όλες οι υποψηφιότητες. Με ότι αυτό συνεπάγεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ