Τρελάθηκαν μέχρι και οι Ισπανοί με τη διαιτησία στο ΣΕΦ – «Ρεζιλίκι, βαρβαρότητα, απίστευτο»  (vid)

Τρελάθηκαν μέχρι και οι Ισπανοί με τη διαιτησία στο ΣΕΦ – «Ρεζιλίκι, βαρβαρότητα, απίστευτο» (vid)

Δεν μπορούσε να πιστέψει Ισπανός σπίκερ ότι χρέωσαν με αντιαθλητικό τον Μακίσικ, ενώ ένα λεπτό πριν έκλεισαν τα μάτια στο υπέρ του φάουλ και στο challenge του Μπαρτζώκα

Οι φάσεις με τα δύο φάουλ που είχαν ως πρωταγωνιστή τον Μακίσικ στο τέταρτο δεκάλεπτο, σημάδεψαν το παιχνίδι ΣΕΦ, ενώ λίγο έλειψε να καθορίσουν και τη μοίρα του.

Στην πρώτη περίπτωση και με 7:48 να μένουν για το φινάλε του αγώνα ο Αμερικανός του Ολυμπιακού πέτυχε καλάθι και φάουλ, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να χρησιμοποιεί το challenge και να στέλνει τους διαιτητές να δουν στο βίντεο την περίπτωση του αντιαθλητικού. Ο Μπολτάουζερ και οι βοηθοί του πήγαν στο instant replay ως όφειλαν, όμως αποφάνθηκαν ότι το φάουλ του Ζούσμαν ήταν κανονικό. Ετσι ο Μακίσικ εκτέλεσε μια βολή, η οποία αν και εύστοχη δεν μέτρησε χωρίς στην πραγματικότητα να καταλάβει κανείς τι παράβαση έγινε.

Ακριβώς ενα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του «Σακ» να υποπέσει σε φάουλ, πανομοιότυπο μάλιστα με εκείνο που είχε δεχτεί λίγο νωρίτερα. Οι διαιτητές αυτή τη φορά πήγαν από μόνοι τους να ελέγξουν την πιθανότητα του αντιαθλητικού -κάτι που στην προηγούμενη φάση δεν είχαν κάνει- και ως προς γενική έκπληξη χρέωσαν τον παίκτη του Ολυμπιακού με αντιαθλητικό!

Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά των ρέφερι δεν προκάλεσαν μόνο …σαστιμάρα στους ανθρώπους του Ολυμπιακού κι έκρηξη αποδοκιμασιών στο ΣΕΦ. Εβγαλαν από τα ρούχα του μέχρι και τον σπίκερ της ισπανικής τηλεόρασης που μετέδιδε εκείνη την ώρα το παιχνίδι.

Παρότι δεν είχε άμεσο ενδιαφέρον για το ισπανικό κοινό, αφού ήταν μεταξύ μιας ελληνικής και μιας γερμανικής ομάδας και παρά το γεγονός ότι οι σπορτκάστερ των αγώνων μπάσκετ κρατούν γενικά χαμηλούς τόνους σχετικά με τις διαιτητικές αποφάσεις, ο εν λόγω δημοσιογράφος μιλησε με πολύ σκληρά λόγια για τους διαιτητές, μην μπορώντας να πιστέψει και να εξηγήσει αυτό που συνέβαινε.

Από τη στιγμή που οι διαιτητές κατευθύνθηκαν προς το instant replay και για περίπου ενάμισι περίπου λεπτό δεν σταμάτησε να τους καυτηριάζει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν το δώσουν αντιαθλητικο θα πρόκειται για ρεζιλίκι. Θα πρόκειται για ρεζιλίκι εδώ στον Πειραιά! Πάμε να δούμε τι θα πουν… Πωπωπω τι μπέρδεμα! Αυτό το στάδιο τώρα δεν μοιάζει ούτε «Ειρήνης», ούτε «Φιλίας»!Είναι απίστευτο! Ήταν πιο αντιαθλητικό το προηγούμενο από αυτό. Και μιας και ζήτησε ο Μπαρτζωκας πριν το challenge, ο κόσμος τώρα μένει με το στόμα ανοιχτό. Και είναι απόλυτα λογικό. Απίστευτο! Απίστευτη απόφαση από τους διαιτητές. Είναι μια βαρβαρότητα. Είναι κάτι άσχημο. Ο κόσμος δεν μπορεί να το εξηγήσει. Απίστευτο αυτό που μόλις ζήσαμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ