Η φλέβα στον λαιμό του Κώστα Παπανικολάου έτοιμη να εκραγεί…

Η φλέβα στον λαιμό του Κώστα Παπανικολάου έτοιμη να εκραγεί…

Το «feels good to be back», η αλήθεια για την περσινή σεζόν του Ολυμπιακού μετά τον τραυματισμού του και μια απάντηση γεμάτη αλήθεια και ρεαλισμό.

Feels good to be back… Με αυτή τη φράση ο Κώστας Παπανικολάου καλωσόρισε μέσω Twitter την… αφεντιά του πίσω στα παρκέ. Στα παρκέ της Ευρωλίγκας. Δίπλα στην ομάδα του. Τους συμπαίκτες του. Το κοινό του Ολυμπιακού, που πάντα τον έχει σε ένα ξεχωριστό κουτάκι της καρδιάς του, γιατί… είναι αυτός που είναι. Γιατί οι φλέβες στον λαιμό του, ποτέ δεν λένε ψέματα.

Ο Ολυμπιακός απέκτησε καλούς παίκτες. Ολα αυτά τα χρόνια είχε παίκτες σημαντικούς. Και θα αποκτήσει κι άλλους τέτοιους. Κανείς, όμως, δεν είναι/ήταν Παπανικολάου. Μόνο τα «τέρατα», Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης, μπορούν να μπουν πάνω από τον «Παπ» στην κουβέντα για τη σημασία της παρουσίας ενός παίκτη στο παρκέ. Ακόμη κι αυτοί, τις επιτυχίες τους με την Ερυθρόλευκη, τις οφείλουν σε μεγάλο βαθμό και σε αυτό το παλικάρι από τα Τρίκαλα, που σε κάθε παιχνίδι αφήνει την ψυχή του στο παρκέ.

Πολλοί μπορεί να το ξεχνούν, αλλά όσο ο Παπανικολάου ήταν υγιής πέρυσι, ο Ολυμπιακός ήταν «μέσα» στην 8άδα της Ευρωλίγκας. Ηταν σε θέση πρόκρισης. Ηταν… άλλη ομάδα από εκείνη που έγινε μόλις ο «Παπ» χτύπησε και αναγκάστηκε να χάσει σχεδόν τη μισή σεζόν. Διότι αυτό κάνει ο συγκεκριμένος παίκτης: Κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του. Κάνει χαρούμενο τον προπονητή του. Κάνει όλα εκείνα τα μικρά πράγματα στο παρκέ, που λίγοι καταλαβαίνουν, αλλά που λατρεύουν όλοι οι προπονητές.

Ο Ολυμπιακός «απάντησε» στο «Feels good to be back» του Παπανικολάου με δικό του: «It’s great to have you back» (σ.σ. Είναι σπουδαίο να σε έχουμε πίσω). Και εννοεί κάθε λέξη. Διότι η επιστροφή του, υγιής και έτοιμος να παίξει και να κάνει αυτά που μόνο ο ίδιος ξέρει μέσα στο παρκέ, είναι το σημείο κλειδί της επιτυχίας. Εάν ο Ολυμπιακός έχει τον Παπανικολάου σε καλή κατάσταση, υγιή και με τη φλέβα στον λαιμό του έτοιμη να «εκραγεί» από το πάθος και την ένταση, δεν έχει να φοβάται τίποτα. Ούτε τη Ρεάλ Μαδρίτης, ούτε κανέναν.

<blockquote class=»twitter-tweet»><p lang=»en» dir=»ltr»>It&#39;s great to have you back!!!😀🔥🦾</p>&mdash; Olympiacos B.C. (@olympiacosbc) <a href=»https://twitter.com/olympiacosbc/status/1446384164681494529?ref_src=twsrc%5Etfw»>October 8, 2021</a></blockquote> <script async src=»https://platform.twitter.com/widgets.js» charset=»utf-8″></script>

Ο «Παπ» είναι αρχηγός του Ολυμπιακού. Φύσει. Είναι ένα από τα εκλεκτά μέλη της «γενιάς των θαυμάτων». Από εκείνη τη γενιά που έκανε «ταυτότητά» της το περίφημο «refuse to lose». Την άρνηση να χάσεις, που αποτέλεσε για χρόνια το σημείο αναφοράς του συλλόγου και σε κάποιες περιπτώσεις πήρε διαστάσεις απόκοσμες. Σε σημείο να «γυρίζουν» παιχνίδια που απλά… δεν γινόταν. Με διαφορές τεράστιες, με αντιπάλους ανώτερους.

Ο Παπανικολάου ήταν η αρχή και το τέλος αυτής της νοοτροπίας. Ο παίκτης που μάρκαρε και μαρκάρει τον καλύτερο αντίπαλο. Που θα βουτήξει για μια χαμένη μπαλιά με τα μούτρα στο παρκέ. Που θα βάλει τα τεράστια χέρια του σε κάθε μπάλα, σε κάθε επαφή. Αυτός που στην κρίσιμη στιγμή, θα πάρει και θα βάλει ένα «μεγάλο» σουτ, για να κρατήσει όρθια την ομάδα του.

Γενικώς ο Παπανικολάου είναι ένα εργαλείο από εκείνα που δεν βρίσκεις εύκολα στο σύγχρονο μπάσκετ. Ενας παίκτης με καταπληκτικό work ethic μέσα στο γήπεδο, αλλά και με μπασκετικό IQ πολύ πάνω από τον μέσο όρο και αμυντικές ικανότητες που έχουν φτάσει σε επίπεδο υπέρβασης. Αρκεί να είναι και να παραμείνει υγιής. Και αυτό εύχονται όλοι στον Πειραιά. Διότι, ναι, feels VERY good to be back…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ