Η ΑΕΚ ψάχνει… Μοντέστο στον Ταυλαρίδη: Πρώτη αποστολή στη Γαλλία για… Καμαρά και Σισέ!

Η ΑΕΚ ψάχνει… Μοντέστο στον Ταυλαρίδη: Πρώτη αποστολή στη Γαλλία για… Καμαρά και Σισέ!

Ο Στάθης Ταυλαρίδης ανέλαβε την πρώτη του αποστολή στη Γαλλία, με σκοπό να βρει τους «Καμαρά» και «Σισέ» της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ σκάουτινγκ έλεγχε ότι έχει και σκάουτινγκ δεν είχε. Ή να το θέσουμε πιο σωστά, σκάουτινγκ είχε, αλλά με σκάουτινγκ δεν ασχολούνταν. Βλέποντας, όμως, ότι η αναζήτηση και η ανακάλυψη ποδοσφαιριστών σε μικρές ηλικίες, με ταλέντο και προοπτική και η εμπιστοσύνη σε αυτούς, αποδίδει καρπούς σε όσους επιλέγουν να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο, αποφάσισε να αλλάξει την προσέγγισή της.

Η Ενωση προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρει «πέρασμα» στη Γαλλία και ειδικά σε ποδοσφαιριστές από τη δεύτερη κατηγορία. Μια κατηγορία από την οποία ο Ολυμπιακός έχει ανακαλύψει και έχει φέρει στην Ελλάδα διαμάντια. Παίκτες που αποκτήθηκαν με ελάχιστα χρήματα, πήραν χρόνο και εμπιστοσύνη, εξελίχθηκαν και πλέον κοστίζουν πολλά εκατομμύρια.

Η ΑΕΚ ψάχνει τους δικούς της «Καμαρά», «Σισέ», «Μπα» και γιατί όχι, τους δικούς της «Εμβιλά». Αλλά για να καταφέρει να τους βρει και να τους αποκτήσει, έπρεπε πρώτα να βρει εκείνων ή εκείνους που θα τους ανακαλύψουν. Με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να καταλήγει στην άποψη ότι αυτό το πρόσωπο που θα αναλάβει τον ρόλο του Φρανσουά Μοντέστο, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τη Γαλλία, θα είναι ο Στάθης Ταυλαρίδης.

Ο παλαίμαχος στόπερ πέρασε 6,5 χρόνια της καριέρας του στη Γαλλία, αγωνιζόμενος σε Λιλ και Σεντ Ετιέν. Και υπάρχει η άποψη ότι λόγω των επαφών που κρατάει με τη χώρα από το ποδοσφαιρικό του πέρασμα, θα μπορέσει να ανακαλύψει καλές περιπτώσεις για την Ενωση. Περιπτώσεις φθηνές, που θα εξελιχθούν και θα αποτελέσουν παίκτες πρώτης γραμμής για την ΑΕΚ. Είτε άμεσα είτε στο προσεχές μέλλον.

Ο Ταυλαρίδης φέρεται να έχει ξεχωρίσει ήδη έναν κεντρικό αμυντικό στην πρώτη του αποστολή στο γαλλικό ποδόσφαιρο. Με τη διαφορά, ωστόσο, ότι το πρώτο ταξίδι του δεν είχε και πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς δεν μπόρεσε να μπει σε όλα τα γήπεδα που ήθελε. Διότι λόγω covid οι περισσότερες ομάδες δεν επιτρέπουν την είσοδο σε σκάουτς ομάδων.

Ο πρώην αμυντικός και νυν σκάουτ της ΑΕΚ, προσπαθεί να βρει τις παλιές του επαφές. Εκανε ήδη κάποιες με ατζέντηδες από τη γαλλική αγορά, αλλά και με Ελληνες που έχουν άκρες στη Γαλλία, ωστόσο, λέγεται ότι κατά βάση θα στηριχθεί σε πρόσωπα του μανατζερικού περιβάλλοντος που γνωρίζει καλά. Καθώς θέλει τα πρώτα του βήματα στη δουλειά να γίνουν με ανθρώπους που πιστεύει ότι θα τον βοηθήσουν.

Μένει να φανεί εάν ο Δημήτρης Μελισσανίδης και το μεταγραφικό σύστημα της ΑΕΚ (Γιάννης Παπαδόπουλος, Κονέ, Παπαδημητρίου) θα επιλέξουν κάποια από τις εισηγήσεις του «Ταύλα». Διότι και ο Μπαρμπαλιάς έβλεπε παίκτες στη Γαλλία και είχε προτείνει καμιά 50αριά, αλλά ποτέ δεν τον εμπιστεύτηκαν. Ετσι και τα ταξίδια πήγαν τσάμπα και οι προτάσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ