Επαναστάτες του γλυκού νερού…

Επαναστάτες του γλυκού νερού…

Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν είναι προπονητής. Είναι… ΠΑΟΚ: Επαγγελματίας

Καμία έκπληξη λοιπόν ότι θέλει να συντηρήσει με κάθε κόστος την οικονομική του σχέση με τον Δικέφαλο του Βορρά.

Στον ΠΑΟΚ Β΄ ο Πάμπλο Γκαρσία, λέει. Και σίγουρα δεν ψάχνει κανείς σύννεφο για να πέσει από αυτή την εξέλιξη. Ο Ουρουγουανός ούτε κανονικός προπονητής είναι να βγει στην αγορά, μετά την κατάκτηση του κυπέλλου. Ούτε διαθέτει την προσωπικότητα για να μπορέσει να διεκδικήσει μια αυτόφωτη θέση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Έστω σε αυτό το χαμηλού επιπέδου ποδόσφαιρο που όπως φαίνεται αρκετές φορές, «σηκώνει» κάθε καρυδιάς… καρύδι.

Θα είναι για πάντα ο Πάμπλο ο ΠΑΟΚάρας. Μεροκάματο. Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος. Κάποιος που μπορεί να συντηρηθεί μόνο σε ειδικές συνθήκες. Ευεργετημένος από συγκεκριμένους ανθρώπους.

Τι και αν τον άδειασαν, λοιπόν, με συνοπτικές διαδικασίες; Τι και αν τον είχαν «τελειώσει» πριν τον τελικό του ΟΑΚΑ, οι διοικούντες του ΠΑΟΚ; Τι και αν το έπαιξε και εκείνος θιγμένος και με τον τρόπο του παρέσυρε και διάφορους οργανωμένους οπαδούς που πήραν τον μέρος του.
Όλα στην άκρη, όταν έφτασε η ώρα της απόφασης. ΠΑΟΚ…Β υπάρχει; ΠΑΟΚ… Β αναλαμβάνει. Και τον ΠΑΟΚ… Δ να του πρότειναν, αργά ή γρήγορα θα έλεγε «ναι». Διότι δεν έχει που αλλού να πάει. Ούτε σαν «γραμμάτιο».

Στη Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε μπάλα ο Πάμπλο Γκαρσία. Και έστω και αν δεν ήμαστε στην τσέπη του, υποθέτουμε ότι έβγαλε τόσα σαν ποδοσφαιριστής που θα επιβιώσει και δίχως… μηνιάτικο. Πως λοιπόν δέχεται αυτόν τον επαγγελματικό υποβιβασμό;

Ξέχασε τι έλεγε πριν από έναν μήνα; «Μου προτάθηκε να συνεχίσω στον ΠΑΟΚ και να αναλάβω την Β’ ομάδα που δημιουργούν. Ωστόσο νομίζω ότι έχω περάσει από αυτό το στάδιο και γι αυτό τώρα σκοπεύω να ξεκουραστώ λίγο. Θέλω να βάλω τις σκέψεις μου σε τάξη, να μιλήσω με την οικογένεια και τους συνεργάτες μου για να δούμε τι επιλογές υπάρχουν».

Ή μήπως ξέχασε όσα είπε μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης στη Τούμπα; Εκείνες τις ατάκες του στιλ «θα φύγω αλλά θα φύγουν και άλλοι» που πήγαιναν απευθείας για τους στενούς συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη.

Όχι δεν έπαθε αμνησία. Και δεν χρειάζεται επιστημονική διάγνωση για αυτό. Μάλλον λογοτεχνία επιβάλλει: Επαναστάτες του γλυκού νερού.
Και ο Άγγελος Αναστασιάδης υπήρξε… ΠΑΟΚάρας. Αλλά πάνω από όλα κανονικός προπονητής. Από τους καλύτερους της γενιάς του. Εξ ου και ο επαγγελματικός κύκλος που σχημάτισε. Έφτασε μέχρι τον πάγκο του Παναθηναϊκού στα… ντουζένια του.

Και ο Χουάν Ρότσα ήταν ένας άνθρωπος 100% του Παναθηναϊκού και έστω και αν δεν ήταν ιδιαίτερα καλός τεχνικός δούλεψε σε τόσες ομάδες. Διότι ήταν κύριος με «Κ» κεφαλαίο. Και ο Τάκης Λεμονής άνθρωπος 100% Ολυμπιακός: Και εκείνος όμως με αξιοσέβαστο επαγγελματικό κύκλο και χαρακτήρα. Τόσοι και τόσοι άνθρωποι συνδεδεμένοι με ένα μεγάλο κλαμπ, ακολουθώντας την καριέρα του προπονητή, βγήκαν στην αγορά και με το σπαθί τους έκαναν μια διαδρομή.

Τον Γκαρσία ποιος ακριβώς να τον βάλει στην ομάδα του; Και για ποιο λόγο;

Δεν σας τα λέω τυχαία όλα αυτά. Σας τα αναφέρω γιατί και εδώ παραμύθια παίζει. Μια ακόμη παράσταση. Προτάθηκε σε πολλούς όλες αυτές τις εβδομάδες. Και όχι μόνο σε ομάδες της Σούπερ Λιγκ, αλλά και μικρότερων κατηγοριών. Και πριν καν μπουν οι εμπλεκόμενοι σε κουβέντα για τις προπονητικές του ικανότητες, έφταναν σε αδιέξοδο κουβεντιάζοντας τον άνθρωπο Γκαρσία.

Βγήκε στην αγορά ο Γκαρσία. Έβαλε ανθρώπους να μιλήσουν για εκείνον. Και όταν κατάλαβε ότι δεν υπάρχει για εκείνον καμιά πόρτα ανοιχτή, έβαλε την επανάσταση στον πάγο και για «τον ΠΑΟΚ ρε γαμώτο» πάει στην ομάδα Β.

Στο μεταξύ ο Δικέφαλος φρόντισε να τον «καθαρίσει» από την παραδειγματική τιμωρία που του άξιζε έπειτα από τις αλητείες σε live σύνδεση στα social media. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα του απαγορεύονταν κάθε εμπλοκή με το ποδόσφαιρο. Εδώ μόνο μπράβο δεν του είπαν οι ποδοσφαιρικοί δικαστές για όσα είπε για τον Ολυμπιακό, τον Πειραιά και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Βάζει λοιπόν ο Δικέφαλος έναν τέτοιο άνθρωπο ξανά δίπλα σε παίκτες νεαρούς, σε πρότζεκτ υποδομής και παραγωγικής διαδικασίας. Η απόφαση του είναι αντί-ποδοσφαιρική. Μια 100% λάθος κίνηση. Για να μην τους κράζει ο κόσμος κρατούν στην ομάδα τους έναν άνθρωπο που όχι μόνο κρίνεται ανεπαρκής ποδοσφαιρικά, αλλά και (προφανώς χωρίς να το λέει) θα περιμένει τον Λουτσέσκου στη γωνία.

Εδώ θα είμαστε να τα λέμε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ