Σωκράτης, Λαλά, Ντα Σίλβα, Εντσάμ: Το πραγματικό ποδόσφαιρο «εκθέτει» την ΑΕΚ

Σωκράτης, Λαλά, Ντα Σίλβα, Εντσάμ: Το πραγματικό ποδόσφαιρο «εκθέτει» την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ κάθε τρεις και λίγο αλλάζει πρόσωπα. Δεν αλλάζει όμως νοοτροπία. Και αυτό το πληρώνει τοις μετρητοίς.

Απορώ με την υπομονή των ρεπόρτερ της ΑΕΚ, να παριστάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Και βέβαια με την επιμονή τους να «αναπαράγουν» σενάρια για μεταγραφικές αναζητήσεις που δεν είναι στο… μπόι της ομάδας του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Έχει γίνει η λέξη «φιάσκο» συνώνυμη των αναζητήσεων του club στην προσπάθεια του να αναβαθμίσει ποιοτικά το ρόστερ του. Και έτσι θα συνεχίσει, από τη στιγμή που Ένωση δεν λέει να «εγκαταλείψει» όλες τις ξεπερασμένες ιδέες της, σε ένα περιβάλλον που οι εξελίξεις τρέχουν με ταχύτητα φωτός.

Επικοινωνούν οι Κιτρινόμαυροι από τον περασμένο Γενάρη πως έχουν 1 εκατ ευρώ στο χέρι για να κάνουν μια μεταγραφή από εκείνες που θα «φτιάξουν» το κοινό της, και τέλος πάντων θα της δώσει και το παραπάνω στο γήπεδο. Αυτό το εκατομμύριο είναι μάλλον στοιχειωμένο: Το απέρριψε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που ξέρει καλά ποιοι είναι οι άνθρωποι που κρατούν την ΑΕΚ στα χέρια τους. Το απέρριψαν όμως διαδοχικά και ο Κέβιν Λαλά, και ο Ντα Σίλβα και ο Ολιβιέ Εντσάμ. Ο Σωκράτης και ο Λαλά, επέλεξαν τον Ολυμπιακό. Ο μάνατζερ του Εντσάμ τηλεφώνησε στους Ερυθρόλευκους όσο ήταν στην Ελλάδα για να μιλήσει με την Ένωση: Μπας και ανοίξει την πόρτα των πρωταθλητών.

Είναι όλοι τους σε κάποιο «σχέδιο» κατά της ΑΕΚ; Μπα. Απλά δεν πείθονται από τους Γιαννάκηδες και τους λοιπούς συνεργάτες του Τίγρη. Δεν πείθονται για τους αγωνιστικούς στόχους, αλλά και για την εικόνα του club. Η «παραμύθα» για το νέο γήπεδο, έχει πέραση μόνο στη Νέα Φιλαδέλφεια. «Συγκινήθηκε» ο Εντσάμ, αν η Ένωση θα έχει νέο γήπεδο. Μπάλα σε καλό επίπεδο θέλει να παίξει. Λεφτά θέλει να βγάλει. Την Μαρσέιγ απέρριψε πριν από μερικές εβδομάδες.

Δεν έχει «ενδιαφέρον» το project ΑΕΚ. Για αυτό και κάθε τρεις και λίγο διαβάζαμε για χρόνια ότι η ΑΕΚ θέλει τον Σκόκο, όπως τώρα κάθε τρεις και λίγο διαβάζουμε για τον Βράνιες και τον Αραούχο. Δεν ενδιαφέρονται οι μεγάλοι ατζέντηδες να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με τους Γιαννάκηδες. Ούτε να ακούν για παζάρια στις προμήθειες τους. Πριν λίγες ημέρες στη Πορτογαλία έγινε τηλεοπτικό θέμα η συνάντηση του Μέντες με τον Μαρινάκη. Ο Ραϊόλα έχει έρθει 10 φορές στην Ελλάδα μόνο για τον Ολυμπιακό. Τα μεγαλύτερα γραφεία χτυπούν την πόρτα του Πειραιά κάθε τρεις και λίγο. Γιατί τον Ολυμπιακό και όχι την ΑΕΚ; Γιατί όταν εμφανίστηκε ο Σαββίδης με λεφτά, μίλησαν με τον ΠΑΟΚ αλλά ποτέ δεν άνοιξαν κουβέντα με την ΑΕΚ; Προφανώς κάτι λένε όλα αυτά.

Και για να είμαστε δίκαιοι: Ο κόσμος έχει καταλάβει. Και αντιδρά δυναμικά. Και τα χώνει στα ίσα. Με τον ιδιοκτήτη τα έχει. Ούτε με τον Ίβιτς τα έβαλε, ούτε με τους προπονητές, ούτε τώρα ασχολείται με τον Κονέ και τον Παπαδημητρίου. Μια χαρά κανονικοί άνθρωποι είναι όλοι αυτοί. Κουμάντο δεν κάνουν όμως. Ούτε επιβάλλουν τις ιδέες του. Ο Μελισσανίδης έχει αποφασίσει να διοικεί την ΑΕΚ του 2021 με λογική 1994. Και μάλιστα σε μια συγκυρία που υπάρχουν απέναντι παράγοντες βαρβάτοι, όπως ο Μαρινάκης και ο Ιβάν. Η επιμονή του για τις… επιτροπές της ΕΠΟ και τα κόλπα της εποχής του Θωμά, είναι κομμάτι μιας νοοτροπίας που δεν λέει να δώσει τη θέση της σε κάτι νέο.

Έφυγε ο Λιβάγια. Έφυγαν σχεδόν όλοι οι πρωταθλητές της ομάδας του ΄18. Και οι παικταράδες… όλοι έρχονται! Και η ΑΕΚ πήρε έναν τερματοφύλακα (ο Γκσμπουρνιγκ καθάρισε, σε μια υπόθεση που είναι προσωπική του Παπαδημητρίου) και τώρα πάει να πάρει τον Τζαβέλα! «Να μαζέψει παίκτες 18-25 για να πάρει το 150άρι» γράφουν στα social οι φίλοι της ΑΕΚ. Ποιον να εννοούν άραγε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ