Ο Χιμένεθ, το «χαλασμένο στόμα» του Λουτσέσκου, η ΑΕΚ, τα λεφτά και ο «Ράστα»

Ο Χιμένεθ, το «χαλασμένο στόμα» του Λουτσέσκου, η ΑΕΚ, τα λεφτά και ο «Ράστα»

Το θέμα «επόμενος προπονητής» συνεχίζει να απασχολεί την ΑΕΚ και τα δεδομένα για Λουτσέσκου, Ράσταβας είναι πολύ συγκεκριμένα και σαφή.

Η ΑΕΚ διέψευσε πριν από λίγες ημέρες ότι έχει πρώτο στη λίστα της τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Διέψευσε και ότι έχει στη δεύτερη θέση τον Μίλαν Ράσταβατς. Αρα, θεωρητικά δεν υπάρχει θέμα προπονητή για την Ενωση. Είναι, όμως, αυτή η αλήθεια; Προφανώς και όχι. Διότι εάν ο Μανόλο Χιμένεθ δεν αλλάξει άμεσα και εντυπωσιακά την κατάσταση και την εικόνα της ομάδας του, δεν θα παραμείνει στο τιμόνι της ΑΕΚ. Και αυτό είναι ξεκάθαρο.

Γιατί διαψεύδει η ΑΕΚ; Γιατί τώρα δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Δεν θέλει να δείξει στον Ισπανό τεχνικό ότι ετοιμάζεται για τον επόμενο, καθώς υπάρχει ο υπαρκτός φόβος της κατάρρευσης στα πλέι οφ. Και αυτό μπορεί να σημαίνει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα. Ακόμη και για την Ευρώπη!

Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει με τον Λουτσέσκου. Στην Ενωση, εάν μπορούσαν θα έπαιρναν… χθες τον Ρουμάνο τεχνικό. Αλλά το… χθες είναι αυτό που δημιουργεί το μεγαλύτερο κώλυμα στην υπόθεση. Το χθες του Λουτσέσκου στην Ελλάδα. Και όσα έχει πει κατά καιρούς και ειδικά την περίοδο της περίφημης αναμέτρησης της Τούμπας με το όπλο του Ιβάν Σαββίδη. Διότι τότε ο Ραζβάν το είχε χαλάσει το στόμα του. Είχε ξεφύγει τελείως σε ό,τι έχει να κάνει με τις απόψεις του για την ΑΕΚ και την απώλεια του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ. Είχε χάσει το μέτρο. Και μπορεί ο Μελισσανίδης και ο οργανισμός της ΠΑΕ ΑΕΚ να μην ασχολείται με αυτά, αλλά είναι σαφές ότι ο κόσμος δεν έχει ξεχάσει. Και ειδικά εκείνα τα περί «Ναζί», περί «κλεφτών» και άλλα τέτοια… όμορφα, δεν χωνεύονται εύκολα από τον κόσμο.

Βεβαίως, επειδή όλα κάποια στιγμή ξεχνιούνται, και αυτό το πρόβλημα θα ήταν επιλύσιμο εάν δεν υπήρχε ένα μεγαλύτερο. Που δεν είναι άλλο από τα λεφτά που θέλει ο Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος ούτε που συζητάει για κάτω από 1.500.000 €. Λεφτά που δεν περιλαμβάνουν το επιτελείο του. Αρα, κοντά στα 2 εκατ. Ευρώ πηγαίνει το «πακέτο».

Για αυτόν τον λόγο, λοιπόν, και παρά τις διαψεύσεις και όλα αυτά τα αναμενόμενα, εάν η ΑΕΚ δεν διατηρήσει τον Χιμένεθ στον πάγκο της, η επόμενη ξεκάθαρη λύση είναι ο Ράσταβατς. Ο οποίος αρέσει πολύ. Θεωρείται προπονητής που ξέρει να φτιάχνει ομάδες από το τίποτα. Με μικρό μπάτζετ, με νέους παίκτες, αλλά και αποτελεσματικές. Και κυρίως, δεν θέλει πάνω από 250-300.000 € συμβόλαιο. Αρα, ιδανικός…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ