Οι ανύπαρκτες ΠΑΕ και το κόλπο με την Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης

Οι ανύπαρκτες ΠΑΕ και το κόλπο με την Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης

Δεκαοχτώ (18) «ΠΑΕ» της χειρότερης σε όλο τον πλανήτη επαγγελματικής ποδοσφαιρικής κατηγορίας επιβεβαίωσαν πλήρως τις προβλέψεις ότι «το συγκεκριμένο μαγαζί» χρειάζεται να καταστραφεί ολοσχερώς και να κτιστεί ένα νέο στα ερείπια του.

Δεν μπορεί, κάτι πρέπει να ήξερε ο Λευτέρης Αυγενάκης για τον νεοελληνικό ποδοσφαιρικό οίκο ανοχής που τον ανάγκασε η κυβέρνηση να υπομένει και να διαχειρίζεται πολιτικά και επέμενε, τόσο πολύ, να αυστηροποιήσει και να αυξήσει σημαντικά τα κατώτατα όρια για τη συμμετοχή των «επαγγελματικών ομάδων»(!!!) στο πρωτάθλημα της νέας, αναδιαρθρωμένης Super League 2 ή, αλλιώς, στην κατηγορία «κουτσοί, στραβοί όλοι οι στοιχηματζήδες στον Άγιο Παντελεήμονα».

Η απόφαση του Πρωτοβαθμίου οργάνου Αδειοδότησης (Π.Ο.Α.) ομάδων να χορηγήσει την πολυπόθητη «άδεια» σε τέσσερις (4) μόνο «ΠΑΕ» της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας ( Λεβαδειακός, Ξάνθη, Ιωνικός άδεια για Super League 1 και Βέροια για Super League 2) είναι η ισχυρότερη επιβεβαίωση των σχεδιασμών του Υφυπουργού Αθλητισμού, η αποθέωση της νομοθετικής του πρωτοβουλίας.

Δεκαοχτώ (18) «ΠΑΕ» της χειρότερης σε όλο τον πλανήτη επαγγελματικής ποδοσφαιρικής κατηγορίας επιβεβαίωσαν πλήρως τις προβλέψεις ότι «το συγκεκριμένο μαγαζί» χρειάζεται να καταστραφεί ολοσχερώς και να κτιστεί ένα νέο στα ερείπια του, δεν κατάφεραν (είναι όντως κατόρθωμα) να πάρουν άδεια από τις ποδοσφαιρικές διαδικασίες, όλες δεν πληρούσαν κανένα από τα βασικά κριτήρια αδειοδότησης, όλες «είναι για κλείσιμο» με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Η εξέλιξη θα αποτελούσε, σε κάθε σοβαρό κράτος και σε κάθε ανάλογο εποπτικό ποδοσφαιρικό οργανισμό, μια χρυσή ευκαιρία να αναδιαταχθεί πλήρως το σκηνικό, να θεσπιστούν σκληροί κανόνες για την συμμετοχή των ομάδων, να αλλάξει άρδην η λογική της συγκρότησης των κατηγοριών, να γίνει κάτι, σε τελευταία ανάλυση, για να μην συνεχίζεται αυτό το μαύρο (και στοιχηματζίδικο) χάλι.

Τι έγινε στο Ελλαδιστάν από τον αντίστοιχο ποδοσφαιρικό οργανισμό; Το σύστημα που διαχειρίζεται την ΕΠΟ κι έχει επενδύσει το παρόν και το μέλλον του στο στοίχημα γνώριζε τι θα συμβεί και έλαβε προληπτικά τα μέτρα του. Προχώρησε, χωρίς κανένα προηγούμενο, χωρίς καμία προειδοποίηση, χωρίς κανένα σοβαρό λόγο στην αλλαγή της σύνθεσης της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης (καμία σχέση με την κανονική Επιτροπή Εφέσεων) για να ελέγξει τη διαδικασία και τις αποφάσεις, ώστε να πουλήσει στις κατάλληλες εξυπηρετήσεις.

Προσβλέπει στις εφέσεις που θα καταθέσουν όλες οι «ΠΑΕ» που σε πρώτο βαθμό απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τους, ώστε με την κατάλληλη εργαλειοποίηση να διαβούν τον Ρουβίκωνα της αδειοδότησης «τα καλά παιδιά» και να μείνουν εκτός νυμφώνος «οι άλλοι», η κατηγορία χρειάζεται να ελεγχθεί πλήρως ενόψει του νέου πρωταθλήματος και αυτό θα γίνει, μην γελιέστε, δεν λαθεύουν οι νταραβεριτζήδες στον σχεδιασμό τους.

Ο Ζαγοράκης δείχνει εξαιρετικά αδύναμος να προλάβει τις εξελίξεις αυτές, τις περισσότερες είτε δεν τις κατανοεί στην ολότητα τους, είτε δεν τον ενδιαφέρουν, σε κάθε περίπτωση η δυνατότητα του να αντιδράσει είναι περιορισμένη έως ανύπαρκτη. Το κόλπο με την «νέα» Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης θα εξελιχθεί κανονικά, τα καλά παιδιά θα επιβραβευθούν, όταν χρειαστεί θα είναι «απίκο», η κονόμα θα συνεχίσει να ρέει αδιατάρακτα και η «ένωση» θα συνεχίσει να έχει ορθό ποδοσφαιρικό προσανατολισμό προς την «εξυγίανση», του νότιου τομέα πάντα … εκτός εάν…

Εκτός εάν ο πανταχόθεν λοιδωρούμενος και απειλούμενος Αυγενάκης προχωρήσει σε μια νέα ισχυρή νομοθετική παρέμβαση και διορθώσει το νομικό πλαίσιο της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης επιβάλλοντας τακτικούς δικαστές στη σύνθεση της, τουλάχιστον στη θέση του Προέδρου.

Δεν είναι καθόλου δύσκολη υπόθεση, υπάρχει ήδη σαφές θεσμικό πλαίσιο για τα δικαστικά όργανα του ποδοσφαίρου, μπορεί να διευρυνθεί και να περιλάβει ειδικά την Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης, ώστε να διασφαλιστεί μια ελάχιστη νομιμοποίηση των αποφάσεων, τις οποίες όλοι τις βλέπουν να έρχονται.

Έως τότε ο Ζαγοράκης χρειάζεται να παγώσει τη διαδικασία αδειοδότησης σε δεύτερο βαθμό, να θέσει ξανά το θέμα στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και να ακυρώσει αυτό το κανονιστικό πραξικόπημα που συντελέστηκε προ ημερών.

Υ.Γ. Σημειώνεται, πως στη διαδικασία της έφεσης για την απόκτηση της άδειας συμμετοχής στο πρωτάθλημα, οι ομάδες δεν δικαιούνται, από τον ισχύοντα κανονισμό αδειοδότησης, να προσθέσουν ούτε ένα επιπλέον χαρτί, ούτε ένα επιπλέον στοιχείο σε όσα περιείχε ο φάκελος τους όταν εξετάστηκε από τη Διεύθυνση Αδειοδότησης Ομάδων και το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης! Μια ματιά στους φακέλους «πριν και μετά» θα βγάλει λαβράκια κύριε Πρόεδρε της ΕΠΟ!!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ