57 κλήσεις στην Εθνική Ελλάδος – Ή αλλιώς, ο Φαν’τ Σιπ κοροϊδεύει τη λογική…

57 κλήσεις στην Εθνική Ελλάδος – Ή αλλιώς, ο Φαν’τ Σιπ κοροϊδεύει τη λογική…

Ο Φαν'τ Σιπ έχει καλέσει 57 παίκτες σε 24 αγώνες από τον Ιούλιο του 2019. Κάλεσε τον Μήτογλου (ΑΕΚ) μετά από 3 ματς σε 15 ημέρες, αλλά άφησε εκτός του βασικό στόπερ του ΠΑΟΚ και της Σπέτσια.

«Στη γενιά μου ήταν πιο δύσκολο να παίξεις στην πρώτη ομάδα της Εθνικής της χώρας σου. Τώρα, τα πράγματα έχουν γίνει πιο εύκολα για τους νέους παίκτες, και δεν εκτιμούν πραγματικά τέτοιου είδους πράγματα». Η δήλωση ανήκει στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στην ιστορία των Εθνικών διοργανώσεων. Το όνομά του, Κριστιάνο Ρονάλντο. Τον κύριο 182 συμμετοχές και 115 γκολ με την εθνική Πορτογαλίας. Τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Τι λέει, λοιπόν, ο CR7; Οτι, πλέον, οι κλήσεις στις εθνικές ομάδες είναι μια εύκολη υπόθεση για τους ποδοσφαιριστές. Ασχέτως ηλικίας. Και συχνά, ασχέτως… ποιότητας και ικανότητας. Μια καθημερινότητα για το το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Με την Εθνική Ελλάδος να έχει γίνει μια «εύκολη υπόθεση» ακόμη και για ποδοσφαιριστές που κάνουν 2-3 συμμετοχές στις ομάδες του, ακόμη και χωρίς καμία παρουσία στις «μικρές» Εθνικές.

Ο Τζον Φαν’τ Σιπ, λοιπόν, στις πρόσφατες κλήσεις του αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στον Γεράσιμο Μήτογλου. Τον κάλεσε για πρώτη φορά, για τα παιχνίδια με την Ισπανία (Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, 21:45, ΟΑΚΑ) και το Κόσοβο (Κυριακή 14 Νοεμβρίου, 21:45, ΟΑΚΑ) στο πλαίσιο των δύο τελευταίων αγωνιστικών των European Qualifiers. Μετά από μόλις 3 συμμετοχές με τη φανέλα της ΑΕΚ. Και ενώ ο 22χρονος (20/10/1999) κεντρικός αμυντικός, δεν έχει κληθεί ποτέ, ούτε καν σε επίπεδο Ελπίδων ή Νέων.

Είναι σαφές ότι ο Μήτογλου και όλα τα νέα παιδιά θα πρέπει να παίρνουν ευκαιρίες και εμπιστοσύνη. Ωστόσο, είναι εξίσου σαφές ότι κάποια πράγματα ακούγονται και είναι περίεργα. Η κλήση ενός ποδοσφαιριστή στην Εθνική, δηλαδή η μέγιστη τιμή για κάθε παίκτη, μετά από μόλις 3 συμμετοχές σε 15 ημέρες (17/10 ντεμπούτο με τον Ατρόμητο, 24/10 90λεπτο κόντρα στον Βόλο, 31/10 71 λεπτά, γκολ και αποβολή κόντρα στον Αρη), δεν είναι και το πλέον σύνηθες φαινόμενο.

Προφανώς ο Μήτογλου είναι ένας πολύ ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, με σημαντικά προσόντα, που τις τελευταίες δύο εβδομάδες ξεκίνησε να παίζει βασικός στην ΑΕΚ και να δείχνει καλά στοιχεία. Αλλά αυτό δεν στοιχειοθετεί κλήση στην Εθνική. Και σε αυτή την κουβέντα δεν μπορούμε να βάλουμε Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Σιόβα. Οι συγκεκριμένοι παίκτες δεν είναι αρεστοί, σωστό ή λάθος, είναι κάτι που δεν αλλάζει. Ωστόσο, οι αποφάσεις του Φαν’τ Σιπ, προκαλούν απορίες.

Ο Ολλανδός τεχνικός, από τον Ιούλιο του 2019, που ανέλαβε την Εθνική Ελλάδος και σε σύνολο 24 αγώνων, έχει καλέσει συνολικά 57 ποδοσφαιριστές, συμπεριλαμβανομένων και των Μήτογλου και Γούτα, που κλήθηκαν τώρα για πρώτη φορά επί ημερών του. Εξ αυτών χρόνο συμμετοχής έχουν πάρει οι 50 και οι μόνοι που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί είναι οι Αθανασιάδης, Πούγγουρας, Καπίνο, Ρέτσος και Σεμπάστιαν Βασιλειάδης.

Εάν θέλουμε να κάνουμε μια μικρή σύγκριση, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Φερνάντο Σάντος, σε 49 παιχνίδια επί ημερών του είχε καλέσει συνολικά 62 παίκτες. Ενώ ο μέγιστος Οτο Ρεχάγκελ, είχε καλέσει 75 παίκτες σε 106 παιχνίδια στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις κλήσεις, τώρα, προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι ο Φαν’τ Σιπ κάλεσε τον Μήτογλου, αλλά και τον… αναπληρωματικό του πλέον στην ΑΕΚ, Γιώργο Τζαβέλλα, τον οποίο έχει μόνιμα στις επιλογές του. Αλλά ενώ ο ίδιος παραπονέθηκε πρόσφατα για τη μη παρουσία Ελλήνων παικτών που να αγωνίζονται, αγνόησε, για παράδειγμα τον Δημήτρη Νικολάου, που είναι ο βασικός στόπερ της Σπέτσια στο Καμπιονάτο. Ή ακόμη και τον Μιχαηλίδη, τον βασικό και κορυφαίο κεντρικό αμυντικό του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν, με συνολικά 12 συμμετοχές φέτος στον Δικέφαλο!

Είπαμε, άβυσσος η ψυχή του Φαν’τ Σιπ και οι ακόμη πιο βαθιά άβυσσος η λογική στις κλήσεις του. Ποιος ξέρει, ίσως να έγινε πιο… σοφός μετά τη συνάντηση που είχε στα γραφεία της Ομοσπονδίας με τα… εμπνευσμένα και με βαθιά ποδοσφαιρική γνώση μέλη της ΕΠΟ. Τα ίδια μέλη που έχουν προαποφασίσει να ανανεώσουν το συμβόλαιό του. Χωρίς το θέμα να περάσει ακόμη από την Εκτελεστική Επιτροπή. Στη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Σαν την πρόσφατη απόφαση για την κατάργηση της διεύθυνσης αδειοδοτήσεων και την καρατόμηση του «κακού» Γιώργου Δημητρίου, που δεν ήθελε να παίρνουν άδεια φάκελοι άδειοι ή «μαγειρεμένοι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ