Η εξυγίανση στα χαρακώματα…

Η εξυγίανση στα χαρακώματα…

Ο Γ. Σαββίδης επισημοποίησε τον «πόλεμο» με τον Μελισσανίδη, βάζοντας οριστικό τέλος στην πάλαι ποτέ «Συμμαχία» και θέτοντας σαφές δίλημμα στο παρασκήνιο του ποδοσφαίρου «ή με εμάς ή απέναντι».

Η αναμενόμενη (και προβλεπόμενη) τιμωρία του ΠΑΟΚ για τον τραυματισμό του Οσκαρ Γκαρθία, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Η απόφαση της αθλητικής δικαστού, Μαρίας Σκολαρίκη, αυτομάτως ανήγαγε σε γκράντε φαβορί για τον τίτλο την ΑΕΚ. Συνδυασμός γεγονότων που έκανε την οικογένεια Σαββίδη να βγει στο… αντάρτικο και να δημοσιοποιήσει την κόντρα με την Ενωση και προσωπικά τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Η διαμάχη μεταξύ των πρώην συμμάχων εκκολάπτεται εδώ και μήνες, αλλά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το τελευταίο διάστημα. To10.gr ήταν το μοναδικό Μέσο που αναφέρθηκε εκτενώς στον υπόγειο πόλεμο μεταξύ των Ποντίων. Ολοι ήξεραν, αλλά κανείς δεν μιλούσε. Καθώς έως ένα σημείο τους συνέφερε το ποδοσφαιρικό παρασκήνιο να θεωρεί ότι, ναι μεν υπάρχουν κόντρες, αλλά οι δυο τους παραμένουν ένα στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Αλλά φευ…

Η πρόσφατη παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη στην ΕΠΟ, που ακολούθησε το σκανδαλώδες γκολ-οφσάιντ του ΠΑΟΚ στα Γιάννινα, κρίθηκε ως «casus belli» από τους Θεσσαλονικείς. Ενώ παράλληλά τα προσκείμενα στις δύο… παρατάξεις ΜΜΕ, ξεκίνησαν να κάνουν το δικό τους επικοινωνιακό παιχνίδι, χτυπώντας (είτε εμμέσως είτε με σφοδρότητα και άμεσα) συγκεκριμένα πρόσωπα. Και ειδικά αυτούς που «είναι με τους άλλους».

Η κόντρα για τον τίτλο και τα εκατέρωθεν παράπονα, έκαναν τις αντιμαχόμενες πλευρές να βγάλουν τα «μαχαίρια» στην επιφάνεια. Το postάρισμα του Γιώργου Σαββίδη εναντίον της ΑΕΚ και οι σαφείς αιχμές ότι… χάρηκε με την τιμωρία του ΠΑΟΚ, είναι απλώς η αρχή της… επόμενης ημέρας στο ποδόσφαιρο. Διότι καθείς εκ των δύο χαλίφηδων έχει τις δικές του επιρροές στα κέντρα και τα παράκεντρα του χώρου και πλέον επιδιώκει να πάρει και του αντιπάλου του. Ή τέλος πάντων να διατηρήσει τα κεκτημένα. Πράγμα διόλου μικρό.

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα τα πρωτοπαλίκαρα των δύο «στρατοπέδων», θέτουν ξεκάθαρα διλήμματα στους μετέωρους και σε όσους προσπαθούν να πατήσουν σε δύο βάρκες: «Ή με εμάς ή απέναντι». Μήνυμα ξεκάθαρο, χωρίς περιστροφές και με… επιχειρήματα. Καθώς όσα συνέβησαν στο διάστημα πριν τις εκλογές της ΕΠΟ δεν έχουν ξεχαστεί από κανέναν. Ούτε οι χιλιάδες… ευχές που μοιράστηκαν από τις (τότε) συμμαχικές παρατάξεις. Τώρα ήρθε η ώρα να επιλέξουν πλευρά στον πόλεμο.

Αυτό που τρελαίνει το σύστημα ΠΑΟΚ είναι ότι ο Μελισσανίδης, αν και είχε δευτερεύοντα ρόλο στην επιρροή των Ενώσεων, στις εκλογές της ΕΠΟ, ουσιαστικά έχει υπό τον (διακριτικό) έλεγχό του τα περισσότερα καίρια πόστα στην Ομοσπονδία. Ο «δικός μας» (κατά Σαββίδη) Γραμμένος είναι πρόεδρος, μεν, αλλά ούτε κωλοπετσωμένος είναι σε αυτές τις διαδικασίες, ούτε θέλει (και μπορεί) να πάει τελείως κόντρα στον Τίγρη. Και αυτό το ξέρει (αλλά δεν το αποδέχεται) ο Ιβάν.

Στο κομμάτι της διαιτησίας, το κόψιμο του Κουκουλάκη από την ΚΕΔ ήταν ένα πλήγμα. Για ποιον, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη, καθώς ο Κρητικός είχε ανοιχτά τα αυτιά του σε όλες τις μεριές. Τώρα το παιχνίδι θα γίνει διαφορετικά. Και σε υψηλότερο επίπεδο, αλλά και στην… πηγή. Με τα Κίτρινα ΜΜΕ, μάλιστα, να ξεκινούν ήδη τις μπηχτές για τις «επαφές του Περέιρα με μεγαλοπαράγοντα μεγάλης ομάδας». Φωτογραφίζοντας ευθέως την πλευρά ΠΑΟΚ.

Επιπλέον, μετά την οργανωμένη επίθεση κατά του Κοντονή από τα προσκείμενα στον ΠΑΟΚ ΜΜΕ, η κίτρινη επικοινωνία απάντησε άμεσα. Χαρακτηριστικό είναι το στοχευμένο δημοσίευμα της σημερινής «Ωρας», που σημειώνει πρωτοσέλιδα πως «…ξέχασαν γρήγορα τις προσπάθειες Κοντονή για κανονική δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο. Ούτε ο… Γκιρτζίκης δεν θα τα έλεγε αυτά»! Ενώ παράλληλα γνωστοποιείται η σφοδρή ενόχληση της ΑΕΚ για τον Σιδηρόπουλο και τη διαιτησία του στην Τρίπολη.

Και φτάσαμε στο προκείμενο. Διότι οι καλές προθέσεις πεθαίνουν όταν βγαίνει μπροστά το συμφέρον. Σαββίδης και Μελισσανίδης προφανώς και ποτέ δεν είχαν στο μυαλό τους να πάρουν την ΕΠΟ για το… καλό του ποδοσφαίρου. Αυτό δεν το πίστευαν ούτε οι κονδυλοφόροι που το επικοινωνούσαν, ασχέτως εάν διατράνωναν υπέρ αυτής της άποψης. Αυτό που ενδιαφέρει κάθε ισχυρό του ποδοσφαίρου είναι το δικό του καλό. Και το καλό του ενός αναγκαστικά είναι κακό για τον άλλον. Αρα, η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη. Και πλέον εξελίσσεται εντυπωσιακά μπροστά μας. Και δεν αποκλείεται να υπάρξουν πρωτόγνωρες «ομορφιές». Διότι τώρα «εχθρός» δεν είναι ο Ολυμπιακός; Αλλά οι ίδιοι που αποφάσισαν να ονομάσουν «εξυγίανση» τη δική του εποχή στην ΕΠΟ.

Let the games begin, λοιπόν. Απολαύστε υπεύθυνα τις Κυριακές που επέστρεψαν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ