Υπερηφάνεια, Θωμάς και Γιαννάκης

Υπερηφάνεια, Θωμάς και Γιαννάκης

Το φως φανάρι, ότι η απόφαση για τον ΠΑΟΚ θα έπεφτε. Το «δίκαιο» και «ηθικό», Η γυριστή του Μελισσανίδη για την Τούμπα και η υπερηφάνεια της ΑΕΚ με Θωμά Μητρόπουλο-Γιανννάκη Παπαδόπουλο.

Οταν μαζεύονται Σάββατο μεσημέρι τρεις δικαστές για να βγάλουν απόφαση, κι όταν συσκέπτονται επί ώρες, σαν τους πολιτικούς αρχηγούς για τα μνημόνια, δεν θέλει και πολύ μυαλό να καταλάβεις που πάει το πράγμα. Αν ήταν να γίνει το ματς στην Τούμπα χωρίς κόσμο, δεν μπορούσε να γίνει η διάσκεψη Δευτέρα, να πάνε κι αυτοί οι δόλιοι δικαστές ένα θέατρο ή σε μια ταβέρνα Σάββατο βράδυ; Όσες πιθανότητες υπήρχαν τα συμβούλια πολιτικών αρχηγών υπό τον Παπούλια το 2011 να οδηγήσουν σε ρήξη με τους Ευρωπαίους, άλλο τόσο υπήρχε πιθανότητα να παραμείνει η απόφαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής. Μόνο χαζός θα πίστευε το αντίθετο.

Τον Δημήτρη Μελισσανίδη μόνο χαζό δεν τον λες. Γι’ αυτό και, χθες το μεσημέρι, ανακάλεσε την προ διημέρου απόφασή του να ανέβει ως επικεφαλής της αποστολής της ΑΕΚ στην Τούμπα -προκειμένου (λέει) να αποφευχθούν αντιδράσεις λόγω της τεταμένης ατμόσφαιρας. Δηλαδή θέλουνε να μας πούνε, ότι πριν δύο μέρες η ατμόσφαιρα δεν ήταν τεταμένη; Η ανακοίνωση της Ορίτζιναλ πριν τρεις μέρες στην οποία χαρακτήριζε την ομάδα του ΠΑΟΚ «μπουρδελάκι» και τους οπαδούς του «μίζερους και κομπλεξικούς», «μπουγάτσες με «ήθος»» και «ζάβλακες του βορρά» ήταν προφανώς στα πλαίσια της καλώς εννοούμενης καζούρας, κάτι σαν τους «ρουλαλάδες» της Θύρας 13 που τραγουδούσαν «Ολυμπίκ ντε κουρελέ». Εξάλλου, ποτέ δεΝ θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ολόκληρος Τίγρης, ως «Φιλιππίδης».

Πολύ σωστή ήταν η ανακοίνωση του υπεύθυνου επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, σε ήπιους πάντα τόνους (σε αντίθεση με την ανακοίνωση της Ορίτζιναλ, η οποία λειτουργεί πάντα αυτόνομα και ανεξάρτητα από την ΠΑΕ). Όπως λέει ο Ανδρέας Δημάτος «το τι είναι δίκαιο και τι είναι ηθικό ο καθένας το αντιλαμβάνεται με τον δικό του τρόπο». Για παράδειγμα το πέναλτι του Βάτσιου με τη Λαμία άλλοι το αντιλαμβάνονται ως πέναλτι κι άλλοι όχι. Καθώς και το ότι ο Καλφόγλου κράτησε κάτω τη σημαία στο δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ πέρσι στο Βόλο, άλλοι το αντιλαμβάνονται ως δίκαιο και ηθικό κι άλλοι όχι.

Πολύ σωστά επίσης αναφέρει η ανακοίνωση ότι «για μια περήφανη ομάδα σαν την ΑΕΚ υπάρχει μόνο το γήπεδο». Κι όχι μόνο γιατί αποδείχθηκε ότι, εκτός γηπέδου, τον Θωμά Μητρόπουλο και τον Γιαννάκη τον Παπαδόπουλο η Αρκούδα τους είχε για πρωινό. Κυρίως όμως γιατί τα παλιόπαιδα που ασχολούνται με τα όσα θα γίνουν στις δικαστικές αίθουσες, καμιά φορά ασχολούνται και με το τι θα γίνει μες στις τέσσερις γραμμές. Κάτι θα έχει πάρει τ’ αυτί τους στην ΑΕΚ για μια ήττα με βαρύ σκορ στο ΟΑΚΑ (με τον ίδιο προπονητή στον πάγκο), όταν είχαν καταγραφεί κάποιες περίεργες συνομιλίες με μάνατζερ ξένων παικτών της ΑΕΚ. Όταν μια ομάδα έχει πολλούς ξένους με χαμηλά συμβόλαια και δανεικούς, όλη η προσοχή πρέπει όντως να είναι μες στο γήπεδο. Γιατί, δυστυχώς, δεν έχουν όλοι τον ίδιο κώδικα ηθικής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ