Ο Δίπλαρος δήλωσε «Ολυμπιακός», η ΑΕΚ τον έδιωξε σε 46 ημέρες και ο ίδιος την τιμώρησε 6 χρόνια μετά (Pics)!

Ο Δίπλαρος δήλωσε «Ολυμπιακός», η ΑΕΚ τον έδιωξε σε 46 ημέρες και ο ίδιος την τιμώρησε 6 χρόνια μετά (Pics)!

Η απίστευτη περιπέτεια που πέρασε ο Νίκος Δίπλαρος και το τέλος της συνεργασίας του με την ΑΕΚ, επειδή τόλμησε να πει ότι είναι «Ολυμπιακός».

29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015. «Η ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνούς γκαρντ Νίκου Δίπλαρου. Ο νεαρός αθλητής (18 χρ., 1μ85) υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 5 ετών, ήτοι έως το 2020, με τη Βασίλισσα».

08 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015: Ο Νίκος Δίπλαρος παραχωρεί συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών. Και μεταξύ άλλων, λέει τα εξής: «Η ΑΕΚ είναι νέα αρχή, έχω όρεξη για δουλειά, αλλά στην εποχή μας ζητώ το καλύτερο για τον εαυτό μου και θέλω να παίξω τώρα καλά ώστε να πάω μια μέρα στον Ολυμπιακό ή στον Παναθηναϊκό».
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιας ομάδας είσαι οπαδός;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Του Ολυμπιακού».
ΕΡΩΤΗΣΗ: Και λες καθαρά «γιατί όχι και στον Παναθηναϊκό». Θαυμαστό θάρρος!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Δεν είμαι φανατισμένος και μου αρέσει το καλό μπάσκετ. Δεν έχω πρόβλημα λοιπόν».

14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015. «H διοίκηση της ΑΕΚ ανακοινώνει, ότι αποφάσισε σήμερα (14/08) τη λύση της συνεργασίας της με τον Νίκο Δίπλαρο. Ο αθλητής είναι ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του όπου επιθυμεί».

Οι ανακοινώσεις δεν φανταστικές ούτε προϊόν παραποίησης. Είναι 100% αληθινές. Ηταν 29 Ιουνίου του 2015, όταν η ΑΕΚ ανακοίνωνε την απόκτηση του Δίπλαρου. Ενός εκ των σημαντικότερων ταλέντων του ελληνικού μπάσκετ. Ακριβώς 46 ημέρες μετά, η ΚΑΕ ανακοίνωση το τέλος της συνεργασίας της με τον τότε 18χρονο (28/06/1997) γκαρντ. Γιατί; Επειδή έκανε τις δηλώσεις που διαβάσατε παραπάνω. Πως έβλεπε την Ενωση ως σκαλοπάτι για να συνεχίσει την καριέρα στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό, και ότι ήταν φίλαθλος του Ολυμπιακού!

Την ίδια ημέρα της ανακοίνωσης της λύσης της συνεργασίας μεταξύ ΑΕΚ και Δίπλαρου, ο 18χρονος παίκτης έκανε μια δήλωση-μνημείο. Μια δήλωση που θα πρέπει να τη διαβάζουν τα νέα παιδιά και να μαθαίνουν τι εστί επίπεδο, ήθος, αυτογνωσία, αγωγή. Την παραθέτουμε ολόκληρη, διότι τέτοιες τοποθετήσεις, από παιδιά 18 ετών, οφείλουμε να τις κρατάμε ζωντανές, όσα χρόνια κι αν περάσουν…

Η δήλωση του Δίπλαρου (14/08/2015): «Τις ημέρες που μεσολάβησαν ανάμεσα στη συνέντευξη που παραχώρησα και την απόφαση της ΚΑΕ ΑΕΚ να ακυρώσει τη συμφωνία μας, προτίμησα να μείνω σιωπηλός και να σκεφτώ.

Θα ήταν πολύ εύκολο να διαψεύσω όσα δήλωσα ή να επιχειρήσω να διορθώσω τις κακές εντυπώσεις , ρίχνοντας ευθύνες οπουδήποτε αλλού προκειμένου να σώσω το τομάρι μου.

Ωστόσο, οι αρχές που έλαβα από την οικογένεια μου, επέβαλλαν πάντα να μη σκέφτομαι με εγωιστικό τρόπο και να αναγνωρίζω τα λάθη μου. Γιατί το λάθος στην προκειμένη περίπτωση είναι δικό μου και μόνο.

Δεν φταίει ούτε ο δημοσιογράφος, ούτε η ομάδα, ούτε πολύ περισσότερο ο κόσμος της ΑΕΚ που διάβασε μια απερίσκεπτη δήλωση στην οποία εμφανίστηκα σαν να προσπαθώ να χρησιμοποιώ την ΑΕΚ ως σκαλοπάτι, ενώ ακόμα δεν έχω αποδείξει τίποτα στην καριέρα μου, που μόλις ξεκινά.

Παρακαλώ, τώρα που η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας μας, και δεν έχω απολύτως τίποτα να κερδίσω, όπως δεχθείτε την ειλικρινή συγνώμη μου για το φραστικό λάθος μου. Είμαι ακόμα μικρός αλλά θα μάθω από αυτό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Μάκη Αγγελόπουλο , τον coach Σάκοτα και το ΔΣ της ΑΕΚ για την τιμή που μου έκαναν με την πρόταση συνεργασίας και παράλληλα να απολογηθώ που τους έφερα σε δύσκολη θέση.

Ο κώδικας ηθικής που μάθαμε από παιδιά σε αυτή την οικογένεια, μου επιβάλλουν να επιστρέψω και την προκαταβολή που είχα λάβει προ καιρού από τον κ. Αγγελόπουλο διότι αυτά τα χρήματα δεν τα εργάστηκα και δεν τα δικαιούμαι.

Παράλληλα ζητώ συγνώμη και από τον κόσμο του μπάσκετ, που μόλις μια εβδομάδα μετά την πιο ευτυχισμένη μέρα της καριέρας μου με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, απασχόλησα για λάθος λόγους.

Με σεβασμό
Νίκος Δίπλαρος».

ΩΣ ΤΗΝ «ΑΠΑΝΤΗΣΗ» ΣΤΗΝ ΑΕΚ…

Ο καιρός πέρασε. Ο Δίπλαρος πήρε τον δύσκολο δρόμο. Ο ύψους 1.90μ. play maker, που ξεκίνησε την καριέρα του από τον Έσπερο Πατρών. μετά το ναυάγιο με την ΑΕΚ υπέγραψε στον Άρη. Οι «κίτρινοι» τον παραχώρησαν με τη μορφή δανεισμού στην ομάδα των Μαχητών Δόξας Πεύκων, οι οποίοι αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα της Α2. Το 2017 συμφώνησε με τον Πανιώνιο, στον οποίο έμεινε τελικά μέχρι το 2019 διατελώντας μάλιστα και αρχηγός της ομάδας της Νέας Σμύρνης.

Το 2019 συμφώνησε με την Lovćen από το Μαυροβούνιο με την οποία είχε 6,4 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ κατά μέσο όρο στην Αδριατική Λίγκα, ενώ στο Πρωτάθλημα Μαυροβουνίου είχε 9,5 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3,8 ασίστ κατά μέσο όρο. Στο δεύτερο μισό της σεζόν φόρεσε τη φανέλα της Batumi από την Γεωργία.

Το καλοκαίρι του 2020 υπέγραψε για 1+1 χρόνια στον Παναθηναϊκό και το όνειρό του να παίξει σε μία από τις δύο μεγάλες ομάδες της Ελλάδος έγινε πραγματικότητα. Χωρίς, ωστόσο, επιτυχία. Καθώς στο Τριφύλλι δεν βρήκε (αναμενόμενα) χώρο και χρόνο. Ετσι, γύρισε στην πόλη του. Στην Πάτρα και τον ιστορικό Απόλλωνα. Με τον οποίο έζησε την απόλυτη στιγμή το απόγευμα του Σαββάτου.

16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021: Εξι χρόνια μετά το «αντίο» στην ΑΕΚ και τα όσα απίθανα συνέβησαν τότε, ο Δίπλαρος βρήκε πάλι μπροστά του την για 46 ημέρες ομάδα του. Και την ισοπέδωσε. Ο Απόλλων Πάτρας «πάτησε» την Ενωση με 84-68. Με τον 24χρονο, πλέον, γκαρντ να κάνει ό,τι θέλει την ομάδα του Δέδα. Οι αριθμοί, αν και εντυπωσιακοί, δεν «εξηγούν» πόσο κυριαρχικός ήταν: 22 πόντοι, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα, 6 κερδισμένα φάουλ, 25 στο ranking! Μια «εκδίκηση» γεμάτη ποιότητα, πάθος και επίδειξη μπασκετικού επιπέδου.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ «ΟΠΑΔΙΚΑ ΦΡΟΝΗΜΑΤΑ»

Είναι σαφές ότι στα 24 του ο Δίπλαρος δεν είναι ο παίκτης που ήταν στα 18 του. Είναι εξίσου σαφές ότι πλέον είναι ένας άνδρας που παίζει μπάσκετ. Πιθανότατα το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του. Κυνηγώντας τα όνειρά του. Και αποδεικνύοντας πως οι ομάδες κάποιες φορές θα πρέπει να βλέπουν τη μεγάλη εικόνα. Και όχι να τιμωρούν και να βάζουν στη γωνία ένα παιδί 18 χρονών. Τα παιδιά τα προστατεύουμε, τους δείχνουμε τον δρόμο, δεν τα τιμωρούμε, δεν «σκοτώνουμε» την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα τους.

Ο Δίπλαρος άντεξε και «τιμώρησε» την ΑΕΚ ως εκείνο το 18χρονο παιδί που πριν έξι χρόνια φόρεσε τα κιτρινόμαυρα για 46 ημέρες. Ένα παιδί που δεν αποκτήθηκε τυχαία από την Ενωση. Ένα παιδί που διετέλεσε μέλος όλων των μικρών Εθνικών Ομάδων. Το 2015 στέφθηκε με την Εθνική Ελλάδος Εφήβων πρωταθλητής Ευρώπης στον Βόλο. Το 2017 αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών (U-20), όπου κέρδισε ξανά το χρυσό μετάλλιο με την Εθνική μας. Αυτό το παιδί, θα μπορούσε εύκολα να έχει εξοκείλει. Θα μπορούσε να έχει απογοητευθεί και να «χαθεί». Κι όμως, ο Δίπλαρος ακολούθησε τον δύσκολο δρόμο. Και το μπάσκετ του ανταποδίδει τη δύναμη και τον σεβασμό.

Ποιος ξέρει, λοιπόν, ίσως η επόμενη ημέρα της καριέρας του να έχει ακόμη πιο ευχάριστες εκπλήξεις. Ισως και σε… κόκκινο φόντο. Ως η πραγματοποίηση του ονείρου ενός παιδιού, που μεγάλωσε. Ώστε αυτή τη φορά να μην χρειαστεί να βγάλει κανείς ανακοίνωση που θα δείχνει με το δάχτυλο ένα μικρό παιδί, για τα ρομαντικά οπαδικά φρονήματά του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ