Ο σεβαστικός κύριος Αλεξιάδης και μία Εθνική κατά παραγγελία ΠΑΟΚ

Ο σεβαστικός κύριος Αλεξιάδης και μία Εθνική κατά παραγγελία ΠΑΟΚ

Ο κ. Αλέξανδρός Αλεξιάδης εισέρχεται στην εξίσωση όταν, κατόπιν της προβλεπόμενης διαδικασίας, τοποθετείται προπονητής στην εθνική ομάδα Παίδων (U-17) ως new entry περίπτωση την οποία συνοδεύει η απαραίτητη μυθολογία για την «καταπληκτική δουλειά στις υποδομές του Δικεφάλου».

Η υπόθεση θα ήταν μια ακόμη από εκείνες τις αστείες του παραδοσιακού ποδοσφαιρικού νεποτισμού στις εθνικές ομάδες (ξεκίνησε από τότε που μια κλήση στην εθνική ομάδα ισοδυναμούσε με ένα τενεκέ τουλουμοτύρι), που καταλήγουν, εξαιτίας της απύθμενης βλακείας των πρωταγωνιστών τους, σε ποδοσφαιρικά ανέκδοτα, αν δεν ήταν μια πάρα πολύ σοβαρή ιστορία για την ΕΠΟ, για τις εθνικές ομάδες, για όσους εισηγούνται τους προπονητές που θα ασχοληθούν με κάθε εθνική ομάδα, για την Εκτελεστική Επιτροπή (λέμε τώρα!!!) και, εν τέλει, για τον ίδιον το Πρόεδρο της ΕΠΟ, τον κ. Θόδωρο Ζαγοράκη.

Εξηγούμαι: την Κυριακή 18.07.2021 η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων, η οποία υιοθέτησε σχετική πρόταση του Τεχνικού Διευθυντή του Κώστα Κωνσταντινίδη αποφάσισε να ορίσει τους προπονητές των λεγόμενων «μικρών εθνικών ομάδων» έως 30.06.2022. Της Επιτροπής των Εθνικών Ομάδων ηγείται ( τρόπος του λέγειν) ο κ. Παπαχρήστος, εξ της πασίγνωστης ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανία ορμώμενος και «δεύτερο χέρι» είναι ο κ., Άγγελος Δανιήλ, εκ της ομόρου ΕΠΣ Αχαϊας προερχόμενος, γνωστής οπαδικής προτίμησης και οι δύο άρτι εκλεγέντες στην ΕΕ της ΕΠΟ.

Τεχνικός Διευθυντής των Εθνικών Ομάδων είναι ο κ. Κώστας Κωνσταντινίδης, παλαιός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ (και του Παναθηναϊκού), της γνωστής βορειοελλαδίτικης οικογενείας των απανταχού ΠΑΟΚτζήδων, επιλογή του ΠΑΟΚ για τη θέση που κατέχει στην ΕΠΟ παλαιόθεν.

Ο κ. Αλέξανδρός Αλεξιάδης εισέρχεται στην εξίσωση όταν, κατόπιν της προβλεπόμενης διαδικασίας, τοποθετείται προπονητής στην εθνική ομάδα Παίδων (U-17) ως new entry περίπτωση την οποία συνοδεύει η απαραίτητη μυθολογία για την «καταπληκτική δουλειά στις υποδομές του Δικεφάλου». Η απορία « αφού κάνει τόσο καλή δουλειά στις υποδομές του ΠΑΟΚ γιατί φεύγει για να πάρει μια θέση με σύμβαση ενός χρόνου στην εθνική ομάδα;» δεν βρήκε, εκείνη την Κυριακή, καμία απάντηση.

Κρίθηκε μάλιστα τόσο μεγάλη επιτυχία η συνεργασία των εθνικών ομάδων με τον κ. Αλέξανδρο Αλεξιάδη που στις 22 Ιουλίου στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ ( epo.gr) δημοσιοποιείται δήλωση του κ. Αλεξιάδη με την ευκαιρία της συνεργασίας του και φιλοξενείται συνηγορία του κ. Κωνσταντινίδη υπέρ του ταλέντου και της αξιοσύνης του κ. Αλεξιάδη.

Ο κ. Αλεξιάδης φροντίζει να ευχαριστήσει «όλες τις ομάδες που συνεργάστηκε και ιδιαίτερα την τελευταία τριετία που τον βοήθησαν να εξελιχθεί ως προπονητής» και ο κ. Κωνσταντινίδης υπερθεματίζει υπέρ του κ. Αλεξιάδη υποστηρίζοντας ότι «είναι άριστος γνώστης των τελευταία γενιών Ελλήνων ποδοσφαιριστών».

Που εργάστηκε την «τελευταία τριετία» ο κ. Αλεξιάδης; Στις ομάδες υποδομής του ΠΑΟΚ, στον οποίο ήταν προπονητής από το 2014 έως το 2016 και επανήλθε από το 2018 έως το 2021.

Α! Όλα κι όλα ο κ. Αλεξιάδης το τιμάει το χέρι που του δίνει ψωμί να φάει και όταν βρει ευκαιρία, όπως τώρα παραδείγματος χάριν, θα την πει την καλή του την κουβέντα για το πρώην αφεντικό να μην λένε στην Τούμπα ότι είναι αχάριστος!!!

Η πρώτη ενέργεια του κ. Αλεξιάδη ως προπονητής της Εθνικής Ομάδας Παίδων ήταν να απευθύνει πρόσκληση σε 25 ποδοσφαιριστές αυτής της ηλικίας για να ξεκινήσει η προετοιμασία της ενόψει των υποχρεώσεων της για τις διοργανώσεις της UEFA της νέας περιόδου.

Σε αυτούς τους 25 ποδοσφαιριστές που ανακοίνωσε οι εννιά (9) προέρχονται από τον ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει «γραμμή» της ενδεκάδας που να μην έχει ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ!

Στις κλήσεις των αμυντικών μάλιστα στους έντεκα (11) που κλήθηκαν οι πέντε (5) είναι του ΠΑΟΚ!!!

Το 30% της εθνικής ομάδας Παίδων προέρχεται από τον ΠΑΟΚ στο τέλος ενός πρωταθλήματος που ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικό και το κατέκτησε η νομάδα παίδων του Ατρομήτου! Πόδοι ποδοσφαιριστές κλήθηκαν από την πρωταθλήτρια νομάδα; Δύο (2) όλοι κι όλοι … Η δευτεραθλήτρια ομάδα έχει στο σύνολο των 25 ποδοσφαιριστών 450% περισσότερους ποδοσφαιριστές από την πρωταθλήτρια!!! Εντάξει, τέτοιο κόλπο ούτε ο μάγος Μέρλιν δεν είχε σκεφτεί!

Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό για να μείνει έτσι ή να καλυφθεί από τη δήθεν αξιολογική κρίση του προπονητή, που κάλεσε στην εθνική ομάδα ακόμη και αναπληρωματικούς αμυντικούς από την ομάδα που μέχρι πριν λίγο προπονούσε, τον ΠΑΟΚ!!!

Δεν θέλω να υπονοήσω ( είναι εύκολο να το κάνω) ότι η ιστορία βρωμάει μανατζεριλίκι, γιατί όντως βρωμάει!!! Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπορεί αυτή να είναι λειτουργία εθνικής ομάδας, πολύ περισσότερο σε αυτές τις ηλικίες που ψάχνουμε να μπολιαστούν τα παιδιά με την ιδέα της αξιοκρατίας και της ισότιμης αντιμετώπισης.

Ο κ. Αλεξιάδης είτε δεν κατάλαβε που βρίσκεται, είτε κακώς του τα είπαν. Και στις δύο περιπτώσεις καλό είναι να διευκολύνει την κατάσταση.

Κύριε Ζαγοράκη, ο λόγος πλέον είναι σε σας. Αυτή η ιστορία δεν μπορεί να περάσει έτσι. Σε διαφορετική περίπτωση θα είστε συνένοχος!!! Πάρτε τις αποφάσεις σας…

Υ.Γ. Μην τολμήσετε να κατεβάσετε από το site της ΕΠΟ τις δηλώσεις των κ.κ. Αλεξιάδη και Κωνσταντινίδη στις 22 Ιουλίου 2021 και ώρα 12.33 τις έχω αντιγράψει και αποθηκεύσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ