Αποκάλυψη – «Μπάσιμο» του ΠΑΟΚ για Βίκτορ Κλάεσον (Vids)

Αποκάλυψη – «Μπάσιμο» του ΠΑΟΚ για Βίκτορ Κλάεσον (Vids)

Πρώτο στη λίστα Λουτσέσκου το όνομα του Βίκτορ Κλάεσον. Επαφή με τον Μάρτιν Νταλίν για τον... Ιανουάριο. Ο Ιβάν Σαββίδης καλείται να βρει τη λύση με την Κράσνονταρ.

Ο πρώτος μεταγραφικός στόχος του ΠΑΟΚ, ευρέθη. Και δεν είναι άλλος από τον Βίκτορ Κλάεσον. Εναν ποδοσφαιριστή που ο Δικέφαλος του Βορρά προσπάθησε να τον αποκτήσει με κάθε τρόπο και τον Αύγουστο. Πάλεψε, πίεσε την Κράσνονταρ, αλλά τελικά έπεσε σε «τοίχο». Καθώς η ρωσική ομάδα αρνήθηκε να τον παραχωρήσει.

Τώρα, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Κλάεσον μένει ελεύθερος τον Ιούνιο του 2022 και από την 1η Ιανουαρίου έχει δικαίωμα να υπογράψει όπου θέλει. Χωρίς να δώσει λογαριασμό στη νυν ομάδα του. Ακόμη καλύτερα, μπορεί να συμφωνήσει με κάποια ομάδα και να πιέσει την Κράσνονταρ, ώστε να φύγει από τώρα, με ένα μικρό αντίτιμο για τους Ρώσους.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θεωρεί τον 29χρονο μεσοεπιθετικό ιδανικό για αυτό που θέλει ο ΠΑΟΚ. Θεωρεί ότι με τον Κλάεσον στο δυναμικό της η ομάδα του θα ανέβει ποιοτικό επίπεδο και η επιθετική της παρουσία θα βελτιωθεί δραστικά.

Ο ΠΑΟΚ έχει προσεγγίσει ξανά τον Μάρτιν Νταλίν, ατζέντη του Κλάεσον, και του μετέφερε ξεκάθαρα την πρόθεση του Δικεφάλου να κάνει δικό του τον 54 φορές διεθνή με την εθνική Σουηδίας ποδοσφαιριστή. Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς είναι έτοιμοι να δώσουν πολυετές συμβόλαιο σε οικονομικά επίπεδα… Ζίβκοβιτς στον Σουηδό, με σκοπό να τον πείσουν να πει το «ναι». Δηλαδή χρήματα που θα προσεγγίζουν τα 1,3 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Από την πλευρά του ο Κλάεσον δείχνει ότι έχει αποφασίσει ένα πράγμα: Να αποχωρήσει από την Κράσνονταρ. Ο 29χρονος ακραίος επιθετικός, δήλωσε μόλις πρόσφατα ότι θα ήθελε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα και ει δυνατόν σε ένα από τα 5 μεγάλα. Ωστόσο, την ίδια στιγμή ουσιαστικά άφησε να εννοηθεί ότι είναι ανοιχτός σε συζητήσεις και προοπτικές. Αρκεί να τον ικανοποιεί το πρότζεκτ, η ομάδα, η πόλη.

Ρεαλιστικά, πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση, στην οποία ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επ ουδενί «φαβορί» για την απόκτηση του παίκτη. Ωστόσο, εάν βρεθεί σημείο επαφής με τον Κλάεσον και (κυρίως) τον ατζέντη του, τότε η μεταγραφή μπορεί να γίνει. Ακόμη και από τον Ιανουάριο. Αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να βρει ο Ιβάν Σαββίδης «άκρη» με τον κροίσο ιδιοκτήτη της Κράνοντας, Σεργκέι Γκαλίτσκι. Ωστε η ρωσική ομάδα να μην τον κρατήσει ετσιθελικά έως το καλοκαίρι.

Ο Κλάεσον γεννήθηκε στο Βιάρναμο της Σουηδίας στις 2 Ιανουαρίου 1992. Στην ομώνυμη ομάδα ξεκίνησε και την ποδοσφαιρική του καριέρα (29 ματς, 13 γκολ, 9 ασίστ), από όπου και τον απέκτησε η Ελφσμποργκ (177 ματς, 45 γκολ, 37 ασίστ) το καλοκαίρι του 2012. Το καλοκαίρι του 2016 η Κράσνονταρ πλήρωσε 2.000.000 € και τον έκανε δικό της. Εκτοτε, αποτελεί βασικό στέλεχος της ρωσικής ομάδας, έχοντας συνολικά 142 συμμετοχές, 40 γκολ και 30 ασίστ.

Έχασε ολόκληρη τη σαιζόν 2019-20 λόγω τραυματισμού στο γόνατο, ενώ ήταν μέλος της αποστολής της Σουηδίας στο Μουντιάλ 2018 και στο Euro 2020. Φέτος, έχει 15 συμμετοχές και 1 ασίστ με την Κράσνονταρ σε όλες τις διοργανώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρηματιστηριακή του αξία είχε φτάσει έως και τα 18 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, μετά τον τραυματισμό του έχει «πέσει» στα 10.000.000 €. Ποσό, ωστόσο, που δείχνει πόσο σημαντικός ποδοσφαιριστής είναι ο βασικός μεταγραφικός στόχος του Λουτσέσκου για την ενίσχυση της επίθεσης του ΠΑΟΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ