Ιβάν, Αχιλλέας-Θωμάς και Δημήτρης

Ιβάν, Αχιλλέας-Θωμάς και Δημήτρης

Η ΑΕΚ που φώναζε ότι τα πρωταθλήματα δεν πρέπει να κερδίζονται στα χαρτιά. Ο καινούργιος φίλος τους ο Κοκκαλιάρης κι ο Αχιλλέας, ανάμεσα σε Δημήτρη και Ιβάν.

Πριν δέκα χρόνια, ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι της ΑΕΚ είχαν ξεσηκωθεί με την υπόθεση Βάλνερ: τα πρωταθλήματα, έλεγαν, δεν πρέπει να κερδίζονται στα χαρτιά. Ποιος δεν θυμάται τον ανένδοτο αγώνα του Ντέμη Νικολαΐδη κατά του Βασίλη Γκαγκάτση (αλλά όχι και κατά του CAS που έκρινε τελεσίδικα το θέμα);

Σήμερα, η ΑΕΚ είναι πέντε βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό, με τους τρεις να έχουν κερδηθεί «στα χαρτιά». Λόγω της αφαίρεσης βαθμών από τον ΠΑΟΚ. Δεν λέμε για τους βαθμούς που θα μπορούσε να πάρει ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο τον Ολυμπιακό και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει. Λέμε για τους τρεις που του αφαιρέθηκαν γιατί παραβίασε μια διάταξη του ΚΑΠ, σαν αυτή που είχε παραβιάσει η Καλαμαριά πριν δέκα χρόνια (όπως τουλάχιστον έκρινε τελεσίδικα το CAS κι όχι η «παράγκα της ΕΠΟ» του Βασίλη Γκαγκάτση).

Που είναι οι χρήστες στα φόρουμ της ΑΕΚ να πουν, «εμείς πρωτάθλημα στα χαρτιά δεν θέλουμε. Διπλό στη Τούμπα κι είναι δικό μας παλικαρίσια». Που είναι η πάντα ηθική και αριστερή Ορίτζιναλ; Είδε κάποιος κανένα πρωτοσέλιδο της Ώρας να λέει «τα πρωταθλήματα κερδίζονται στα γήπεδα»; Ο Ντέμης ο Νικολαΐδης, που πάντα θυμάται την ΑΕΚ στις μεγάλες της στιγμές, έκανε καμία σχετική ανάρτηση στο Facebook; Τον μόνο που δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει για υποκρισία είναι ο Τίγρης: στην υπόθεση Βάλνερ είχε παραμείνει τουμπεκής. Αμίλητος.

Που είναι το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της ΑΕΚ; Την ίδια ώρα η ΑΕΚ που έκανε σημαία το μότο «το πρωτάθλημα στα γήπεδα» στην περίφημη χρονιά του Βάλνερ, δεν έχει τώρα κανένα απολύτως πρόβλημα όταν οι δύο συνδιεκδικητές της, έχουν ήδη τιμωρηθεί με -3 ο καθένας. Με την βαθμολογία να είναι διαμορφωμένη εκτός γηπέδων. Από την στιγμή που αποφάσισε το δικαστήριο δεν γίνεται να μην γίνει δεκτή η απόφαση του. Μόνο ο ΠΑΟΚ το κάνει και βάζει νέα ήθη και έθιμα στο «τραπέζι». Και τότε όμως οι κανονισμοί είχαν παραβιαστεί με την αντικανονική συμμετοχή του Βάλνερ, αλλά τότε σύμφερε να μιλάμε για τα γήπεδα. Και τότε μάλιστα, δεν είχαν αποφασίσει μόνο τα ελληνικά δικαστήρια αλλά και το CAS. Εκτός αν κι αυτό το έλεγχε ο Ολυμπιακός. Ιδιαίτερα αποκαλυπτική είναι η ανακοίνωση της Ορίτζιναλ.

«Η ΑΕΚ δεν έχει κερδίσει ούτε μισό βαθμό στα χαρτιά και τις αίθουσες των δικαστηρίων».
Σωστό ως εδώ. Η ΑΕΚ δεν έχει κερδίσει βαθμούς, έχει όμως χάσει ο ΠΑΟΚ, που είναι το ίδιο. Έχει χάσει ο Ολυμπιακός. Κι ήθελε και να κερδίσει πρωτάθλημα στα χαρτιά, τότε με τα ούρα του Τσίγκοφ. Κυρίως όμως, η ΑΕΚ έχει χάσει βαθμούς στα χαρτιά, όταν κάποιοι οπαδοί της μπήκαν στο γήπεδο και διέκοψαν έναν αγώνα με τον Πανθρακικό, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της ομάδας. Όταν είχαν μπούκαρε οι ίδιοι για να πέσει η ΑΕΚ στα σίγουρα. Για να γίνουν τα χρέη ζερό, επανέλθει μετά βαίων και κλάδων ο διοικητικός ηγέτης.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση της Ορίτζιναλ κατηγορώντας τον ΠΑΟΚ: δεν έχουν κανένα ηθικό φραγμό να αντιγράψουν επ’ακριβώς τις τακτικές και τις συνήθειες του κατεστημένου του Πειραιά. ΙΔΙΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΚΑΡΜΠΟΝ! Σαν νέος Σωκράτης. Μάλιστα, Και ποιον χρησιμοποίησε ο Σωκράτης; Μήπως το Θωμά, αυτόν που χρησιμοποιούμε κι εμείς τώρα; Αλλά ξέχασα, Όπως δεν έβλεπε κανέναν Μπάγεβιτς στον πάγκο ο Χατζηχρήστος το 2008 γιατί ήταν»αόρατος», έτσι δε και τώρα δεν βλέπουν και κανένα Θωμά Μητρόπουλο στις φωτογραφίες δίπλα στο Δημήτρη Μελισσανίδη. Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα μπορεί να μην είναι τυφλή, οι οπαδοί όμως είναι σίγουρα.

Με δεδομένο, ότι ο Θωμάς, επανήλθε στα πράγματα, μέσω της τίμιας ΑΕΚ, επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά το ρηθέν υπό του Κοκαλιάρη στον Χρήστο Πανόπουλο, στις κασέτες της πρώτης παράγκας: «Παίρνεις χαμπάρι τι λέμε, ρε περίεργε; Απλά είναι τα πράγματα. Το ζητούμενο είναι ότι όλοι θέλουν ισονομία, όταν είναι στην απ’ έξω. Είναι σαν να μου λες ότι ο κόσμος μπορεί να υπάρξει χωρίς πουτάνες. Δεν γίνεται αδελφέ». Όσο για τη περιβόητη Συμμαχία και τις αγκαλιές και φιλιά του Ιβαν με τον Δημήτρη, ισχύει αυτό που έχει πει ο λαός: «αν δεν ταιριάζανε, δεν θα συμπεθεριάζανε».

Και μιας κι αναφέραμε το Θωμά: πόσα πύρινα άρθρα είδαμε στις εφημερίδες της ΑΕΚ για τα κολλητιλίκια και τις φωτογραφίες του Τίγρη με τον πρώην παραγκάρχη του Ολυμπιακού; Πόσοι χρήστες στα φόρουμ εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους όταν ο Αχιλλέας Μπέος, κόκκινο πανί για τους φιλάθλους της ΑΕΚ, δήλωσε πρόσφατα: «Και με τους δύο (Μελισσανίδη-Σαββίδη) υπάρχει εκτίμηση, τον έναν τον ξέρω 25 χρόνια και τον άλλον τρία-τέσσερα. Και με τους δύο υπάρχει εκτίμηση»; Πόσο τιμητική είναι για Μελισσανίδη-Σαββίδη η φιλία με τον Αχιλλέα Μπέο; Η αμοιβαία εκτίμηση. Σε τι μπορεί να τους φανεί χρήσιμος; Ποιές υπηρεσίες μπορεί να προσφέρει; Πόσες ανακοινώσεις έβγαλε η Ορίτζιναλ που κυνηγούσε το μακαρίτη τον Μάκη προφανώς για λόγους ηθικής και μόνο κι όχι γιατί τους είχε κόψει το χαρτζιλίκι; Και εν πάση περιπτώσει, που είναι το «ηθικό πλεονέκτημα» της ΑΕΚ; Κάνει παρέα στα σκουπίδια με αυτό του Σύριζα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ