Ο Κλάτενμπεργκ τα λέει – Το πρωτάθλημα αλλοιώνεται στο ΟΑΚΑ – Με αποδείξεις (vids)

Ο Κλάτενμπεργκ τα λέει – Το πρωτάθλημα αλλοιώνεται στο ΟΑΚΑ – Με αποδείξεις (vids)

Και στις 4 εντός έδρας αναμετρήσεις της ΑΕΚ υπήρξαν μεγάλα λάθη διαιτητών.

Ότι η Γη γυρίζει μας ενημέρωσε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ σχολιάζοντας τις φάσεις της 8ης αγωνιστικής. Και μαζί ότι το πέναλτι που έδωσε ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Άρη θα μπορούσε να βάλει το όνομα του Έλληνα διαιτητή στη λίστα με τους εγχώριους εφευρέτες.

Προφανώς και ο Πέτρος Μάνταλος βούτηξε το βράδυ της Κυριακής στην περίφημη φάση που έκρινε το ματς. Προφανέστερα δεν υπήρξε καμία παράβαση από τον Μπράμπετς που είχε την ατυχία να βρεθεί δίπλα του. Είπαμε ο Άγγλος αρχιδιαιτητής απλά επιβεβαίωσε ότι η Γη γυρίζει.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι όλα καλά. Διότι χάρη σε αυτό το πέναλτι η ΑΕΚ νίκησε και πρόσθεσε (ακόμη) δύο επιπλέον βαθμούς στο σακούλι της. Δεν είναι φιλικά τα ματς. Πρωτάθλημα διεξάγεται. Έχει 19 βαθμούς πλέον έπειτα από 8 αναμετρήσεις. Θα είχε 17β. αν ο Έλληνας διαιτητής έβλεπε το αυτονόητο.

Ήταν όμως αυτό το πρώτο σοβαρό λάθος της σεζόν, το πρώτο λάθος «αλλοίωσης αποτελέσματος» στις αναμετρήσεις πρωταθλήματος της Ένωσης; Μακάρι να ήταν διότι με αυτό τον τρόπο η «παραμόρφωση» του βαθμολογικού πίνακα θα ήταν μικρή. Έχει συμβεί όμως στο 50% των αγώνων της ομάδας του Δημήτρη Μελισσανίδη. Κατά σύμπτωση σε όλα τα εντός έδρας ματς που έχει δώσει ως τώρα η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Και κατά έναν διαβολικά παράξενο τρόπο; Με όλες τις αποφάσεις να την ευνοούν. Και να αυγατίζουν την βαθμολογία της.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος η ΑΕΚ νίκησε τον Ιωνικό με 3-0. Άνοιξε το σκορ νωρίς, μόλις στο 7΄ με τον Νταμιέν Λε Ταλέκ. Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και ως το 28΄είχαν τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες για να επανέλθουν. Παραδόθηκαν από το 33΄ και πέρα. Γιατί; Διότι έμειναν με 10 παίκτες. Ο λόγος;

Αυτός (δείτε το βίντεο από το 1.55)

Ένα τυπικό φάουλ στη μεσαία γραμμή, από εκείνα που γίνονται κατά δεκάδες. Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Αλεσέι Ρομαό από τον διαιτητή Γιώργο Τζοβάρα. Τι θα είχε συμβεί αν ο Ιωνικός έμενε στο γήπεδο με έντεκα ποδοσφαιριστές ως το τέλος; Δεν θα το μάθει κανείς.

Την 3η αγωνιστική η ΑΕΚ υποδέχθηκε τη Λαμία. Το ματς αποδείχθηκε άκρως ανταγωνιστικό και η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 67΄με τον Σέρχιο Αραούχο. Στο 84΄ ο Τάσος Καραμάνος της Λαμίας, γκρεμίζεται μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων από τον Γεβγκέν Σάκχοφ. Πέναλτι μαρς που ο διαιτητής Σπύρος Ζαμπαλάς δεν το είδε ποτέ. Και που o «κορυφαίος» Τάσος Σιδηρόπουλος δεν μπόρεσε να το εντοπίσει ούτε από την αίθουσα του VAR.

Το πέναλτι είναι αυτό (3:28)

Καταλαβαίνει ο καθένας ότι στο ματς αυτό η ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει απωλέσει ακόμη δύο βαθμούς. Αλλά… δεν.

Την 6η αγωνιστική η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Ατρόμητο, στο ντεμπούτο του Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της. Επικράτησε με 3-0. Προφανώς όμως η ιστορία θα ήταν διαφορετική αν στο 17΄ ο διαιτητής Γιάννης Παπαδόπουλος έβλεπε το αυτονόητο: Το πέναλτι που υπέπεσε ο Λάζαρος Ρότα σε βάρος του Βίκτωρα Κλωναρίδη.

Αυτό το πέναλτι (0:23). Στο 0-0.

Πέναλτι που εντόπισε (και τότε) στην ανάλυση των φάσεων ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Σατανική σύμπτωση; Και αυτή τη φορά στο VAR ήταν ο «κορυφαίος» Τάσος Σιδηρόπουλος.

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με τον Σέρχιο Αραούχο (23΄). Ο Ατρόμητος όμως είχε και πάλι την ευκαιρία να σκοράρει. Αρκεί διαιτητής και VAR να εντόπιζαν την δεύτερη παράβαση πέναλτι. Εκείνη του 28΄ όταν ο Λάζαρος Ρότα έκοψε μπάλα –και παρολίγον και την καριέρα- του Ευθύμη Κουλούρη.

Αυτή εδώ η φάση (1:28)

Θα μπορούσε αυτό το ματς να είναι 0-1. Θα μπορούσε να γίνει και 1-2. Έληξε όμως 3-0. Και αυτό διότι διαιτητής και VAR δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τα αυτονόητα.

Η ΑΕΚ της Super League λοιπόν έχει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς στο Ολυμπιακό στάδιο. Τους 12 από τους 19 βαθμούς της. Από αυτούς; Η τυπική εφαρμογή των κανονισμών θα μπορούσε να περιορίσει τη συγκομιδή της κάτω από το 50%. Οι δύο βαθμοί με τον Άρη. Οι δύο με τη Λαμία. Οι δύο ή και τρεις με τον Ατρόμητο. Το… άγνωστο με τον Ιωνικό.

Θα μπορούσαν οι 19 βαθμοί να είναι 17, 15, 12, 11. Να είναι η ΑΕΚ «κάτω» από τον ΠΑΟΚ, τον Βόλο, τον Παναθηναϊκό. Και όχι με κριτήρια υποκειμενικά. Με κριτήρια αντικειμενικά όπως αυτά προκύπτουν από την ανάλυση του αρχιδιαιτητή του πρωταθλήματος. Και μόνο τα δύο λάθη που «υπέδειξε» δημόσια ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ είναι επιπέδου 4-5 βαθμών. Τι λιγότερο μπορεί να θεωρηθεί όλο αυτό από «αλλοίωση» του πρωταθλήματος;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ