«Μπουρλότο» από την Χίο στην ΕΠΟ

«Μπουρλότο» από την Χίο στην ΕΠΟ

Καταθέτει στην Επιτροπή Δεοντολογίας ως «μάρτυρας» για όσα συνέβησαν στις τοπικές εκλογές της ΕΠΣ από τα πρωτοπαλίκαρα της Εξυγίανσης

Είναι κωμικοτραγικό. Είναι την ίδια στιγμή όμως και χαρακτηριστικό της περίστασης για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μόλις χθες εξελέγη η νέα διοίκηση της ΕΠΟ, με την… παλιά να κάνει επίδειξη δύναμης στην Κυβέρνηση. Και μόλις σήμερα από τη Χίο έρχεται στην επιφάνεια μια ακόμη ιστορία για τα κατορθώματα του «Γιαννάκη» και της παρέας του. Των «συνεργείων» που ταξίδεψαν ανά την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια για να «φροντίσουν» οι εκλογές των ΕΠΣ να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα για την συμμαχία ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Για τις δυνάμεις της «εξυγίανσης».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Chios Press λοιπόν κλήθηκε να καταθέσει μάρτυρας από τη Χίο, στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Ο λόγος; Για να ανοίξει φάκελος που αφορά στην εκλογική διαδικασία της τοπικής ΕΠΣ, το 2017. Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες συνέβη κάτι ανάλογο και με την Καρδίτσα έπειτα από την καταγγελία φιλάθλων-πολιτών της πόλης. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση μάλιστα κλήθηκε ήδη από την Επιτροπή Δεοντολογίας η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Εάν και εφόσον; Η υπόθεση της Χίου είναι η τρίτη στη σειρά με θέα στα όσα απίθανα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που ανοίγει η Επιτροπή Δεοντολογίας. Προηγήθηκε εκείνη με αφορμή τις καταγγελίες του Αλέξη Κούγια για τις αρχαιρεσίες των κατά τόπους Ενώσεων.

Όλες αφορούν το ίδιο θέμα. Τα ίδια πρόσωπα, που εν το μεταξύ κάποιοι εξ αυτών είναι πλέον μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Τις ίδιες μεθόδους. Μαύρες σακούλες, εκβιασμοί, απειλές.

Το παρασκήνιο γύρω από τις εκλογές της ΕΠΣ Χίου (20/2/2017) είναι καταγεγραμμένο εδώ και χρόνια. Ο Σωτήρης Βοργιάς για παράδειγμα σε δηλώσεις του στον Σπορ FM είχε αποκαλύψει άμεση εμπλοκή του Μάλαμα Τεβεκέλη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Στις 03/02/2017 η ιστοσελίδα Chios Press έκανε λόγο για καταγγελία αναφορικά με απόπειρα δωροδοκίας από ανθρώπους συνδυασμού που ζητούσαν σε αντάλλαγμα τα βιβλία πρακτικών και τις σφραγίδες των σωματείων της Ε.Π.Σ. Χίου και στις 04/02/2017 η εφημερίδα «Παραπολιτικά» έκανε λόγο για «απόβαση» του συνεργάτη του Ιβάν Σαββίδη, κ. Τεβεκέλη στην Χίο, ο οποίος μαζί με δύο συνεργάτες του (ο ένας εκ των οποίων ονομάζεται Αθανασίου), διέμειναν σε ξενοδοχείο της περιοχής Καρφάς μοιράζοντας χορηγία 5.000 ευρώ και 25 τσάντες με αθλητικό υλικό για κάθε σωματείο που συμφώνησε λαμβάνοντας σε αντάλλαγμα τη σφραγίδα και πληρεξούσιο του σωματείου.

Ακολούθως, ο συνδυασμός «Παγχιακή Ενωτική Κίνηση» με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο Χίου και νυν αντιπεριφερειάρχη Β. Αιγαίου Π. Βρουλή, σε ανακοίνωσή του στις 10/02/2017 αποσύρθηκε από την εκλογική διαδικασία και έκανε λόγο για άφιξη παραγόντων από τη Θεσσαλονίκη και παράδοση βιβλίων και σφραγίδων των σωματείων σε ξενόφερτους αυλοκόλακες.

Ο συνδυασμός «Άλλος Δρόμος» εξέδωσε ανακοίνωση στις 13/02/2017 ανακοινώνοντας επίσης την απόσυρσή του από την εκλογική διαδικασία και κάνοντας λόγο για χρηματισμούς παραγόντων ομάδων και για Ιούδα και τριάκοντα αργύρια. Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο νυν πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Χίου είχε κληθεί να καταθέσει στην Πταισματοδίκη του νησιού στις 05-11-2018 αναφορικά με τις καταγγελίες στα πλαίσια διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ