Το πρωί ομοσπονδιακός, το βράδυ… μάνατζερ

Το πρωί ομοσπονδιακός, το βράδυ… μάνατζερ

Ακόμη μια καταπληκτική ιστορία από το πλούσιο ρεπερτόριο του ελληνικού αθλητισμού, με ομοσπονδιακό προπονητή να το παίζει σε διπλό ταμπλό, για συγκεκριμένους λόγους...

Το φετινό καλοκαίρι σηκώθηκε αρκετή κουβέντα για το αν ο προπονητής ενός συλλόγου μπορεί παράλληλα να εκτελεί και χρέη ομοσπονδιακού. Οι αλλαγές στις ομοσπονδίες έφεραν νέα ήθη και έθιμα σε ορισμένα αθλήματα τόσο σε επίπεδο στελέχωσης των προπονητικών επιτελείων όσο και στον τρόπο διοίκησης.

Προχωράμε στο… παρασύνθημα, θέτοντας ορισμένα ερωτήματα τα οποία προκύπτουν από πληροφορίες που προέρχονται από γνωστό και… παραδοσιακό άθλημα Ολυμπιακών Αγώνων.

Αποτελεί κοινό μυστικό λοιπόν στο χώρο του συγκεκριμένου αθλήματος, ότι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός εκμεταλλεύεται τα νέα του καθήκοντα προς όφελος της προηγούμενης ομάδας του.

Ο… εν λόγω προπονητής, που πρόσφατα ανέλαβε επικεφαλής, φαίνεται ότι δεν έχει «απογαλακτιστεί» από τον προηγούμενο σύλλογο στον οποίο εργαζόταν. Οι πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, θέλουν τον νυν ομοσπονδιακό να λειτουργεί παρασκηνιακά με την… ιδιότητα του προπονητή του συλλόγου στον οποίο εργαζόταν.

Με ποιο τρόπο; Χρησιμοποιώντας τον νέον του ρόλο στις μεταγραφές προσπαθεί να επηρεάσει αθλητές και σε αρκετές περιπτώσεις τα έχει καταφέρει, προκειμένου να τους οδηγήσει στο να επιλέξουν τον σύλλογο στον οποίο εργαζόταν, ως επόμενο σταθμό στην καριέρα τους. Κανονικός… μάνατζερ δηλαδή ο οποίος μεσολαβεί στις επαφές με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους τους οποίους επηρεάζει προβάλλοντας την νέα του ιδιότητα και τους κατευθύνει στον… προηγούμενο εργοδότη του, τον πρόεδρο του συλλόγου από τον οποίο υποτίθεται ότι έχει αποχωρήσει, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι συμφωνίες.

Και επειδή στο χώρο του συγκεκριμένου αθλήματος, είναι πλέον γνωστή αυτή η τακτική που ακολουθείται, αφού σε όλη αυτή τη διαδικασία δεν κρατούνται ούτε τα προσχήματα, τα ερωτήματα που προκύπτουν, απευθύνονται προς την αντίστοιχη ομοσπονδία.

Είναι δυνατόν να μην έχουν φτάσει στα… αυτιά της νέας διοίκησης όλα όσα συμβαίνουν με τον άνθρωπο που επέλεξε για προπονητή;

Αλλά ας δεχτούμε ότι η νυν διοίκηση έχει πλήρη άγνοια για αυτές τις πρακτικές.

Τουλάχιστον προτίθεται να κάνει κάτι για να τελειώσει ένα θέμα που δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στο ίδιο της το άθλημα; Ή τις πληροφορίες αυτές θα ακολουθήσουν επίσημες καταγγελίες και θα γίνει ρεζίλι των σκυλιών;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ