Οι 11 «διαλεχτοί» της συμμαχίας και η… σωτηρία της ΕΠΟ

Οι 11 «διαλεχτοί» της συμμαχίας και η… σωτηρία της ΕΠΟ

Η 11άδα των υποψηφίων της «Εξυγίανσης» για την ΕΠΟ, πρωταγωνιστικό ρόλο στο παρατράγουδα της Αννίτας...

Η προετοιμασία των εκλογών στην ΕΠΟ εξελίσσεται, στο οργανωτικό κομμάτι, κανονικά,  και οι απαντήσεις που ο φίλαθλος κόσμος ζητάει αφορούν σε μια και μόνη απορία. Ποιοι είναι αυτοί οι περιβόητοι «έντεκα», τους οποίους έχει συμφωνήσει να εκλέξει μπετόν η «εξυγίανση» για την Εκτελεστική Επιτροπή; Από πού ξεφύτρωσαν, τι εκπροσωπούν, τι προσόντα και ικανότητες έχουν, πως συνδέονται με τη «συμμαχία» και, στο τέλος – τέλος, τι στο καλό μπορούν να προσφέρουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Αντέχεις λοιπόν να μάθεις για αυτούς; Αν, ναι τότε ακολούθησε με.

Από τους «έντεκα» εκλεκτούς της συμμαχίας «Μελισσανίδη – Γιαννάκη Παπαδόπουλου – Θωμά Μητρόπουλου – Μάκη Γκαγκάτση με ολίγη από Βασίλη Γκαγκάτση» οι έξι μετείχαν από την ημέρα εκλογής και μέχρι σήμερα ανελλιπώς στη διοίκηση Γραμμένου, τη χειρότερη διοίκηση όλων των εποχών στην ιστορία της ΕΠΟ. Στη διοίκηση, που κατέστη συνώνυμη της ποδοσφαιρικής ξεφτίλας και σημαδεύτηκε από την παρουσία των διάφορων «Γιαννάκηδων», που την έλεγχαν ασφυκτικά και υποδείκνυαν τις αποφάσεις της.

Πρόκειται για τον Παναγιώτη Δημητρίου, τον Παναγιώτη Παπαχρήστο, τον Λεωνίδα Θωμαΐδη, τον Αστέριο (Στέργιο) Αντωνίου, τον Γιώργο Χατζησαρόγλου, τον Δημοσθένη Κουπτσίδη. Όλοι τους στελέχη της διοίκησης Γραμμένου που διαχειρίστηκαν, μερικά από αυτά, κρίσιμες λειτουργίες της Ομοσπονδίας ( π.χ. την Επιτροπή Διοργανώσεων) και με τις αποφάσεις τους τα ρεζιλίκια της ΕΠΟ τρύπησαν το ταβάνι.

Οι «νέοι» που θα πλαισιώσουν τους έξι παλιούς είναι ο Άγγελος Δανιήλ, ο Κυριάκος Φύτρας, ο Κλέαρχος Τζαφέρης, ο Δημήτρης Μπουχλαριώτης και ο Δαμιανός (Μάνος) Γαβριηλίδης με τα μπαλάκια.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

«Επικεφαλής» της «ενδεκάδας», άτυπα, αλλά με σαφή πρωτοκαθεδρία, ο Παναγιώτης Δημητρίου, πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, οικοδεσπότης και ομοτράπεζος στις ετήσιες γιορτές της του διδύμου Μελισσανίδη – Θωμά Μητρόπουλου, κολλητάρι και ποδοσφαιρικό ενεργούμενο του «κοκκαλιάρη», ο απόλυτος ποδοσφαιρικός χαμαιλέοντας.

«Yesman» του Ηλιάδη για να μπει στην ΕΠΣ Αθηνών, «Yesman» του Γιώργου Σαρρή για να εκλεγεί στην ΕΠΟ, «Yesman» για να εκλεγεί στο προεδρείο της ΕΠΟ ( Ταμίας). Ταυτόχρονα από τους πρώτους που υποκλίθηκαν στον Κοντονή και προσχώρησαν στην «εξυγίανση» της μαύρης σακούλας. Και βέβαια ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την φαρσοκωμωδία του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου το καλοκαίρι του 2020.

Τότε, που, για να ικανοποιήσει τις εντολές που έπαιρνε και να κάνει τον βίο αβίωτο του Ολυμπιακού, μπας και γλιτώσει τη νέα τριάρα που έρχονταν ο Μελισσανίδης, δεν δίστασε να ρίξει στις μυλόπετρες της ευθύνης ως και την κόρη του που χρεώθηκε άθελα της τον λογαριασμό για τον «έλεγχο» του γηπέδου και λοιπά.

Ο Δημητρίου είναι αυτός που επέλεξε ως έδρα του Τελικού τη Ριζούπολη, ένα γήπεδο χωρίς άδεια καταλληλότητας, παρατημένο ένα εξάμηνο πριν, επικίνδυνο για τους ποδοσφαιριστές. Προφανώς γιατί κάποιοι έτσι του είπαν να κάνει κι έτσι έκανε. Βαθμολογήθηκε τότε με άριστα για τις πολύτιμες υπηρεσίες του και τώρα βλέπει τους κόπους του να αποδίδουν, έχοντας καπαρώσει τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου.

Από κοντά δυο νέα φυντάνια επιρροής της ΑΕΚ, που ξεφύτρωσαν στην εποχή της εξυγίανσης και συνδέθηκαν άρρηκτα με τις καταδρομικές παρεμβάσεις της «ομάδας ταχείας παρέμβασης» στις εκλογές των Ενώσεων υπό τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΑΝΙΗΛ

Ο Άγγελος Δανιήλ είναι Πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας, εκλεγμένος με την πολύτιμη στήριξη της ομάδας του Γιαννάκη. Με τις γνωστές μεθόδους.

Επάγγελμα «λογιστής», εδώ και μια τριετία όμως μάλλον απροσδιόριστης εργασίας. Λέγεται μάλιστα πως η τελευταία απόλυση του από εργοδότη έγινε κάτω από πολύ περίεργες συνθήκες. Ένα φεγγάρι στην εποχή που την Παναχαϊκή διοικούσε ο Αλέξης Κούγιας έκανε τον καφετζή στο γήπεδο. Τα έχει δηλώσει αυτά δημόσια ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ.

Είναι παράξενο αλλά στη μικρή λίμνη του ποδόσφαιρου που όλοι ξέρουν για όλους, κανείς δεν γνωρίζει πως ζει ο Δανιήλ. Με ποια εισοδήματα, αν τέλος πάντων εργάζεται σήμερα και σε ποιον εργοδότη. Πως τα φέρνει βόλτα. Αντίθετα όλοι περιγράφουν με λεπτομέρειες για εκείνον ένα μύθο που παραπέμπει στους… υπέρ-ήρωες των καρτούν. Με υπερδυνάμεις λέει εμφανίζεται δίπλα ακριβώς από τον Γιαννάκη σε εκλογές Ενώσεων ( Αιτωλοακαρνανία, Καρδίτσα, Θεσπρωτία, Φθιώτιδα κ.λ.π.) και ψηφίζει κιόλας στην κάλπη, ως εκπρόσωπος σωματείου κάθε φορά. Ελάτε τώρα, γίνονται αυτά τα πράγματα; Εγώ δεν τα πιστεύω.

Α  και για να μην το ξεχάσω. Σημειώνεται, ότι ο κ. Δανιήλ ελέγχεται ήδη από το ανακριτικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για τις «μετακινήσεις του» αυτές. Και βέβαια μη λησμονήσω ότι προαλείφεται για Ταμίας στη νέα διοίκηση. Αν ισχύουν όλα τα παραπάνω: θα είναι ο πρώτος στην ιστορία άνεργος ταμίας της ΕΠΟ! Ω, ρε γλέντια!!!

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΦΥΤΡΑΣ

Ο Κυριάκος Φύτρας είναι ένας ακόμη που εμφανίζεται ως άεργος. Και την ίδια στιγμή ως αγνώστου διαμονής.  Κάτι ακούγεται ότι μένει κάπου στον Πειραιά. Μεταφέρθηκε κάποια στιγμή στο παρελθόν στην ΕΠΣ Αργολίδας, εκλέχτηκε, με τη γνωστή «αλάνθαστη» διαδικασία του Γιαννάκη, εκείνη που λέει πως όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει κάτι άλλο,  και έγινε αντιπρόεδρος της Ένωσης.

Στο χρόνο επάνω τα παράτησε, τυπικά παραμένει στην Ένωση, έφυγε από την Αργολίδα ( η σχέση του μαζί της είναι ότι κάποτε αγωνίστηκε στον Τροιζηνιακό), έχει ελάχιστες επαφές με την ΕΠΣ, αλλά έχει καλό φίλο τον πρόεδρο Γιάννη Σιδέρη και καλύτερο τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο! Αυτοί οι δύο είναι αρκετοί για να διασωθεί, να επιβιώσει και σήμερα να εμφανίζεται στην ΕΠΟ για να μαθαίνει τα κατατόπια.

ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΤΖΑΦΕΡΗΣ

Στην παρέα και ο τρίτος (από τους νέους) εκλεκτός του συστήματος της ΑΕΚ ο Κλέαρχος Τζαφέρης, Πρόεδρος της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής, ιδιοκτήτης σχολής οδηγών ( το παρελθόν παραμένει ζωντανό!!), παντελώς άσχετος με το ποδόσφαιρο πριν τον φυτέψουν στην Ένωση Πρόεδρο για να την διαλύσει, όπερ και εγένετο. Κανένα πρόβλημα. Για όλους και για όλα άλλωστε υπάρχει η πρώτη φορά.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ

Βεβαίως, εξακολουθεί να παραμένει μάχιμος ο Λεωνίδας Θωμαΐδης, επάγγελμα καφετζής στη Δυτική Όχθη, με καφετέρια που είναι η έδρα συγκεντρώσεων όλης της παλιοπαρέας του Θωμά Μητρόπουλου, πάντα σε ετοιμότητα να εξυπηρετήσει τον διάσημο φίλο και συνεργάτη του. Ο Θωμαΐδης διακρίθηκε στη θητεία της διοίκησης Γραμμένου όλες τις φορές που επιχείρησε να απαντήσει στις παρεμβάσεις του κ. Αγραφιώτη και γέλασαν και τα πόμολα από τις πόρτες της αίθουσας συνεδριάσεων.

ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ – ΧΑΤΖΗΣΑΡΟΓΛΟΥ

Ζωντανά παραδείγματα μεγάλης προσφοράς στο ποδόσφαιρο οι δύο καφετζήδες από τη Βόρεια Ελλάδα, ο ένας (Μάνος Γαβριηλίδης) με καφετέρια στην Κομοτηνή και ο δεύτερος (Γιώργος Χατζησαρόγλου) με take away στη Δράμα.

Ο πρώτος έχει πάρει με «108» την Επιτροπή Κυπέλου, διακρίνεται από μια ερωτική σχέση με την κληρωτίδα και τα μπαλάκια ( έχει εξαιρετικά ευαίσθητη αφή και αντιλαμβάνεται τις επιθυμίες της εξυγίανσης) και έχει μετατρέψει τις κληρώσεις του Κυπέλλου σε παράσταση για ένα ρόλο, ειδικά όταν δεν είναι παρόντες εκπρόσωποι των ομάδων. Όταν, οι ομάδες είναι στη αίθουσα το εργάκι των κληρώσεων αποδεικνύεται δύσκολο και τα ζευγάρια που προκύπτουν προκαλούν αναταραχή.

Ο επονομαζόμενος και «κύριος Μάνος» έχει εγκατασταθεί στην ΕΠΣ Θράκης εδώ και πάνω από μια δεκαπενταετία (κοντεύει εικοσαετία) και η εκλογή του έχει πάντα τη σύμφωνη γνώμη του μουσουλμανικού στοιχείου της περιοχής και ευλογείται από το τουρκικό προξενείο. Εσχάτως, έγινε αντιληπτός από την τροχαία της περιοχής να κινείται με νέας εσοδείας «θηριώδες» SUV σε μια περίοδο που η καφετέρια είναι κλειστή εδώ κι ένα χρόνο. Άριστος οικονομικός επενδυτής σε συνθήκες παγκόσμιας οικονομικής και υγειονομικής κρίσης!!!

Ο δεύτερος διέλυσε στη θητεία του το γυναικείο ποδόσφαιρο και τις διοργανώσεις του. Κάποιοι λένε για να καταφέρει να προβιβάσει ομάδα της περιοχής του (ας όψονται τα ψηφαλάκια). Είπαμε όμως, εγώ όλα αυτά δεν τα πιστεύω.

Ο κ. Χατζησαρόγλου, πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας από τον Αύγουστο του 2012 ( δια κληρώσεως), αγνώστου επαγγέλματος και με μεγάλα οικονομικά ανοίγματα, είδε, εκτός από το φως το αληθινό, την εξυγίανση στο πρόσωπο του ΠΑΟΚ και του Μάλαμα Τεβεκέλη ως «ευκαιρία ζωής» και την άρπαξε αμέσως.

Σήμερα, εμφανίζεται ως προνομιακός συνομιλητής του Ιβάν Σαββίδη. «Δεν βλέπει μπροστά του» τον Μάκη Γκαγκάτση και τον Μάλαμα Τεβεκέλη. Έχοντας κάνει εξαιρετική διαχείριση των οικονομικών του φέρεται να έχει αποπληρώσει όλες τις οφειλές του. Είναι ιδιοκτήτης καταστήματος take away cafe και μέσα σε όλα αυτά βρίσκει τον χρόνο και εξυγιαίνει και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπράβο του λεβέντη που τα κατάφερε!!

ΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

Τελευταίος, αλλά όχι έσχατος, από τα «ταλέντα» της «εξυγίανσης» ο κ. Παπαχρήστος, ο αποκαλούμενος και «μεγάλος μ…» από τον ίδιο τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο τις μέρες των εκλογών στην Ένωση Αιτωλοακαρνανίας. Εκείνες που που χαρακτηρίστηκαν από κοσμοσυρροή φουσκωτών και διάφορων άλλων κοντολαίμηδων. Έγιναν πολλά και ωραία εκεί. Σα να βλέπεις αστυνομική ταινία στο netflix. Συμπωματικά και σε αυτές ψήφισε ο -υπερήρωας- κ. Δανιήλ ως εκπρόσωπος σωματείου. Αυτές που ψάχνει τώρα η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Έπεσε… βροχή τότε στην περιοχή. Καταστράφηκε κόσμος και κοσμάκης πριν και μετά τις εκλογές.

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Από τους υπόλοιπους ο Στέργιος Αντωνίου (συνταξιούχος) είναι ο αιώνιος διεκδικητής της αυθεντικής εκπροσώπησης της Νέας Δημοκρατίας στην Πέλλα και συνεχώς προς επιλογήν υποψήφιος βουλευτής ( δεν έγινε ποτέ). Λέγεται πως ψάχνει κάθε μέρα τρόπους να γίνει συνομιλητής του κ. Αυγενάκη « για να τον καθοδηγήσει σωστά, επειδή αυτοί που έχει γύρω του λένε ψέματα», δεν τους έχει ανακαλύψει ακόμη, αλλά δεν το βάζει κάτω. Όνειρο του «να συσπειρώσει υπέρ του ποδοσφαίρου όλους τους μεγάλους», αλλά μέχρι τότε βολεύεται με τον ΠΑΟΚ που είναι δίπλα του…

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΟΥΠΤΣΙΔΗΣ

Ο Δημοσθένης Κουπτσίδης είναι μια ειδική περίπτωση προέδρου Ένωσης (Γρεβενών) με δέκα, όλα κι όλα σωματεία, «με κίτρινο αίμα στις φλέβες του», που εκλέγεται με τις πλάτες του ΠΑΟΚ. Και όμως είναι ΑΕΚ περισσότερο κι από τον Μελισσανίδη και έμεινε στην ιστορία από τις κραυγές του «κάνε κάτι πρόεδρε, μας σφάζουν» με τις οποίες απευθύνθηκε στον Δημήτρη Μελισσανίδη στον διάσημο Τελικό του Μπερνα-Μπέου μετά την κατακύρωση του οφσάϊντ γκολ από τον Κομίνη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΧΛΑΡΙΩΤΗΣ

Ο κ. Μπουχλαριώτης, μοιάζει, ίσως, σαν η φυσιολογικότερη, για τις προτεραιότητες της «εξυγίανσης», υποψηφιότητα. Πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας «από σπόντα», αυτοδημιούργητος και ικανός, λέγεται, επιχειρηματίας έφτασε να είναι υποψήφιος επειδή είναι πολύ φίλος με τον Διαμαντίδη, πασίγνωστο οπαδό του ΠΑΟΚ και  κουμπάρο του Μάκη Γκαγκάτση.

«Στις ισχυρές και ελπιδοφόρες πλάτες» αυτής της ενδεκάδας πρόκειται, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της συμμαχίας να ακουμπήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στο δρόμο για την πρόοδο και τις επιτυχίες. Ποιος Ζαγοράκης, ποιος Χαριστέας και ποιος Γιούρκας. Τι σχέση να έχουν αυτοί με το ποδόσφαιρο και πως να ανταγωνιστούν αυτούς τους κολοσσούς;

Δεν είναι μια τρέλα με κορδέλα όλο αυτό που ζούμε; Αννίτα κοίτα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ