Η Λίγκα έχασε την μπάλα, χάνει και το τηλεκοντρόλ

Η Λίγκα έχασε την μπάλα, χάνει και το τηλεκοντρόλ

Αδιανόητα πράγματα με θέα στην… κεντρική διαχείριση.

Θα έρθει και πάλι στο προσκήνιο το θέμα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τη σεζόν 2023-24. Θα το φέρουν όλοι εκείνοι που σχεδόν εκβιαστικά απαιτούν να μπουν στο ίδιο… τσουβάλι με τις ομάδες που «κουβαλούν» πίσω τους πολλά περισσότερα. Κόσμο. Ανταπόκριση. Ισχυρό brand name. Που δικαιούνται μεγαλύτερη από την «πίτα». Κάτι που συμβαίνει σε ΟΛΑ τα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ό,τι δίνεις, παίρνεις. Οι νόμοι της αγοράς. Τόσο ξεκάθαρα.

Ο τρόπος με τον οποίο πήγε από φέτος να περάσει η κεντρική διαχείριση έδειξε το μέλλον. Δεν θα φτάσουμε στο καλοκαίρι του 2023 για να έρθει ξανά το θέμα στο τραπέζι. Θα ασκηθούν πιέσεις από πολλούς. Και με κάθε τρόπο. Κι αν δει κάποιος πιο προσεκτικά το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Superleague για τις αγωνιστικές 2 έως 5; Οι πιέσεις έχουν αρχίσει ήδη. Μέσω… τηλεόρασης.

Θα περίμενε κανείς να ανοίξει το πρόγραμμα και να δει πως τα μεγάλα παιχνίδια θα παίζουν… μόνα τους. Πως εκείνα τα ματς που έχουν περισσότερο ενδιαφέρον για τον ίδιο τον κόσμο δεν θα έχουν «απέναντι» άλλο παιχνίδι. Πως όταν παίζει ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ θα φρόντιζαν από τη Λίγκα να μην υπάρχει και κάποιο άλλο παιχνίδι την ίδια ώρα. Συμβαίνει και αυτό σε όλα τα πρωταθλήματα. Τα εμπορικά παιχνίδια διεξάγονται σε μέρα και ώρα που δεν υπάρχει τίποτα άλλο.

Στην Ελλάδα αποφασίζουμε το αντίθετο. Προφανώς σε μια προσπάθεια πίεσης ώστε όλοι να πειστούν πως η καλύτερη επιλογή είναι η κεντρική διαχείριση. Άρα το ένα και μοναδικό κανάλι που θα δείχνει τα παιχνίδια, να επιλέγει ποια θα βάζει μόνα τους.

Το… φαινόμενο ξεκινά από τη δεύτερη κιόλας αγωνιστική. Και μάλιστα αφορά και τις δύο μέρες (Σάββατο και Κυριακή). Το Σάββατο έχει μόλις δύο παιχνίδια κι όμως ορίστηκαν και τα δύο την ίδια ώρα! Στις 20:30 το βράδυ. Το Ιωνικός – Άρης στη Νεάπολη. Και το ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός στους Ζωσιμάδες. Δύο παιχνίδια εμπορικά, μιας και απευθύνονται σε πολύ μεγάλα κοινά, όπως του Παναθηναϊκού και του Άρη και σε μια επαρχιακή ομάδα με πολύ κόσμο πίσω της, τον ΠΑΣ Γιάννινα. Την επόμενη μέρα, Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, ορίστηκαν την ίδια ώρα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Στις 20:30 το Αστέρας – ΠΑΟΚ, στις 20:30 και το Λαμία – Ολυμπιακός.

Ακόμα… χειρότερα είναι τα πράγματα την 3η αγωνιστική, που ένας ποδοσφαιρόφιλος δεν θα μπορεί να δει τα παιχνίδια που έχουν ενδιαφέρον. Στις 22 Σεπτεμβρίου στις 18:15 το Ολυμπιακός – Απόλλων και το Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ. Την ίδια μέρα, στις 20:30 το βράδυ το ντέρμπι Άρης – Παναθηναϊκός και το παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Λαμία. Σαν να… χάθηκαν άλλες ώρες ή μέρες.

Το… φαινόμενο συνεχίζεται και στην επόμενη «στροφή» του πρωταθλήματος. Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου ξανά την ίδια ώρα τα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός, στις 20:30 το βράδυ, για την 4η αγωνιστική.

Προφανώς θα υπάρξει και συνέχεια. Εκτός αν το… ξανά σκεφτούν τώρα που θα καταλάβουν πως αυτά τα τερτίπια δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Πως τα εκβιαστικά… κολπάκια για κεντρική διαχείριση αποτελούν την αρχή μιας ιστορίας που θα απασχολήσει και θα ταλαιπωρήσει ξανά το ήδη ταλαιπωρημένο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ