Καλό το παραμύθι σου Νίκα αλλά δεν έχει δράκο

Καλό το παραμύθι σου Νίκα αλλά δεν έχει δράκο

Η πρόταση του κ. Νίκα είναι ταμάμ με την υποψηφιότητα του για Πρόεδρος της ΕΠΟ: θα αποσυρθεί την κατάλληλη στιγμή για να μην ξεφτιλιστεί, καθώς οι πιθανότητες να γίνει αποδεκτή είναι διαστημικές, δηλαδή μια σε ολόκληρο το διάστημα.

Ωραίο το εργάκι που προσπάθησε να ξετυλίξει η Ε.Π.Ο. του Γιαννάκη Παπαδόπουλου δια στόματος του τιτανοτεράστιου προέδρου (νέου) της Επιτροπής Κυπέλλου Κωνσταντίνου Νίκα, προέδρου της ΕΠΣ Βοιωτίας και διάσημου παρολίγο υποψήφιου για τη θέση του Προέδρου στις εκλογές, σχετικά με την διεξαγωγή του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου στις 22 Μαίου ενεστώτος έτους.

« Θα προτείνουμε ως Επιτροπή στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ σχέδιο διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα με παρουσία 25.000 θεατών στις εξέδρες, που θα έχουν κάνει πριν, είτε rapid test, είτε self test. Οι δύο ομάδες θα παραλάβουν από 10.000 εισιτήρια και τα υπόλοιπα 5.000 (ως προσκλήσεις) θα τα διαχειριστεί η Ε.Π.Ο.».

Τα είπε και «καθάρισε» με την υποχρέωση να οργανώσει η Ομοσπονδία ένα κανονικό Τελικό Αγώνα, αφού πρώτα διευκρίνισε ότι «μέχρι να κάνουν γήπεδα ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ ο Τελικός θα διεξάγεται μόνιμα στο ΟΑΚΑ».

Προφανώς, το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», στο οποίο αγωνίζεται ο Ολυμπιακός, δεν ανήκει στην ελληνική επικράτεια, δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των επίσημων γηπέδων, η χρήση του έχει μεταφερθεί κάπου αλλού εκτός συνόρων, οπότε ποιος να τρέχει τώρα στα μαύρα ξένα;

Η πρόταση του κ. Νίκα είναι ταμάμ με την υποψηφιότητα του για Πρόεδρος της ΕΠΟ: θα αποσυρθεί την κατάλληλη στιγμή για να μην ξεφτιλιστεί, καθώς οι πιθανότητες να γίνει αποδεκτή είναι διαστημικές, δηλαδή μια σε ολόκληρο το διάστημα στις συνθήκες που η χώρα αντιμετωπίζει με την πανδημία.

Γιατί την κατέθεσε; Για να γίνει «θεματάκι» σε μια εποχή που κάθε πιθανότητα να ανοίξουν κοινωνικές δραστηριότητες είναι «ζήτημα» που προκαλεί γενικότερο ενδιαφέρον, αναδεικνύεται από τα ΜΜΕ και προκαλεί συζητήσεις, ανεξαρτήτως κατάληξης που είναι πάντα η ίδια «από Αύγουστο και βλέπουμε…».

Η Ε.Π.Ο. στην πορεία της προς το γενικό μπάχαλο έχει ανάγκη να καταγράφεται θετικά, οπότε μια ανάλογη πρόταση, όσο απίθανη και αν είναι, φέρνει την Ομοσπονδία στο προσκήνιο με θετική αύρα μέχρι να ξεκινήσουν τα σχόλια και να καταρρεύσει κάθε φιλοδοξία των αρμόδιων και να περιοριστεί η επιρροή τους γύρω από το Πάρκο Γουδή,

Ο κ. Νίκας διείδε την αξία της ανεκδοτολογικής ρήσης «λέμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα», την αποφάσισε και την αμόλησε κι αμαρτίαν ουκ έχει, αυτός έκανε την πρόταση η κακιά κυβέρνηση κι οι αγέλαστοι λοιμωξιολόγοι θα φταίνε αν δεν υλοποιηθεί.

Βεβαίως, δεν απάντησε ποτέ πως γίνεται σε συνθήκες πανδημίας να προτείνεται η διεξαγωγή Τελικού Αγώνα Κυπέλου με 25.000 θεατές και στην προ κορωνοϊού εποχή η ίδια η ΕΠΟ της εξυγίανσης παρακαλούσε για Τελικούς κεκλεισμένων των θυρών, στους οποίους οι «μπραβομαχίες» έδιναν και έπαιρναν στους χώρους των επισήμων, στο μπαρ και στις σουίτες και γέλαγε και το παρδαλό κατσίκι με τις «ντουλάπες» που παρίσταναν τους προσκεκλημένους.

Ούτε φρόντισε να εξηγήσει γιατί σε ένα Τελικό Κυπέλου στο Ολυμπιακό στάδιο μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ η ΕΠΟ προτείνει να διαχειριστεί η ίδια 5.000 εισιτήρια/προσκλήσεις, χωρίς να διευκρινίζεται ποιοι θα τις διαχειριστούν, σε ποιους θα τις διανείμουν, με ποιους όρους και ποιες προτεραιότητες, τι σκοπούς θα εξυπηρετεί η διαχείριση, στα χέρια ποιων θα καταλήξουν τελικά οι προσκλήσεις και άλλα ανάλογα και πολύ σημαντικά.

Είναι στον σχεδιασμό του κ. Νίκα να ανατεθεί σε αυτή την ΕΠΟ του Φιλιππούση να διαχειριστεί ένα θηριώδη αριθμό εισιτηρίων/προσκλήσεων κατά το δοκούν, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα, χωρίς να ελέγχεται από κανένα; Που παίζεται αυτό το εργάκι να πάμε να το δούμε κι εμείς;

Αυτό το κολπάκι «παίζουν Τελικό Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ και διαχειρίζεται τον αγώνα η ΑΕΚ» το σκέφτηκε πολύ για να το προτείνει ο κ. Νίκας και να το υπερασπιστεί μάλιστα δημοσίως λες και όσοι τον ακούν έφτασαν χτες στην Ελλάδα από κάποιο μακρινό πλανήτη και δεν ξέρουν τι γίνεται και ποιος το κάνει;

Πιθανότητα να διεξαχθεί ο Τελικός Αγώνας του Κυπέλου με κόσμο, έστω και ελάχιστο, στις εξέδρες του Ολυμπιακού σταδίου δεν υπάρχει ούτε μια.

Ας περιοριστεί η ΕΠΟ να οργανώσει ένα αγώνα με τον προβλεπόμενο από το πρωτόκολλο αριθμό «θεατών» – εκπροσώπων των δύο ομάδων να προσθέσει σε αυτούς και μερικούς δικούς της και τέλος το παραμύθι.

Και όσοι με πρόσκληση της ΕΠΟ βρεθούν στο γήπεδο θα πρέπει να έχουν τύχει της έγκρισης των δυο φιναλίστ, για να μην βρεθούν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ σε θέση να πληρώνουν το μάρμαρο για διάφορους καλοθελητές και πασίγνωστους της προσκολλήσεως …

Υ.Γ. Απορώ, ακόμη, γιατί απορρίφθηκε από τη λίστα των υποψηφίων για έδρες του Τελικού Αγώνα γηπέδων η Ριζούπολη!!! Θυμάστε, τότε που υπερήφανα ανακοίνωνε η ΕΠΟ ότι την είχε περιλάβει η UEFA στη λίστα υποψηφίων γηπέδων για να διεξαχθούν αγώνες εθνικών ομάδων για το Euro και το Europa League … Πάνε, χάθηκαν εκείνες οι παλιές καλές εποχές της οικογένειας Δημητρίου!!!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ