Δεν μπορεί άλλο να κάνει τα στραβά μάτια η Κυβέρνηση

Δεν μπορεί άλλο να κάνει τα στραβά μάτια η Κυβέρνηση

Δεν έχει άλλη επιλογή η κυβέρνηση από το να πάρει στα χέρια της την βόμβα που της έτυχε και να την απασφαλίσει, εγγυώμενη ταυτόχρονα ένα διαφορετικό μέλλον για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο πάτος του βαρελιού τρύπησε! Πλέον, τίποτε και κανένας από την ποδοσφαιρική ιεραρχία δεν μπορεί να διασώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο! Το άθλημα κατευθύνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς την τελική πρόσκρουση, η επαγγελματική Λίγκα είναι χαμένη στο διάστημα των δήθεν κανονιστικών διαδικασιών, ομάδες εκβιαστών διαχειρίζονται τις τύχες του αθλήματος, Ομοσπονδία δεν υφίσταται ούτε για αστείο, μια καταχνιά έχει σκεπάσει τα πάντα.

Η αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος, επειδή μια ομάδα έξι (6) ΠΑΕ δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο σε ένα καθεστώς ελεύθερης αγοράς, συνιστά ένα αποτέλεσμα στυγνού εκβιασμού, κάποιοι έχουν αυτοανακηρυχτεί νταβατζήδες της Λίγκας, για κάποιους το πρωτάθλημα είναι η ασφαλής οδός για την προσωπική κονόμα, αν η συνθήκη αυτή δεν εξυπηρετείται όπως οι ίδιοι έχουν αποφασίσει και επιθυμούν, τότε γαία πυρί μιχθήτω. Τα υπόλοιπα είναι για τους γραφικούς και τους εραστές των διαδικασιών!

Το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο τελεί σε καθεστώς αιχμαλωσίας από μία οργανωμένη ομάδα συμφερόντων, η οποία εκμεταλλεύεται την τυπολατρεία των καταστατικών διατάξεων και των κανονιστικών προβλέψεων και επ’ αυτών έχει σχεδιάσει να ικανοποιήσει τα προσωπικά συμφέροντα των αφεντικών των ομάδων που τη συγκροτούν.

Επείγει να βρεθεί απέναντι στην ομάδα αυτή των ΠΑΕ ( ο Θεός να τις κάνει) μια γρήγορη, σκληρή και ασφαλής απάντηση, η οποία και την έναρξη του πρωταθλήματος να διασφαλίσει και την ομαλή του εξέλιξη να εγγυηθεί και να αντιμετωπίσει ευθέως κάθε εκβιασμό σε βάρος του ελληνικού ποδοσφαίρου από οπουδήποτε κι αν προέρχεται.

Η Λίγκα αδυνατεί παντελώς να ασκήσει τον κυριαρχικό της ρόλο, κατάντησε φωλιά εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων και είναι, αφετηριακά από την ίδρυση της, οργανωτικά ανίκανη για οποιαδήποτε πρωτοβουλία.

Η ΕΠΟ (εδώ γελάνε!) ζει σε άλλο πλανήτη, διαφεντεύεται από κάτι Φύτρες και κάτι Δανιήλ, ασχολείται με ένα Φιλιππούση που τον βρίζουν όλοι κι αυτοί που τον πρότειναν, επιβιώνει λόγω συνήθειας, είναι νεκρή στην ουσία απλώς κάποιοι έχουν ξεχάσει να της το πούνε.

Οι συνθήκες που διαμορφώνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο οδηγούν, αντικειμενικά, στην ευθύνη της πολιτείας, της κυβέρνησης που την εκφράζει και την λειτουργεί και στο Μέγαρο Μαξίμου που διαχειρίζεται τις κυβερνητικές υποθέσεις.

Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξαν τόσες πολλές και τόσο ευνοϊκές συνθήκες για να αποφασίσει μια κυβέρνηση να ασκήσει άμεσα και ολοκληρωτικά τον εποπτικό της ρόλο, να αναλάβει η ίδια την ευθύνη της λειτουργίας των ποδοσφαιρικών θεσμών, να ασκήσει τις εξουσίες που διαθέτει και να λάβει τη μεγάλη απόφαση να καταργήσει τη σημερινή τάξη πραγμάτων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να την επανασχεδιάσει και να την επιβάλλει σε όλους.

Με το σημερινό χάος απέναντι της και τα ιδιοτελή συμφέροντα ιστορικών ποδοσφαιροπατέρων να έχουν καταπνίξει κάθε λογική και κάθε προοπτική στο άθλημα το τελευταίο που μπορεί να απασχολήσει την κυβέρνηση είναι οι πιθανές αντιρρήσεις μερικών ερευνώμενων καθημερινά από την ελβετική αστυνομία δήθεν υπερασπιστών ενός πανταχόθεν διαβλητού και ανύπαρκτου ποδοσφαιρικού αυτοδιοίκητου.

Οφείλει η κυβέρνηση να ενημερώσει τις διεθνείς ομοσπονδίες για τις αποφάσεις της, έως εκεί, τα υπόλοιπα είναι δικό της έργο για να διασώσει ό,τι μπορεί να διασωθεί απέναντι στην τέλεια καταιγίδα που έχει ήδη ξεκινήσει και εκδηλώνεται στο άθλημα.

Έχει και μια άλλη υποχρέωση η κυβέρνηση: να ενημερώσει τους Big 4 και να ζητήσει, διευκρινιστικά και μόνο, την διαθεσιμότητα τους αν επιθυμούν να συστρατευθούν, οι ίδιοι και δυο-τρεις ακόμη, στις αποφάσεις της ή θα σταθούν απέναντι.

Οι διαδικασία αυτή κάλλιστα ολοκληρώνεται σε ένα διήμερο και στη συνέχεια αλλάζουν όλα. Καταργείται αμέσως η Super League με τη μορφή που έχει σήμερα, τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος αναλαμβάνει η ΕΠΟ δια του προέδρου της (και όσων ο ίδιος επιλέξει να στηριχτεί), η κυβέρνηση εποπτεύει απλώς και εγγυάται την διοργάνωση η οποία ξεκινάει κανονικότατα, εξελίσσεται ομαλότατα και, ταυτόχρονα, εξελίσσονται οι διαδικασίες για να επαναδομηθεί συνολικά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα σε νέες βάσεις, ανάλογες με αυτές των προηγμένων ποδοσφαιρικά χωρών.

Νέοι όροι, νέες προϋποθέσεις, νέες οικονομικές, διοικητικές, αθλητικές παράμετροι και παράμετροι υποδομής, κίνητρα υπέρ της συμμετοχής επιχειρηματιών πρώτης γραμμής περιγράφουν ένα πλαίσιο για ένα νέο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, που θα έχει όλα τα εφόδια για να ξεφύγει από τη σημερινή αλητεία, από το νταβατζιλίκι και από την αιχμαλωσία μερικών διαχρονικών νονών.

Δεν έχει άλλη επιλογή η κυβέρνηση από το να πάρει στα χέρια της την βόμβα που της έτυχε και να την απασφαλίσει, εγγυώμενη ταυτόχρονα ένα διαφορετικό μέλλον για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε αυτή την απόφαση της είναι βέβαιο πως θα έχει μαζί της όλους που εξακολουθούν, σε πείσμα των λαμόγιων και των στοιχηματζήδων, να ονειρεύονται ένα κανονικό ποδόσφαιρο σε κανονικά ελληνικά γήπεδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ