Να φύγετε να πάτε αλλού: Να μείνει ο Μπέος

Να φύγετε να πάτε αλλού: Να μείνει ο Μπέος

Ο Βασίλης Δεκάρικος ορκίζεται, μα τα χίλια δελτία στοιχήματος, πως ο Μπέος δεν έχει ποτέ βάλει το προσωπικό του όφελος πάνω από την καθαρότητα του ποδοσφαίρου.

Ένα δάκρυ κύλησε στα μάτια του πιο πιστού θαμώνα των στοιχηματζίδικων  της Μαλαισίας με την παρέμβαση-τομή του δημάρχου Αχιλλέα που φέτος δεν αποκλείεται να προταθεί για το Νόμπελ Ειρήνης. Έχει ένα όνειρο και αυτός -και δεν το κρύβει- όπως όλοι οι μεγάλοι που πάτησαν στη μάταια τούτη Γη. Και δεν είμαστε τίποτε βλάχοι και πεζοί να κουβεντιάσουμε το όνειρο 1ημ/2 τελ. Για τα μεγάλα κουβεντιάζουμε. Για τα σπουδαία.

Ναι, όταν δεν πλακώνεται στις κερκίδες με τους Αρειανούς που κάποιοι (μάλλον εξωγήινοι) τους πούλησαν εισιτήρια αλλά δεν τους επέτρεπαν να μπουν στο Πανθεσσαλικό. Όταν δεν μπουκάρει στους αγωνιστικούς χώρους παριστάνοντας πότε τον διερμηνέα και πότε τον «τιμωρό της πόλης». Όταν με τον Βασίλη Γκαγκάτση και τους άλλους…πεφωτισμένους δεν «μαγειρεύουν» τα τηλεοπτικά.

Τότε είναι που θέλει και ονειρεύεται ένα ποδόσφαιρο καλύτερο.

Ντόμπρο. Λεβέντικο. Καθαρό. Σαν το ποδόσφαιρο δηλαδή που εκπροσωπεί εμφατικά η ομάδα του Βόλου, αγνώστου ιδιοκτήτη και λοιπών στοιχείων. Φάνηκε και σήμερα στο Καραϊσκάκη. Κόσμημα τα παιδιά: Με τις ροχάλες τους, τις κλωτσιές τους, τις ξάπλες στο χορτάρι «εξαφανίζοντας» όλο το δεύτερο ημίχρονο. Διαφήμιση για το παιχνίδι. Και πραγματικά τι άλλο να ζητήσεις…

«Συγχαρητήρια στην ελληνική διαιτησία και σε όσους επί σειρά ετών υπηρετούν ένα σάπιο κατεστημένο που έχει οδηγήσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο στο τέλμα. Συγχαρητήρια φυσικά και σε όσους ακόμη αντέχουν να βλέπουν την κατάντια του Ελληνικού ποδοσφαίρου! Επιτέλους οι κατ’ όνομα μεγάλοι ας κάνουν ένα πρωτάθλημα μεταξύ τους, όπως το θέλουν, κι ας μην προκαλούν αηδία στους αγνούς φίλους του ποδοσφαίρου σφαγιάζοντας κάθε εβδομάδα όλες τις άλλες ομάδες» μας είπε προ ολίγου ΠΑΕ Βόλος μετά το ματς με τον Ολυμπιακό.

Ποιος είναι η ΠΑΕ Βόλος; Σίγουρα πάντως όχι οι επενδυτές και ο υπέροχος κόσμος του. Εκατό Έλληνες να ρωτήσεις και οι εκατό Μπέος θα σου πουν.

Θα σου μιλήσουν για εκείνον που δεν έχει χαρίσει στον τόπο του μόνο μια ομάδα-όνειρο, αλλά και έναν αξέχαστο τελικό κυπέλλου όταν εγγυήθηκε προσωπικά για τους καλούς του φίλους: Για τον Ιβάν και τον Τίγρη. Εκείνον που μα τα χίλια δελτία στοιχήματος δεν έχει ποτέ βάλει το προσωπικό του όφελος πάνω από την καθαρότητα του ποδοσφαίρου.

Δεν έφτασε τυχαίο σε τούτο το μανιφέστο. Και εμείς, ναι, είμαστε μαζί του. Να φύγουν οι μεγάλοι. Και αν δεν μπορούν όλοι ας φύγει μόνο ο Ολυμπιακός (να αφήσει μόνο το τηλεοπτικό του συμβόλαιο, για να το πάρει ο Βόλος).

Να φύγουν και να μείνει ο Αχιλλέας μόνο, που φέτος διαχειρίζεται έσοδα 4 εκατ ευρώ (από στοίχημα, τηλεόραση και τις πωλήσεις Δουβίκα και Μήτογλου) και δεδομένα ψάχνει τρόπο να τα ξαναρίξει στο ποδόσφαιρο. Όπως και τα… προηγούμενα. Μα πόσος αλτρουισμός τέλος πάντων…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ