Ο,τι γουστάρουν κάνουν και λογαριασμό δε δίνουν

Ο,τι γουστάρουν κάνουν και λογαριασμό δε δίνουν

Απαιτείται να τιμωρηθούν παραδειγματικά και αμέσως με τις επιβαλλόμενες ποινές που ο πειθαρχικός Κώδικας προβλέπει, οι αντικειμενικά υπεύθυνοι για την συμπεριφορά των οπαδών στη Ριζούπολη, ώστε να καταστούν παράδειγμα προς αποφυγή.

Τουλάχιστον 30 οπαδοί της ΑΕΚ αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, δηλαδή εισέβαλαν σε αυτόν «ετσιθελικά και με τον δικό τους νόμο», κινήθηκαν προς τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους που τους κοίταζαν με απορία και αφού αποθέωσαν τον Αραούχο, που έσωσε την ομάδα τους από την ήττα ζήτησαν και πήραν (;) φανέλες ποδοσφαιριστών της «ΑΕΚάρας» και ποιος ξέρει τι άλλο έκαναν…. Λέγεται ότι μέχρι και σε δημοσιογράφους επιτέθηκαν.

Το βίντεο που κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο είναι τόσο χαρακτηριστικό της εισβολής των οπαδών της ΑΕΚ που παρέλκει κάθε αναφορά στο πως και στο γιατί μιας εμφανώς επιβεβαιωμένης εικόνας.

Τα σχόλια που συνοδεύουν την εικόνα («τρέλα» είναι το πρώτο σχόλιο) αποδεικνύουν ότι όσοι εκ των «αντιπάλων» της ΑΕΚ ή των ουδέτερων ήταν την ίδια ώρα στο βεληνεκές των οπαδών ένα φόβο τον αισθάνθηκαν και γι’ αυτό ακούγονται να προτρέπουν « φύγετε, αυτοί είναι για φασαρία».

Δεν είναι και η καλύτερη στιγμή σου να είσαι σε ένα γήπεδο νόμιμα και ξαφνικά να βλέπεις καμιά τριανταριά οπαδούς της αντίπαλης ομάδας να εμφανίζονται σε ένα απαγορευμένο γι’ αυτούς χώρο, τον αγωνιστικό χώρο, να αλαλάζουν και να τριγυρνάνε ανενόχλητοι, όταν ξέρεις τι είναι ικανοί να κάνουν σε κάθε «αλλόθρησκο»…

Αλλά ας τα πάρουμε ένα ένα….

Πως βρέθηκαν στην Ριζούπολη οι οπαδοί της ΑΕΚ; Μπερδεύτηκαν από πρόπερσι που ο Παναγιώτης Δημητρίου ήθελε «δια πυρός και σιδήρου» να κάνει τον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό εκεί;;;

Όπως και πριν 15 μέρες στον Βόλο;

Η πρώτη παράβαση αφορά στην ΚΥΑ που η κυβέρνηση εξέδωσε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, για την ισχύ της οποίας ενημερώθηκαν επισήμως όλες οι ΠΑΕ, συνεπώς κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί πως δεν γνώριζε τις σχετικές απαγορεύσεις.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, λοιπόν, απαγορεύεται, σε πρώτη φάση, κάθε μετακίνηση οπαδών σε γήπεδο άλλης ομάδας, δηλαδή σε εκτός έδρας αγώνα της ομάδας τους. Τι προβλέπεται αν παραβιαστεί η ΚΥΑ;;;; Από ποινικές κυρώσεις κάθειρξης για τα ΔΣ των ομάδων μέχρι χρηματικά πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις για τις ίδιες τις ΠΑΕ. Είδατε να επιβληθεί κάτι στην ΑΕΚ; Τίποτα…γι αυτό και τα παλικάρια μετά τον Βόλο το ξαναέκαναν και στη Ριζούπολη.

Τι κ αν ο ίδιος ο υπουργός υγείας κ. Πλεύρης έλεγε πριν λίγες μέρες για τις ποινές στις ΠΑΕ… η ΑΕΚ είναι … υπεράνω του νόμου και του κράτους! Τι και αν το τμήμα Αθλητικής Βίας της ΓΑΔΑ βρίσκεται σε κάθε ποδοσφαιρική αναμέτρηση εντός Αττικής….τα παιδιά έχουν μπάρμπα στην Κορώνη!!!

Όμως την είσοδο, δηλαδή την εισβολή, των οπαδών της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου «Γ. Καμάρας» αμέσως «μετά τη λήξη του αγώνα» την τιμωρεί όμως και ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ στην παράγραφο 4, εδάφια α και δ του άρθρου 15, εκεί προβλέπονται και οι ποινές αυτής της αποδεδειγμένα παραβατικής συμπεριφοράς.

Εννοείται, πως αν η συμπεριφορά αυτή δεν έχει καταγραφεί στο Φύλλο Αγώνα ή στην έκθεση του παρατηρητή, ώστε να κληθεί αμέσως σε απολογία η ΠΑΕ ΑΕΚ, υπάρχει πάντα η εναλλακτική της άσκησης δίωξης εκ μέρους του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, κ. Σπυρόπουλου αρκεί ο τελευταίος να μην σφυρίζει αδιάφορα και πράγματι να κάνει τα στοιχειώδη. Δηλαδή να δει το υλικό που ευρέως κυκλοφορεί….

Στη Ριζούπολη (μετά και τον Βόλο), πριν αλέκτρωρ λαλήσει τρις, οι οπαδοί της ΑΕΚ, εν γνώση ή όχι της ΠΑΕ, καθόλου σημασία δεν έχει, έγραψαν την κρατική εντολή στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, βρέθηκαν στο γήπεδο, παρακολούθησαν τον αγώνα και μετά τη λήξη έκαναν και μια επίσκεψη – επίδειξη δύναμης στον αγωνιστικό χώρο, έτσι για να μην μείνει κανένας με την απορία για το πόσο υπολογίζουν τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Πρώτοι αυτοί «απάντησαν» στην κυβέρνηση, στις αποφάσεις της και στις προσπάθειες που καταβάλλονται για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας, όπως αυτοί ξέρουν παραβιάζοντας «με το καλημέρα» μια Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Αντιλαμβάνεστε τώρα τι δρόμος ανοίγει και τι είδους ισορροπίες διαμορφώνονται με τους οπαδούς των άλλων ομάδων, που είναι εξαιρετικά πιθανό να διεκδικήσουν και οι ίδιοι την παρουσία τους στους εκτός έδρας αγώνες της ομάδας τους.

Τι απαιτείται για να μαζευτεί το πράγμα και να μην ξεφτιλιστούν οι κυβερνητικές απαγορεύσεις από τα δύο μέτρα και δύο σταθμά; Να τιμωρηθούν παραδειγματικά και αμέσως με τις επιβαλλόμενες ποινές που ο πειθαρχικός Κώδικας προβλέπει, οι αντικειμενικά υπεύθυνοι για την συμπεριφορά των οπαδών στη Ριζούπολη, ώστε να καταστούν παράδειγμα προς αποφυγή.

Κάθε άλλη απόφαση ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, οδηγεί στην ασυδοσία και υπονομεύει τόσο την ποδοσφαιρική νομιμότητα όσο και τις κυβερνητικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση του covid 19.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ