Ο Τίγρης, ο Μάκης και το άδειο γραφείο του Μπουτσικάρη

Ο Τίγρης, ο Μάκης και το άδειο γραφείο του Μπουτσικάρη

O Λεωνίδας Μπουτσικάρης που είχε φύγει... από καιρό, ο Γκαγκάτσης που περιμένει πως και πως να πάρει την προεδρία της Λίγκας και ο Τίγρης που θα ρίξει το... τυράκι του στον Σύμμαχο.

Ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης ενημέρωσε την Παρασκευή τους εκπροσώπους των ΠΑΕ στη διάρκεια του ΔΣ της Superleague, ότι θα παραιτηθεί από την προεδρία και θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του για λίγες μέρες ακόμα, μέχρι την εκλογή του αντικαταστάτη του.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μπουτσικάρη, ο κύκλος του στον Συνεταιρισμό έχει κλείσει και αποφάσισε να αποχωρήσει. Αλλά υπήρχε περίπτωση να το διατυπώσει διαφορετικά ο δικηγόρος; Να παραδεχτεί ότι συνέβη κάτι, παρά τη θέληση του; Όχι, βέβαια…

Στην πραγματικότητα, ο Μπουτσικάρης παραιτείται γιατί απώλεσε την υποστήριξη του Γιάννη Αλαφούζου. Κοινό μυστικό αποτελεί στο Τριφύλλι ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ και ο Α’ Αντιπρόεδρος έχουν τυπική σχέση εδώ και μήνες. Χρεώνει αρκετά ο Αλαφούζος στον Μπουτσικάρη, μεταξύ των οποίων και την αποτυχημένη και ακριβή επιλογή του Τσάβι Ρόκα με τα συνεπακόλουθα της.

Για αυτό και ο Μπουτσικάρης, είχε μαζέψει από τον Ιούνιο τα πράγματα του από τα γραφεία του Παναθηναϊκού. Τότε είχε αποχαιρετήσει τους εργαζόμενους και τους είχε ευχαριστήσει για τη συνεργασία. Έκτοτε, ο δικηγόρος είχε εγκατασταθεί μόνιμα στα γραφεία της Superleague και περνούσε σπάνια από την «πράσινη» ΠΑΕ.

Τα κουκιά του Ιβάν δεν… βγαίνουν

Και τώρα, τι στον Συνεταιρισμό, μετά τον Μπουτσικάρη; Οι παροικούντες στην οδό Μεσογείων στο Μαρούσι, υποστηρίζουν πως ο Μάκης (ο Γκαγκάτσης, ντε) καιροφυλακτεί για το πόστο. Την έγκριση του Ιβάν περιμένει και πιέζει να την πάρει. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Σαββίδης θα τη δώσει.

Μπορεί οι «διαρροές» από την Τούμπα να αναφέρουν πως ο Μάκης εξέφρασε στον Μπουτσικάρη την απογοήτευση του για την παραίτηση του και όντως, η ατάκα έχει ειπωθεί. Όμως, η καρδούλα του Μάκη ξέρει τη χαρά που πήρε όταν άκουσε για την παραίτηση. Άλλωστε, το ήθελε και στο παρελθόν να ασχοληθεί με τη Λίγκα, αλλά στις προηγούμενες εκλογές ο Μπουτσικάρης είχε προλάβει να πάρει τη δουλειά. Τώρα, όμως, η κατάσταση μεταβλήθηκε…

Γιατί δεν έχει δώσει ακόμα ο Ιβάν την έγκριση του; Επειδή μόνο από το μπλοκ του, τα… κουκιά δεν βγαίνουν και χρειάζεται τα… κουκιά του συμμάχου του, του Τίγρη. Οπότε, οι συνεννοήσεις μεταξύ των δύο Δικέφαλων συνεχίζονται. Άλλωστε, η γραμμή επικοινωνίας είναι ορθάνοιχτη από τη συμμαχία της «εξυγίανσης» για την ΕΠΟ.

Ο Τίγρης θα ρίξει το… τυράκι

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρότι δεν έχει απαντήσει το «ΟΚ» για τον Γκαγκάτση στην προεδρία της Superleague, αντιμετωπίζει θετικά το ενδεχόμενο. Διότι θα προσφέρει ένα… τυράκι στον σύμμαχο του, τον οποίο έχει ρίξει κατάφορα στην Ομοσπονδία.

Τα έχετε διαβάσει στο «10» πως οι Σύμμαχοι του Νότου έχουν παραγκωνίσει τους Συμμάχους του Βορρά στην ΕΠΟ και πως οι τελευταίοι δεν μπορούν ούτε να κουνηθούν χωρίς την άδεια του Γιάννη Παπαδόπουλου. Αλλά αυτός ο παραγκωνισμός φέρνει γκρίνιες και μουρμούρες, που φτάνουν μέχρι τον Σαββίδη και αυτός με τη σειρά του, ναι μεν δεν ασχολείται όπως στο παρελθόν, όμως πετάει… τις μπηχτές του στον Τίγρη.

Ο δαιμόνιος Τίγρης σκέφτεται, λοιπόν, πως αν ένας στενός συνεργάτης του Ιβάν εκλεγεί στην προεδρία της Λίγκας, τότε το στρατόπεδο του ΠΑΟΚ θα έχει κάτι να πουλήσει στη Θεσσαλονίκη. Πως ένας άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Ιβάν κατέχει ένα υψηλό «οφίκιο».

Στην ουσία, η ισορροπία δυνάμεων δεν μεταβάλλεται. Η ΕΠΟ που είναι η πραγματική πηγή ισχύος στο ποδόσφαιρο, παραμένει στον έλεγχο του Μελισσανίδη. Η Superleague που έχει περισσότερο εκτελεστικό και εθιμοτυπικό ρόλο, θα περάσει στον ΠΑΟΚ και ούτε… γάτα, ούτε ζημιά και όλοι θα είναι χαρούμενοι!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ