Σύσκεψη δεσμευμένων και… αδέσμευτων για τη σωτηρία της εικόνας του Ιβάν

Σύσκεψη δεσμευμένων και… αδέσμευτων για τη σωτηρία της εικόνας του Ιβάν

Στο κανάλι «Ε» συγκεντρώθηκαν τα μεγαλοστελέχη και οι επικοινωνιολόγοι που καλούνται να βγάλουν το φίδι απ' την τρύπα και να αλλάξουν το σκηνικό που έχει πλήξει ανεπανόρθωτα το ίματζ του Σαββίδη. Παρόν στη σύσκεψη και ο διευθυντής του σάιτ της ασπρόμαυρης… αλήθειας. Εκπληξη η απουσία του Μένιου Φουρθιώτη…

Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι εξόχως σοβαρά. Δεν είναι παίξε – γέλασε. Ο Ιβάν Σαββίδης και το σιδερικό του έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου. Δυο και τρεις φορές μίνιμουμ. Βλέπετε δεν είναι μόνο η πρώτες φωτογραφίες που «διαφήμισαν» την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου και της υποτιθέμενης εξυγίανσης στα πέρατα του πλανήτη, αλλά και οι άμεσες αντιδράσεις των διεθνών ομοσπονδιών FIFA και UEFA που οδήγησαν την κυβέρνηση να βάλει «λουκέτο». Ειδήσεις που ανακυκλώθηκαν όπως ήταν αναμενόμενο και διανθίστηκαν με τις ανάλογες φωτογραφίες.

Σ’ αυτή τη γωνιά της… βόρειας Αφρικής πάντως, τα πράγματα εξελίσσονται όπως πάντα. Κάποιοι βουλευτές πήραν την «ενημέρωσή» τους απ’ τα γραφεία του ΠΑΟΚ και μετέτρεψαν σε Τούμπα τη βουλή, όπως ομολόγησε και ο προεδρεύων της συνεδρίασης Νικήτας Κακλαμάνης. Και αυτή ήταν μόνο η αρχή.

Γιατί ο επικοινωνιακός μηχανισμός του πιστολέρο τιμωρού έχει πάρει μπρος. Το αμπαλαέα της Τούμπας προτού μεταφερθεί στη βουλή, έκανε τον γύρο του διαδικτύου από τα απανωτά ποσταρίσματα του Instagrammer υιού Σαββίδη, ο οποίος αποχωρώντας από τη «μπανανία» όπως χαρακτήρισε την Ελλάδα, μας άφησε παρακαταθήκη τα αχαμνά μιας αρκούδας.

Τα σπουδαία όμως έρχονται! Οι spin doctors του καουμπόι της Τούμπας έπιασαν δουλειά. Στα γραφεία του καναλιού «Ε» έγινε το πρώτο σημαντικό μίτινγκ για τη διαχείριση της κρίσης που πλήττει όσο καμία προηγούμενη τον Ιβάν Σαββίδη και το ζητούμενο από τα ακριβοπληρωμένα στελέχη που συγκεντρώθηκαν ήταν να «σώσουν» την παρτίδα, να ανατρέψουν το κλίμα και να επουλώσουν τις πληγές που άφησε η εικόνα του κουμπουριού του μαινόμενου Σαββίδη.

Εκτός από την οικοδέσποινα Άλκηστης Μαραγκουδάκη που είναι υπεύθυνη προγράμματος στο τηλεοπτικό κανάλι «Ε», το παρόν έδωσαν ο Σπύρος Χαριτάτος, ο «συγγνώμη δε μπορώ» επικοινωνιολόγος του ΠΑΟΚ Κυριάκος Κυριάκος, αλλά και ο επικεφαλής της… αδέσμευτης, της… ανεξάρτητης, της… μαχητικής ιντερνετικής φωνής της ασπρόμαυρης αλήθειας. Απόντας ήταν πάντως ο Μένιος Φουρθιώτης πάνω στον οποίο είχε χτίσει το προφίλ του το κανάλι που πέρασε στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη…

Ο σκοπός προφανής. Πώς θα καταφέρουν να ανατρέψουν το κλίμα που δημιουργήθηκε με ευθύνη κυρίως των περιορισμένων δυνατοτήτων στελεχών που έχουν περικυκλώσει τον Ιβάν Σαββίδη με αποτέλεσμα να έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα σε ολόκληρο τον πλανήτη μιας και η μπούκα στο γήπεδο με σιδερικό στη ζώνη αποτελεί την απόλυτη δυσφήμιση του αθλήματος. Κι όλα αυτά σε μια χρονιά όπου δεσπόζει το Μουντιάλ που θα γίνει στη γενέτειρα του Σαββίδη Ρωσία.

Πλέον περιμένουμε την επικοινωνιακή αντεπίθεση των μιντιακών οργανισμών που ελέγχει ο Σαββίδης και θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον η κορύφωση του δράματος που βιώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αν πάντως, η σύσκεψη των spin doctors όπως αποκαλούνται οι επικοινωνιολόγοι που ειδικεύονται στην αλλαγή οπτικής σε συγκεκριμένες ειδήσεις ανάλογα με το πώς βολεύει τον εκάστοτε εργοδότη τους, περιορίστηκε στο να βγουν κάποια θέματα για το πόσο καλός άνθρωπος είναι ο Ιβάν Σαββίδης και πόσο κακή και άτιμη η… κοινωνία, τότε δύσκολα θα ανατραπεί το κλίμα. Πολύ δε περισσότερο όταν τα πρώτα δημοσιογραφικά «πιστόλια» της πιάτσας επιμείνουν στη ρητορική ότι «πέντε-δέκα δευτερόλεπτα ήταν ακάλυπτο το όπλο του Ιβάν και δεν έγινε και τίποτα τρομερό»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ