Οι ξένοι έφυγαν από τον Βόλο, αλλά η προκαταβολή έμεινε στον Μπέο

Οι ξένοι έφυγαν από τον Βόλο, αλλά η προκαταβολή έμεινε στον Μπέο

Το πρόσφατο «ναυάγιο» της συμφωνίας για την πώληση του Βόλου, άφησε την προκαταβολή στα ταμεία της ΠΑΕ.

Οι διαπραγματεύσεις με εταιρία από την Αργεντινή για την αγορά της ΠΑΕ Βόλος δεν προχώρησαν. Μάλιστα αυτό ανακοινώθηκε και επίσημα από τον ΝΠΣ Βόλο. Σημειώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις δεν τελεσφόρησαν. Η ΠΑΕ Βόλος είχε απευθύνει ήδη από τα τέλη Δεκεμβρίου 2020 πρόσκληση στους μετόχους για μεταβίβαση των μετοχών, με τον Αχιλλέα Μπέο, να δηλώνει τότε πως είχε επέλθει συμφωνία με εταιρία από την Αργεντινή, για την ΠΑΕ.

Τελικά το ναυάγιο των επαφών, προκάλεσε μια ιδιαίτερη συνθήκη. Καθώς όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποί τους, οι λόγοι που δεν προχώρησε το deal, είναι ότι τα πράγματα ήταν πολύ περίπλοκα. Και δεν ήταν ξεκάθαρο πώς θα λειτουργήσουν τα πράγματα. Αν και η αλήθεια είναι ότι επί της ουσίας αποφάσισαν αν επενδύσουν αλλού και άφησαν τον Βόλο.

Ένα άλλο ενδιαφέρον θέμα έχει να κάνει με τα οικονομικά ανταλλάγματα. Οι Αργεντινοί υποστηρίζουν ότι είχαν πληρώσει ένα σημαντικό ποσό ως «προκαταβολή» στη διοίκηση Μπέου, για να δείξουν ότι το ενδιαφέρον ήταν σοβαρό. Μάλιστα, φέρεται να είχαν βάλει και μια ρήτρα, αναφορικά με το πότε έπρεπε να κάνουν αποπληρωμή του ποσού που είχαν συμφωνήσει.

Επί της ουσίας οι αγοραστές είχαν συμφωνήσει να μην πάρουν πίσω τα λεφτά τους, εάν δεν έκλεινε το deal σε μία καθορισμένη ημερομηνία (σ.σ. λέγεται ότι ήταν 25/01/2021). Μετά την πάροδο συγκεκριμένης ημερομηνίας, το ποσό που είχαν προκαταβάλει θα ήταν μη επιστρεπτέο. Όπως και φέρεται να έγινε. Με τα λεφτά αυτά να μένουν στο ταμείο της ομάδας του Αχιλλέα Μπέου. Και τους Αργεντινούς να ασχολούνται με άλλα deals.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι την υπόθεση της προκαταβολής είχε επιβεβαιώσει και ο δήμαρχος Βόλου. Ο Μπέος, μιλώντας στο ΑΣΤΡΑ TV, είχε αναφερθεί αναλυτικά στο deal με το fund αργεντίνικων και ισπανικών συμφερόντων.

Μπορεί, λοιπόν, η δουλειά να μην έγινε, αλλά η ομάδα του Μπέου δεν βγήκε χαμένη από την όλη υπόθεση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ