Τα 20.000.000 € του ΠΑΟΚ – Πού τα «βρίσκει» ο Σαββίδης

Τα 20.000.000 € του ΠΑΟΚ – Πού τα «βρίσκει» ο Σαββίδης

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει πάρει εγγυήσεις δεκάδων εκατομμυρίων από τον Ιβάν Σαββίδη και to10.gr εξηγεί πώς θα προκύψουν τα 20.000.000 €.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέστρεψε. Και έπιασε ήδη δουλειά. Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ, μετά τον ντόρο που προκάλεσε με την απόφασή του να γυρίσει στον Δικέφαλο του Βορρά, προσπαθεί να αλλάξει το κλίμα. Κάτι που μπορεί να γίνει μόνο μέσα από μεταγραφικές κινήσεις. Μέσα από προσθήκες ακριβές και σημαντικές, που μπορεί να ανεβάσουν επίπεδο τον ΠΑΟΚ και να τον καταστήσουν ανταγωνιστικό απέναντι (κυρίως) στον Ολυμπιακό και δευτερευόντως στην ΑΕΚ.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει υποσχεθεί στον Λουτσέσκου ένα πολύ μεγάλο μεταγραφικό μπάτζετ. Το οποίο, μάλιστα, φέρεται να φτάνει ή ίσως και να ξεπερνάει τα 20.000.000 €. Ένα ποσό που φαντάζει σουρεαλιστικό. Αλλά που θα μπορούσε υπό μία έννοια να βρεθεί. Και εν συνεχεία να δοθεί. Εάν και εφόσον…

Το πρώτο ενδιαφέρον σκέλος αφορά το «από το πού θα προκύψουν αυτά τα χρήματα». Καθώς είναι σαφές ότι ο Σαββίδης δεν θέλει να βάλει ο ίδιος αυτά τα λεφτά, μετά τις «σφαλιάρες» από το Finacial Fair Play της τελευταίας 3ετίας. Όπως υπολογίζεται, λοιπόν, το ποσό θα προκύψει από τις μεταγραφές.

Η μία είναι σίγουρη και είναι ο Δημήτρης Γιαννούλης. Αυτά τα 7 εκατομμύρια που περιμένει ο ΠΑΟΚ από τη Νόριτς, θα τα πάρει, καθώς η αγγλική ομάδα είχε υποχρεωτική οψιόν αγοράς του διεθνούς μπακ εάν προβιβαζόνταν στην Πρέμιερ Λιγκ. Αφού ανέβηκε, θα πληρώσει.

Ένα ποσό κοντά στα 3.000.000 € θεωρείται δεδομένο ότι θα φτάσει στα ταμεία της ΠΑΕ από την πώληση του Κάρολ Σφιντέρσκι. Ο Πολωνός στράικερ ενημέρωσε ότι δεν ανανεώνει, το συμβόλαιό του λήγει το 2022 και άρα η πώληση είναι μονόδρομος. Ισως και με λιγότερα από τα αναμενόμενα. Αν και η συμμετοχής το Euro, είναι θετικό γεγονός.

Ανάλογη εξέλιξη μπορεί να προκύψει και με τον Σβέριρ Ινγκι Ινγκασον. Ο Ισλανδός στόπερ δεν έχει βρει ακόμη συμφωνία με τον Δικέφαλο του Βορρά, παρά το γεγονός ότι οι συζητήσεις για επέκταση έχουν ξεκινήσει εδώ και τέσσερις μήνες. Το συμβόλαιό του λήγει σε έναν χρόνο, άρα και η δική του πώληση είναι στο τραπέζι, με ποσό ανάλογο εκείνου του Σφιντέρσκι.

Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και το μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται Χρήστος Τζόλης. Στον ΠΑΟΚ έχουν κατασταλάξει ότι πρέπει να φύγει με μια πρόταση που θα ξεπερνάει τα 10.000.000  €. Ο ίδιος δεν βοήθησε τον εαυτό του με την απόδοσή του τους τελευταίους μήνες, έχοντας πολύ χαμηλές πτήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν αγωνίστηκε λεπτό στον τελικό του Κυπέλλου, ενώ παράλληλα είχε να σκοράρει από τις 21 Φεβρουαρίου (4-0 με τη Λαμία), διάγοντας μια περίοδο ανομβρίας που έχει προβληματίσει πολύ τους υποψήφιους αγοραστές.

Οσο για το ποιος θα διαχειριστεί το χρήμα που αναμένεται να μπει στα ταμεία; Ο Λουτσέσκου έχει ζητήσει και έχει πάρει τον πρώτο λόγο σε όλα. Και ήδη κάνει τις κινήσεις και τις επαφές του, λειτουργώντας ως απόλυτος «άρχων» των μεταγραφών. Αλλά αυτά είναι πράγματα που αλλάζουν. Καθώς ως γνωστόν, το αίμα νερό δεν γίνεται για τον Ιβάν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ