ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Η Κυριακή του ντέρμπι και του Μάκη Γκαγκάτση

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Η Κυριακή του ντέρμπι και του Μάκη Γκαγκάτση

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και στη μέση ο "εκλεκτός" του Ιβάν Σαββίδη. Δύο χρόνια μετά και τίποτα δεν είναι όπως παλιά

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΟK στο ΟΑΚΑ, ματς που αποδείχθηκε κομβικό για τις εξελίξεις στον Δικέφαλο του Βορρά. Εκείνο τον Ιανουάριο του 2016 έμπαινε στην τελική του ευθεία η πιο σημαντική διοικητική αναδιάρθρωση στην εποχή Σαββίδη.

Ο Κύπριος πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιάκωβος Αγγελίδης αποχαιρετούσε λίγες ημέρες μετά την ήττα της ομάδας του στην Αθήνα (1-0 με γκολ του Βάργκας στο 33’) τους συνεργάτες του, ενώ το ίδιο θα έκανε και ο τεχνικός διευθυντής του Δικέφαλου του Βορρά, Φρανκ Άρνεσεν, και ακολούθως και ο προπονητής της ομάδας, Ιγκόρ Τούντορ.

Ήταν μια περίεργη εποχή για τον ΠΑΟΚ, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο διεκδικούσε ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Νίκος Βεζυρτζής. Μάλιστα σε εκείνο το ματς με την ΑΕΚ θα έκανε το ντεμπούτο του και ο Μάρκος Βελλίδης, ο οποίος είχε αποκτηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα από τα Γιάννινα.

Μια συμβολική μεταγραφή, η οποία «ακύρωνε» τον Ρόμπιν Όλσεν που είχε αποκτηθεί έξι μήνες νωρίτερα και είχε «χρεωθεί» στον Άρνεσεν.

Ήταν μια εποχή που σηματοδοτούσε το τέλος της εσωτερικής διαμάχης στον ΠΑΟΚ. Ο επικοινωνιακός μηχανισμός που λειτουργούσε υπό τον Σαββίδη, είχε καταφέρει να «ακυρώσει» όλες τις επιλογές του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ.

Άσχετα που σήμερα ο Βελλίδης, ο οποίος κόστισε γύρω στις 700.000 ευρώ για να αποκτηθεί με τετραετές συμβόλαιο που θα του απέφερε 250.000 ευρώ ετησίως όπως ανέφεραν τα δημοσιεύματα της εποχής, έχει επιστρέψει στα Γιάννινα, ενώ ο 27χρονος Όλσεν είναι πια βασικός τερματοφύλακας της εθνικής Σουηδίας έχοντας πανηγυρίσει δύο συνεχόμενα νταμπλ με την Κοπεγχάγη με την οποία πέρυσι έζησε την εμπειρία της συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ εφέτος έχει εξίσου καλή πορεία με την ομάδα του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτά είναι λεπτομέρειες…

Εκείνη την εποχή λοιπόν, οι Αγγελίδης και Άρνεσεν παρακολουθούσαν το ντέρμπι με την ΑΕΚ από τις θέσεις που τους παραχωρήθηκαν κοντά στη διοίκηση της ΑΕΚ, καθώς προφανώς ένιωθαν ξένα σώματα με τα υπόλοιπα στελέχη του ΠΑΟΚ που ήταν συγκεντρωμένα στη σουίτα των φιλοξενούμενων στο ΟΑΚΑ.

Ήταν η εποχή που ο Σαββίδης επιχειρούσε το τελευταίο – μέχρι σήμερα – διοικητικό στοίχημα, φέρνοντας στην Τούμπα τον Λούμπος Μίχελ. Τότε ως υπεύθυνο διεθνών σχέσεων, καθώς για πρόεδρος πήγαινε ολοταχώς ο Βεζυρτζής. Ακολούθως ως τεχνικός διευθυντής όταν αποχωρούσε ο Άρνεσεν. Και μετά προέκυψε και πρόεδρος με τον Βεζυρτζή να αποχωρεί απογοητευμένος.

Ήταν η εποχή που ο Μάκης Γκαγκάτσης είχε ξεκινήσει να «τρέχει» το πρότζεκτ για την αλλαγή διοίκησης στην ΕΠΟ και είχε προχωρήσει μάλιστα τις επαφές του με τον τότε γενικό διευθυντή της ΑΕΚ Αλέξη Δέδε. Ήταν η εποχή που στο «κόλπο» ήταν και ο Παναθηναϊκός. Γενικώς ήταν η εποχή που ο Σαββίδης είχε πειστεί ότι για να πετύχει θα πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο που του υποδείκνυε ο περίγυρος. Τουλάχιστον ο «συντονισμένος» περίγυρος.

Και φτάσαμε πάλι σε ημέρα ντέρμπι με την ΑΕΚ. Σχεδόν δύο χρόνια μετά. Η ΕΠΟ έχει αλλάξει «χέρια», ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει διοικητικά, αλλά η κρίση του χτυπάει και πάλι την πόρτα.

Η σημερινή Κυριακή είναι σίγουρα μια από τις πιο δύσκολες, αν όχι η πιο δύσκολη για τον Μάκη Γκαγκάτση, ο οποίος έχει χρεωθεί κατά κάποιους ή έχει πιστωθεί κατά κάποιους άλλους, την διαχείριση των εξελίξεων στα διοικητικά όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι φανταχτερές φιλοξενίες ένθεν κακείθεν των διοικητικών ηγετών ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ανήκουν στο παρελθόν, καθώς οι σχέσεις των δύο πλευρών δεν είναι και στο καλύτερο δυνατό σημείο τους. Κάποιοι λένε μάλιστα ότι ο πόλεμος χαρακωμάτων έχει ήδη ξεκινήσει στο παρασκήνιο. Αν μάλιστα η μπάλα κάνει τα… δικά της στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ και ο Αρετόπουλος τα «δικά του», τότε αυτός ο πόλεμος θα έρθει και στο προσκήνιο.

Στον ΠΑΟΚ φυσικά, η… επετηρίδα των διώξεων δείχνει ήδη τον Λούμπος Μίχελ ως επόμενο «θύμα» και τον συνήθη ύποπτο σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση εκάστοτε προπονητή, ρόλο που έχει ανατεθεί τους τελευταίους μήνες στον Ράζβαν Λουτσέσκου να είναι επόμενος.

Όπως και να ‘χει πάντως αυτό που καταλαβαίνει κανείς εύκολα είναι ότι στην περίπτωση που αρχίσουν τα… όργανα θα αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι όσοι οδήγησαν τον Σαββίδη σε αυτό το γαϊτανάκι των «χαμένων» στελεχών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ