Ημιτελικός στη… Φάρμα

Ημιτελικός στη… Φάρμα

Ο Χασάν, ο Σα, και το παράξενο προνόμιο του ΠΑΣ στον στίβο μάχης των «Ζωσιμάδων».

Θα μπορούσε κάλλιστα να μην είναι ο πρώτος ημιτελικός του κυπέλλου. Θα μπορούσε να είναι ημιτελικός σε reality: Στη Φάρμα για παράδειγμα που ταιριάζει και σαν τίτλος με το χωράφι των «Ζωσιμάδων». Αγωνιστικός χώρος που το να παίξεις ποδόσφαιρο μοιάζει να είναι σταθερά η δεύτερη σκέψη. Η πρώτη αφορά πάντα στο να μπορέσεις να σταθείς: Ακόμη και σε ημέρες σαν τη σημερινή, δίχως βροχή και λάσπες.

Ο Φορτούνης έπεσε μόνος του σε εκτέλεση κόρνερ, πριν καν συναντήσει τη μπάλα. Θα τον κοίταζε ο Λαλά που τώρα μαθαίνει από Ελλάδα και θα σκέφτονταν μήπως τελικά στα μέρη μας οι διοργανώτριες δεν πουλάνε τηλεοπτικά δικαιώματα για αγώνες αλλά για… ντοκιμαντέρ. Θα μάθει όμως και εκείνος. Όπως έμαθαν όλοι όσοι προηγήθηκαν. Πιθανότατα και όσοι θα ακολουθήσουν. Γιατί για να αλλάξουν οι αγωνιστικοί χώροι αποκλείεται. Αυτό το χάλι με τους Ζωσιμάδες για παράδειγμα κρατάει χρόνια ολόκληρα. Είναι το μόνο που δεν αλλάζει.

Διόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός σε αυτό το γήπεδο κόλλησε φέτος όχι μια φορά, αλλά δύο. Ματς καρμπόν με εκείνο του Οκτώβρη ήταν το σημερινό. Με τους γηπεδούχους να έχουν το πλεονέκτημα της «συνήθειας» στο τερέν. Να τρέχουν πολύ. Να ρίχνουν και τις… ψιλές τους, ατιμώρητοι. Και να φέρνουν με αυτόν τον τρόπο έναν μεγαλύτερο αντίπαλο σχεδόν στα μέτρα τους.

«Είχε ένταση και ευκαιρίες. Κρίμα που δεν υπήρχε ένας καλύτερος αγωνιστικός χώρος για να δούμε και καλύτερο ποδόσφαιρο» είπε ο Πέδρο Μαρτίνς, σφάζοντας με το… μπαμπάκι. Ο Πορτογάλος που για να γλιτώσει τις κακοτοπιές επιστράτευσε όλους τους διαθέσιμους Έλληνες. Έφερε τον Ανδρούτσο, τον Χολέμπας, τον Μασούρα από τον πάγκο. Κράτησε στο γήπεδο τον Φορτούνη και στα 94΄, το ίδιο και τον Μπουχαλάκη. Γιατί; Διότι όλοι τους έχουν το προνόμιο μιας καλύτερης προσαρμογής σε τέτοιες ειδικές συνθήκες. Πεζικάριοι!

Δικαιώθηκε από την επιλογή του. Όπως βεβαίως δικαιώθηκε και από τους Χασάν και Σα. Ο Αιγύπτιος έχει αναπτύξει πελατειακή σχέση φέτος με τους Γιαννιώτες και τη διατήρησε. Ο Σα που σπανίως εμφανίζεται στο κύπελλο είχε δύο καθοριστικές επεμβάσεις όσο το σκορ ήταν ακόμη στο 1-0. Ο Πορτογάλος ξυπνά την κατάλληλη στιγμή. Αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το κύπελλο; Θα έχει ήδη βάλει το λιθαράκι του κρατώντας τη σημερινή ισορροπία

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ