Ο Ολυμπιακός τους έδειξε το φεγγάρι, οι Δικέφαλοι κοίταξαν το… δάχτυλο

Ο Ολυμπιακός τους έδειξε το φεγγάρι, οι Δικέφαλοι κοίταξαν το… δάχτυλο

Το κοινό «όχι» ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχει μόνο μια ανάγνωση.

Αρνητική λοιπόν η «κοινή» απάντηση από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο αίτημα του Ολυμπιακού για την μετάθεση του τελικού κυπέλλου Ελλάδας (στις 3 Μαϊου από τις 22 που είναι προγραμματισμένος). Σε μια εξέλιξη αναμενόμενη, που μάλλον δεν παραξένεψε κανέναν.

Και όσο για το ρεπορτάζ; Αναφέρει πως οι δύο ομάδες τηλεφώνησαν στον Λεωνίδα Μπουτσικάρη με διαφορά λίγων λεπτών, επιχειρηματολογώντας πάνω-κάτω με τον ίδιο τρόπο. Λες και είχαν συμφωνήσει προκαταβολικά.

«Λογική πρόταση αλλά εμείς δίνουμε αγώνες ζωής ή θανάτου στα πλει-οφ και δεν θέλουμε να αλλάξει το καλεντάρι» υποστήριξαν βάζοντας βιαστικά στο χρονοντούλαπο όχι μια ενδιαφέρουσα πρόταση, αλλά την πρώτη απόπειρα «εναρμόνισης» των μεγάλων του ελληνικού ποδόσφαιρου, έπειτα από χρόνια ολόκληρα. Για εκεί που δεν είναι μόνος του κανείς.

Για την αυτονόητη ανάγκη να αλλάξει κάτι προκειμένου να σταματήσει ο κατήφορος στο uefa ranking.

Έχει θρονιαστεί ένας «ελέφαντας» στο δωμάτιο. Το ότι οι περισσότεροι παριστάνουν ότι δεν τον βλέπουν είναι η επιλογή τους. Το γεγονός όμως ότι κάθε χρόνο τέτοια εποχή λέμε αποκλείεται να πάει «χειρότερα» και τελικά «πάει» είναι μια διαπίστωση που δεν επιτρέπει άλλη χρονοτριβή.

Μείναμε με 4 ευρωπαϊκά εισιτήρια. Τα τρία για την παραμεθόριο του νεοσύστατου Conference των μηδαμινών εσόδων. Θα γίνει κάτι συντονισμένα μέσα στη διετία αυτής της «νέας πραγματικότητας» ή απλά θα βουτήξουμε το κεφάλι οριστικά κάτω από το νερό. Σε εξέλιξη μη αναστρέψιμη. Το παράδειγμα της εθνικής ομάδας είναι μια χαρά πάνω στο τραπέζι για να πείσει και εκείνους που θεωρούν την εκτίμηση υπερβολική. Δεν της στέρησε η Γεωργία τις λίγες πιθανότητες για μια πρόκριση σε τελική φάση Μουντιάλ, από τη 2η αγωνιστική των προκριματικών. To ranking της το απαγορεύει. Από την κλήρωση και όλας.

Προκριματικά από τον Ιούλη για όλους, έχει το μενού. Και φέτος. Και του χρόνου bonus, ότι ο πρωταθλητής οριστικά θα συμμετάσχει στον πρώτο γύρο του champions league. Τι πρότεινε ο Ολυμπιακός; Να κερδίσουν όλοι οι συμμετέχοντες μια πολύτιμη εβδομάδα ξεκούρασης των ποδοσφαιριστών τους πριν από την έναρξη της επόμενης προετοιμασίας. Τι του απάντησαν, έστω μέσω Μπουτσικάρη; Ότι δεν θέλει κανείς να ρισκάρει μια τέτοια εξέλιξη. Θα «καίγονται» για τα πλει-οφ.

Σεβαστό: Μόνο που αν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ είχαν την τελευταία 5ετία μια σοβαρότερη παρουσία στην Ευρώπη, δεν θα ήταν 4 τα εισιτήρια αλλά 5. Δεν θα είχαν τα πλει-οφ χαρακτήρα «ο θάνατος σου η ζωή μου». Και το κυριότερο; Δεν θα χρειάζονταν όλοι οι επόμενοι «Ευρωπαίοι» να ξεκινήσουν τόσο νωρίς.

Η πρόταση του Ολυμπιακού δεν είναι μόνος προς όφελος του. Είναι προς όφελος όλων. Προς όφελος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κάποιοι έσπευσαν να σχηματίσουν θεωρίες συνομωσίας, ότι οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να εκμεταλλευθούν την κατάσταση (σε τι ακριβώς θα σας γελάσουμε). Άλλοι βγήκαν από τα ρούχα τους στην ιδέα και μόνο ότι οι Δικέφαλοι θα συμφωνήσουν σε μια πρόταση του Κώστα Καραπαπά. Ότι θα πει «ναι» η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ σε κάτι που προτείνει ένα στέλεχος του Ολυμπιακού. Το δια ταύτα όμως δεν αλλάζει: Κάποιος έδειξε το φεγγάρι. Κάποιοι επέμειναν να κοιτάζουν το δάχτυλο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ