Ο Λουτσέσκου υπολογίζει (και) για αριστερό μπακ τον Βιεϊρίνια!

Ο Λουτσέσκου υπολογίζει (και) για αριστερό μπακ τον Βιεϊρίνια!

Ο Μάριν Λέοβατς δεν ενθουσιάζει τον Λουτσέσκου, πιθανότατα θα φύγει τον Γενάρη, αλλά έως τότε ο Ρουμάνος τεχνικός σκέφτεται σοβαρά τη λύση του Αντελίνο...

Αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ για να γίνει ο ηγέτης του και να τον οδηγήσει στο Ιερό Δισκοπότηρο: την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κι όμως, η έως τώρα παρουσία του Αντελίνο Βιεϊρίνια δεν επιβεβαιώνει όσους με επιμονή και βεβαιότητα διατράνωναν το καλοκαίρι ότι «είναι ο παίκτης που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να πάρει τον τίτλο». Για την ακρίβεια, προς το παρόν ο Πορτογάλος δείχνει να είναι σκιά του παλιού καλού εαυτού του. Αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο.

Πριν επεκταθούμε, ας θυμηθούμε τι έγινε πρόσφατα στο Καραϊσκάκη. Βρισκόμαστε στο 79ο λεπτό. Ο Λουτσέσκου αποφασίζει κάτι περίεργο. Βγάζει από το γήπεδο τον αριστερό του μπακ, Μάρτιν Λέοβατς, βάζει τον Μπίσεσβαρ και αμέσως δίνει εντολή στον Βιεϊρίνια να μεταφερθεί στην αριστερή πλευρά και να αγωνιστεί σε θέση αριστερού μπακ για τα τελευταία 10-15 λεπτά της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό.

Κάποιος θα σκεφτεί ότι αποτελεί απλώς μία λύση ανάγκης, σε ένα ματς ειδικών συνθηκών, στο φινάλε ενός κρίσιμου αγώνα, στον οποίο ο ΠΑΟΚ έχανε και ο προπονητής προσπάθησε να κάνει τη δική του «ντρίμπλα» για να το… γυρίσει. Κι όμως, το πράγμα είναι πολύ πιο βαθύ από αυτό και δεν είναι διόλου τυχαία η απόφαση του Λουτσέσκου. Καθόλου, όμως…

Εξηγούμαστε… Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν θεωρεί παίκτη επιπέδου ΠΑΟΚ τον Λέοβατς, αλλά από τη στιγμή που δεν έχει άλλον, αναγκάζεται να τον βάζει. Πού κολλάει ο Βιεϊρίνια; Ο Λουτσέσκου, λοιπόν, φέρεται να έχει μεταφέρει στους ανθρώπους της διοίκησης του ΠΑΟΚ ότι ο Πορτογάλος μπορεί να αποδώσει πολύ καλά ως μπακ (και δη αριστερός!), ίσως και καλύτερα από τις θέσεις των εξτρέμ, ειδικά τώρα που ακόμη δεν είναι απολύτως έτοιμος αγωνιστικά.

Επιπλέον, για να… χωρέσουν στην ίδια 11άδα και οι Κάμπος, Μακ, είναι απαραίτητο κάποιος εκ των τριών να μετατοπιστεί. Παρότι, λοιπόν, ο Βιεϊρίνια είναι ένας από τους πλέον ακριβοπληρωμένους παίκτες του ρόστερ, είναι ο μόνος που μπορεί να παίξει και… αλλού. Ωστόσο, λίγοι θα μπορούσαν να σκεφτούν ότι αυτό το «αλλού» θα ήταν στη θέση του αριστερού μπακ… Κι όμως, έτσι έχουν τα πράγματα.

Ο Βιεϊρίνια γνωρίζει τις σκέψεις του προπονητή του και φυσικά δεν… πετάει τη σκούφια του για το συγκεκριμένο γεγονός. Αλλά γνωρίζει ότι η ομάδα του βρίσκεται σε αναζήτηση… κανονικού αριστερού μπακ και ότι υπάρχουν προχωρημένες επαφές με τον «εκλεκτό», οπότε είναι πιθανό να γλιτώσει την «ταλαιπωρία».

Το οξύμωρο στην περίπτωση του Βιεϊρίνια είναι ότι ο Πορτογάλος δεν έχει αγωνιστεί ποτέ ως αριστερό μπακ. Για την ακρίβεια, σε σύνολο 343 αγώνων στην καριέρα του, ο Αντελίνο έχει αγωνιστεί μόλις μία φορά από την αρχή ενός αγώνα σε θέση αριστερού μπακ (σ.σ. 11/09/2014, Βόλφσμπουργκ-Αμβούργο 2-0). Στη Βόλφσμπουργκ πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της παρουσίας του αγωνιζόμενος ως δεξιός μπακ, ενώ μόνο κατά συνθήκη είχε πάρει λεπτά συμμετοχής στη συγκεκριμένη θέση, στη διάρκεια αγώνων!

Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε και αναλυτικά σε ποιες θέσεις έχει αγωνιστεί στη διάρκεια της καριέρας του ο (ευπροσάρμοστος, είναι η αλήθεια) Πορτογάλος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ