Οι επαναστάτες του γλυκού νερού και μια αναδιάρθρωση

Οι επαναστάτες του γλυκού νερού και μια αναδιάρθρωση

Η αναδιάρθρωση της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας είναι, πλέον, γεγονός παρέα με μια σειρά από οικονομικές και αγωνιστικές προϋποθέσεις, δεν είναι βέβαιο ότι θα τηρηθούν όλες, αλλά σε αρχικό στάδιο εξαγγελιών είναι σοβαρές και σημαντικές.

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις» ο τιτανομέγιστος Λεωνίδας ( ο Λεουτσάκος της SuperLeague 2), ο ηγέτης της «επανάστασης των τριών ημερών» παραμέρισε στα πλαϊνά του μονοπατιού κι οι «Μήδοι» του Αυγενάκη και του Μπουτσικάρη πέρασαν από το στενό και βγήκαν στην εύφορη πεδιάδα των (ποδοσφαιρικών) Θερμοπυλών, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι!

Οι Θερμοπύλες που φαντασιώνονταν ο Λεωνίδας, δημόσιος υπάλληλος στο ΠΡΟ-ΠΟ, για να ανακόψει την ορμή του Αυγενάκη και του Μπουτσικάρη αποδείχθηκαν ένα απλό τοιχίο, οι εξελίξεις χρειάστηκε απλώς να το υπερπηδήσουν και τα πράγματα πήραν το δρόμο τους.

Η αναδιάρθρωση της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας είναι, πλέον, γεγονός παρέα με μια σειρά από οικονομικές και αγωνιστικές προϋποθέσεις, δεν είναι βέβαιο ότι θα τηρηθούν όλες, αλλά σε αρχικό στάδιο εξαγγελιών είναι σοβαρές και σημαντικές.

Στην τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του κ. Αυγενάκη κυριάρχησαν με την παρουσία του όλοι οι επαναστάτες του γλυκού νερού της SuperLeague 2, που τρεις μέρες πριν ξιφουλκούσαν εναντίον της αναδιάρθρωσης και προχωρούσαν σε διαπρύσιες ανακοινώσεις και δηλώσεις, ο Υπουργός κι οι δύο Λεωνίδες (Λεουτσάκος και Μπουτσικάρης), ο τρίτος, ο παλιός της Σπάρτης, είχε ανυπέρβλητο κώλυμα και δεν παραβρέθηκε.

Έλαμψε, δια της παντελούς απουσίας της, η ανώτατη διοικητική αρχή του ελληνικού ποδοσφαίρου (έτσι αναφέρει το καταστατικό της) η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, για την οποία περισσεύουν καθημερινά οι εκτιμήσεις ότι έχει παραδώσει πλήρως το ελληνικό ποδόσφαιρο στην κυβέρνηση και στις δύο επαγγελματικές λίγκες και αυτή … απλώς προεδρεύει!

Κανένας εκπρόσωπος της δεν κρίθηκε σκόπιμο να πάρει μέρος στην τηλεδιάσκεψη, ο δήθεν κυρίαρχος λόγος της δεν ακούστηκε ούτε μία φορά, η πολιτική της ευθύνη για το άθλημα και τις διοργανώσεις του αναζητείται και δεν βρίσκεται ( σε κανένα χαντάκι θα την έχουν προσγειώσει) κι η τελική κουβέντα, που πρέπει να είναι δική της, αγνοείται.

Η χθεσινή τηλεδιάσκεψη απόδειξε, και στους πλέον άπιστους «Θωμάδες», ότι η ΕΠΟ του ποδοσφαιρικού αυτοδιοίκητου και της Ρήτρας Ανεξαρτησίας ετελεύτησε. Δεν υπάρχει πουθενά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν αποφασίζει για τίποτε, χρυσοπληρώνει μερικούς τεμπέληδες κάνθαρους να παριστάνουν ότι εργάζονται για το ελληνικό ποδόσφαιρο την ώρα που δεν ξέρουν ούτε την ποδοσφαιρική αλφαβήτα, στέλνει ταξιδάκια με τα έξοδα πληρωμένα μερικούς «ψηφοφόρους», κανένας δεν ασχολείται σοβαρά μαζί της, τίποτε δεν ελέγχει, τίποτε δεν εξουσιάζει, είναι ένα «αδειανό πουκάμισο» και τίποτε περισσότερο.

Περί και εντός του Πάρκου Γουδή δεν κυκλοφορεί καμία εξουσία, δεν παράγεται κανένα ποδοσφαιρικό αποτέλεσμα, δεν διακινείται κανένα ποδοσφαιρικό σχέδιο, στην ουσία μερικά απομεινάρια από παλιά ζόμπι κινούνται νομίζοντας, οι αστείοι, ότι διοικούν και μερικοί ξυπνητζήδες κονομάνε εις υγείαν των κορόϊδων.

Η επιτυχία της αποφασισμένης αναδιάρθρωσης ούτε βέβαιη είναι, ούτε μπορεί κάποιος να την προδικάσει. Λογικά, θα παλευτεί το πράγμα, κάποιοι θα βάλουν πλάτη, μερικοί απλώς θα παρακολουθούν κι όλοι θα περιμένουν τα λεφτά από το στοίχημα και το τηλεοπτικό συμβόλαιο για να κάνουν τα κουμάντα τους, το στοίχημα (παρέα με τους φακέλους της SportsRadar) θα έρθει μόλις ξεκινήσουν οι αγώνες. Γνωστά αυτά και κοινώς παραδεδεγμένα από ετών, σε αυτά τα παλιά σκυλιά της κατηγορίας δεν μπορεί κανένας Υπουργός να μάθει νέα κόλπα.

Η χθεσινή τηλεδιάσκεψη και το αποτέλεσμα της δείχνουν το δρόμο για τις εξελίξεις που θα προκύψουν και στην ίδια την ΕΠΟ με βάση τις προτάσεις της Ολιστικής Μελέτης, η έγκριση της οποίας είναι μονόδρομος πλέον, τίποτε δεν μπορεί να εμποδίζει την ψήφιση της και τις αναγκαστικές προσαρμογές του Καταστατικού στη νέα πραγματικότητα.

Η εξουσία της Ομοσπονδίας (και των Προέδρων των Ενώσεων) θα τεμαχιστεί, όπως συνέβαινε με τα παλιά τιμάρια των τσιφλικάδων, θα κατανεμηθεί σε περισσότερους από ένα ποδοσφαιρικούς φορείς, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα αυτονομηθεί σχεδόν ολοκληρωτικά, η διοίκηση της ΕΠΟ θα ελέγχεται για τη λειτουργία της, ένα πέπλο ελέγχου και συμμόρφωσης θα αποφασίζει, τελικά, για όλα.

Αυτή η νέα ΕΠΟ δεν θα έχει κανένα λόγο για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, άρα θα χρειαστεί πολύ σύντομα να αναπροσαρμόσει τις σημερινές σχέσεις εξουσίας και εξ αυτής της αναπροσαρμογής να μετριάσει και την σκληρή οικονομική σχέση που έχει εγκαταστήσει απέναντι στη Superleague 1, από την οποία κονομάει τα πάντα, χωρίς να προσφέρει το παραμικρό.

Αλυσίδα είναι όλες αυτές οι ανατροπές, η μία θα φέρει την άλλη και στο τέλος στο Πάρκο Γουδή θα παραμείνει μόνο ένας παλιός θίασος που θα μνημονεύει τις παλιές καλές μέρες ( αυτές που δυο – τρεις σχεδίασαν, κόντρα σε Θεούς και δαίμονες το 2006 και υλοποίησαν) και θα πίνει ένα ποτήρι κρασί στη μνήμη τους.

Ο Αυγενάκης, αυτός ο Αυγενάκης που όλοι λοιδωρούν, αποδείχθηκε πρώτος μάγκας, έστω και με το κρατικό χρήμα και με την εντολή «εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν» πήρε ότι ήθελε (ακόμη και την ισονομία των διπλωμάτων των προπονητών σε πρώτη φάση) κι άφησε τους διάφορους παλληκαράδες της φακής να τρέχουν να στηθούν δίπλα του για να βγάλουν φωτογραφία και να διαγκωνίζονται στο γλύψιμο και στις κυβιστήσεις.

Είναι τόσο αστεία η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ΕΠΟ που ακόμη και πολύ σοβαρά πράγματα, όπως είναι η συμμετοχή των Β΄ ομάδων στο πρωτάθλημα της νέας SuperLeague 2, υποτιμώνται εξαιτίας της παροιμιώδους ανικανότητας των ποδοσφαιρικών ηγετών να υπερασπιστούν τα του οίκου τους.

Μια ζωή ολόκληρη κάτι μικρά κι αδύναμα ανθρωπάκια που παριστάνουν τους επιδρομείς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ